Ziutka-Bidunia & Dranie, czyli Wielbłąd i koty ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 27, 2007 2:36

jak się ma tę przylepę nad głową albo pod nogami przez całą noc i dzień, to i o wątku zdarza się zapomnieć :oops:
ale Bidek ma się dobrze :)
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto sie 28, 2007 2:06

Super, że u Stokroteczki wszystko w porządku :D Tylko ciągle poszukujemy sponsora... Nie ma chętnych, żeby wesprzeć Bidusię :roll:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Wto sie 28, 2007 10:24

poszłyśmy na kompromis: Biduś zadowolił się jasieczkiem nad moją głową :lol: tym sposobem muszę spać w poprzek lub z podkulonymi nogami, ale czego się dla takiej Bidy nie robi :wink: apetycik wilczy, dziś kupię jej pasztety, bo przypomniała sobie, że mokre też jest dobre :)
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto sie 28, 2007 17:49

Paszteciki... ma Bidusia zachcianki :wink: Dobrze, że apetyt dopisuje, może futerko w końcu trochę się poprawi :)
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Nie wrz 02, 2007 0:22

dawno nie zaglądałam, więc melduję, że Stokrocia ma się kwitnąco :D
ale mały jasieczek nad moją głową już panience nie wystarcza, muszę dzielić się z nią dużym, polarowym, z naszytym kotem :roll: a spróbuj tylko Ziutce ten jasiek zabrać :roll:
wiecie, cieszę się, że Bidulka poczuła się u mnie bezpieczna i kochana :D niby daję tak niedużo, tak niewiele mnie to kosztuje... a Bidusiowi tak bardzo było potrzebne...

Wielbłądzio

Post » Nie wrz 02, 2007 23:38

Kasiu, dałaś Ziutce bardzo dużo - dom i miłość. To co najważniejsze, a czego nigdy nie miała okazji poznać. Ziutka to wiejski kot, taki który gdzieś tam kręci się w obejściu, ma się sam wyżywić, sam o siebie zadbać, a potrzebny jest tylko do łapania myszy... Dopiero u Ciebie Stokroteczka dowiedziała się, że kot może mieć swoją miseczkę, swój jasieczek i swoją Dużą - więc nie dziw się, że kota cały czas chce być przy Tobie - Ty jesteś Jej całym światem...
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Nie wrz 02, 2007 23:44

i jak ja bym miała ją oddać :oops: :oops: :oops: :wink:

Wielbłądzio

Post » Nie wrz 02, 2007 23:48

No nie wiem... :oops: :oops: :oops:
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Wto wrz 11, 2007 6:13

odkopuję nasz wątek, bo z braku czasu (mojego, nie Bidzi;)) zaginął w otchłaniach :roll:

'hej, co to za nowy kot?' - zapytała mama, kiedy nieduża czarna kluskowata torpeda przegalopowała jej pod nogami :) 'no jak to, to Bida, nikt inny u mnie nie ma takiego nastroszonego futra i niepewnych tylnych łapek' 'to ONA umie tak biegać 8O ???'
ano umie :D w ciągu ostatnich tygodni nieprawdopodobnie się rozzuchwaliła: galopuje po mieszkaniu z przeciągłym miaukotem, gania się z resztą towarzystwa, wpada na tackę w miskami i wszystko rozsypuje ( :roll: ), a nawet... wierzcie mi Ciocie albo nie, ale kochana mała Ziunia zaczęła Mamusię miejscami zawzięcie podgryzać :roll: :wink: co gorsza, gości, którzy ją głaszczą, też :roll: ... ale ostatnio wpadłam w lekkie osłupienie, kiedy ojciec, wzruszony tańcem Ziutka wokół jego nóg, podniósł ją na ręce (a wiedzcie, że do mojego stada ma stosunek raczej umiarkowanie czuły :twisted: ), przytulił... i krzyczy 'aaaa, ten kot mnie liże' :D rzeczywiście, Bidula wzięła się za peelingowanie jego policzka 8O :D

jak to dobrze, że Bidusia nie było już w schronisku teraz, kilka dni temu, kiedy jej braciom i siostrom niedoli spłonął cały dobytek :cry: przecież ona byłaby bez szans - gdyby np. spadło na nią coś ciężkiego albo gdzieś się zaklinowała... :cry: ...

a że mam w domu pewną nietoperzycę, wijącą mi co noc gniazdo we włosach :roll: , to już chyba pisałam, prawda :wink: ? niestety nietoperzyca jest nieprzemakalna na wszelkie prośby, nie daje się przełożyć choćby trochę niżej, ma być na mojej głowie i tyle :roll: i to koniecznie na jakimś czystym, świeżo odfutrzonym jaśku :roll: co za bezczelną Bidę sobie wyhodowałam :roll: :D :D

Wielbłądzio

Post » Wto wrz 11, 2007 9:05

Wielbłądzio, dopiero teraz doczytałam, cieszę się bardzo i gratuluję "przylepy", choć niekoniecznie zafutrzonego jaśka :lol:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro wrz 12, 2007 18:38

Wielbłądzio pisze:a że mam w domu pewną nietoperzycę, wijącą mi co noc gniazdo we włosach :roll: , to już chyba pisałam, prawda :wink: ? niestety nietoperzyca jest nieprzemakalna na wszelkie prośby, nie daje się przełożyć choćby trochę niżej, ma być na mojej głowie i tyle :roll: i to koniecznie na jakimś czystym, świeżo odfutrzonym jaśku :roll: co za bezczelną Bidę sobie wyhodowałam :roll: :D :D

Po prostu Bidzia dobrze wie, gdzie jest Jej najlepiej :D
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Pt wrz 14, 2007 9:13

najnowsze wieści: nie sądziłam, że kiedykolwiek zobaczę panienki B. & B. kotłujące się na podłodze jak małe kociaki i 'grroźnie' przy tym pomiaukujące 8O :D że Biduś jest towarzyski i kochany, to już zauważyłam, ale Bolka... 8O ? widziałam je już kilka razy niedawno leżące niedaleko siebie na łóżku, był jeszcze z nimi Ropuś w roli mediatora;)... ale żeby się aż bawiły 8O ? czyżby małej Ziutce udało się okiełznać moją krwiożerczą zazdrośnicę 8O :roll: ???

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 14, 2007 21:23

Bidzię wszyscy kochają :D Dlaczego Bolusia miałaby być wyjątkiem :D
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Śro paź 31, 2007 1:34

Dawno nikt do Bidzi nie zaglądał, a Stokroteczka rozkwita :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Śro paź 31, 2007 9:37

dzięki Bajka, poszukałaś wątku za mnie :wink:

ano nie mamy czasu, tylko mmsy ślemy :oops:
postaram się niedługo napisać coś więcej :oops:
na razie potwierdzę tylko, że to bezczelne zwierzątko widoczne na zdjęciach, które bezkarnie zagnieździło się na moim łóżku :twisted: , to naprawdę nasza Bidotka :lol:

no i ... tytuł wątku by zmienić... już nie 'chyba', ale na pewno :D finansowo też jakoś sobie radzimy...

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]