Mami i pustka- żegnaj Cosieńko...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 17, 2023 22:39 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Ja też nie wiem :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lip 17, 2023 23:00 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

czitka pisze:
FuterNiemyty pisze:Dajcie, dajcie tego ciepelka. Burze, deszcze niespokojne i stale 15-16 stopni.
Koty obrazily sie na tutejsze lato i siedza w piernatach.

Czitka, Ty jestes pewna tego ducha, jak namaluje na suficie, potem to wytnie, to ten remont taki na wieksza skale moze sie zrobic ;).

Już wyciął. Marcel rano będzie łatać, bo ma inną koncepcję odnośnie sufitu.
Zamienię ciepło na zimno. Natychmiast!

8O upal zaszkodził :conf: mamy się martwić :20147
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lip 17, 2023 23:05 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

A ja spać nie mogę ze zmęczenia malowaniem a dodatkowo te dwa dziwne duchy miotają się po ogrodzie i chyba strasznie kłócą przy tych szachach, Marcel jest mistrzem a Kazimierz chyba jest mało pojętny. A tam Bratu i Manula. I Nosek.
Kazimierz jest już bardzo transparentny, prawie przezroczysty, Marcel da się poznać bliżej jutro, dzisiaj nie ma z kim gadać już, bo bardzo zajęty poza szachami. Biega po piwnicy i wynosi różne przedmioty do ogrodu, jutro poprzerzuca do muzeów. Obaj, kiedy nie byli jeszcze duchami, wywrócili pojęcie sztuki do góry nogami. I nagle, absolutnie niespodziewanie, zjawili się u mnie z nowymi pomysłami.
No super, ale to troszkę męczące towarzystwo. Aczkolwiek jest ciekawie :P .
Marcel właśnie wymontowuje szyby z ram okiennych w piwnicy.
Jezu, po co? :roll:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon lip 17, 2023 23:33 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

czitka pisze:A ja spać nie mogę ze zmęczenia malowaniem a dodatkowo te dwa dziwne duchy miotają się po ogrodzie i chyba strasznie kłócą przy tych szachach, Marcel jest mistrzem a Kazimierz chyba jest mało pojętny. A tam Bratu i Manula. I Nosek.
Kazimierz jest już bardzo transparentny, prawie przezroczysty, Marcel da się poznać bliżej jutro, dzisiaj nie ma z kim gadać już, bo bardzo zajęty poza szachami. Biega po piwnicy i wynosi różne przedmioty do ogrodu, jutro poprzerzuca do muzeów. Obaj, kiedy nie byli jeszcze duchami, wywrócili pojęcie sztuki do góry nogami. I nagle, absolutnie niespodziewanie, zjawili się u mnie z nowymi pomysłami.
No super, ale to troszkę męczące towarzystwo. Aczkolwiek jest ciekawie :P .
Marcel właśnie wymontowuje szyby z ram okiennych w piwnicy.
Jezu, po co? :roll:

Czitka , jeszcze chwila i tak sie zmartwie o Ciebie ze popedze do wrocka! I bede miala lepszy czas niz godoty!!!!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lip 18, 2023 0:48 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

czitka pisze:Obraz Kazimierza wciąż nie ma ramy ani tytułu, na razie nie możemy więc sprzedać :evil:

Biały maziaj na białym tle? :wink:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lip 18, 2023 7:19 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Dołożę jeszcze swoje ciepełko ze swojej strony Odry. Za dużo go dla mnie, jakem ciepłolub!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lip 18, 2023 7:31 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Gretta pisze:
czitka pisze:Obraz Kazimierza wciąż nie ma ramy ani tytułu, na razie nie możemy więc sprzedać :evil:

Tak!!!! :dance2:
Gretta, wielkie dzięki, uratowałaś mnie bo z duchami nigdy nic nie wiadomo a ja tu sama z kotami i jeżem...
Marzenia11, Annaa- już się nie martwcie, wszystko dobrze, to tylko ta duchota.
Ja wiedziałam, że ktoś w końcu Kazimierza zdemaskuje tylko upał był za dnia straszny, wtedy trudniej. Udało się w nocy, super!
I dalej proszę, żeby ktoś wrzucił obraz Kazimierza w ramy, tylko pamiętajcie- ma być kwadrat. Ja mam daleko do ramiarza. I wtedy sprzedamy. Kazimierz bierze pół kasy, reszta my. Tytuł potrzebny. Najlepiej po angielsku.
Chłodno jest, więc za chwilę jazda!!!!!
Duchy wstały. Kazimierz sprząta w Hiltonie a Marcel plącze się po pomalowanym pokoju i ogląda sufit. Bredzi coś o rozebranych kawalerach :strach: .
Kawa i jazda!!!!!
Obrazek

czitka

Post » Wto lip 18, 2023 7:45 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

czitka pisze:
Gretta pisze:

Tak!!!! :dance2:
Gretta, wielkie dzięki, uratowałaś mnie bo z duchami nigdy nic nie wiadomo a ja tu sama z kotami i jeżem...
Marzenia11, Annaa- już się nie martwcie, wszystko dobrze, to tylko ta duchota.
Ja wiedziałam, że ktoś w końcu Kazimierza zdemaskuje tylko upał był za dnia straszny, wtedy trudniej. Udało się w nocy, super!
I dalej proszę, żeby ktoś wrzucił obraz Kazimierza w ramy, tylko pamiętajcie- ma być kwadrat. Ja mam daleko do ramiarza. I wtedy sprzedamy. Kazimierz bierze pół kasy, reszta my. Tytuł potrzebny. Najlepiej po angielsku.
Chłodno jest, więc za chwilę jazda!!!!!
Duchy wstały. Kazimierz sprząta w Hiltonie a Marcel plącze się po pomalowanym pokoju i ogląda sufit. Bredzi coś o rozebranych kawalerach :strach: .
Kawa i jazda!!!!!

Tytuł po angielski? Proszę bardzo: White on the white :)

MaryLux

Post » Wto lip 18, 2023 9:12 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Maryś, taki już był, pomyślą w tej Art Galery, że podróba a to zupełnie inna kompozycja suprematyczna. Pokombinuj , pokombinuj :P .
Obrazek

czitka

Post » Wto lip 18, 2023 9:20 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

White square: the new ceiling :)

MaryLux

Post » Wto lip 18, 2023 10:08 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

White KWADRAT on the white TŁO :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lip 18, 2023 10:16 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Marzenia11, no nie kwadrat, nie kwadrat :201422 ! Kazimierz pracował pół dnia wczoraj, żeby nie kwadrat.
Obrazek

czitka

Post » Wto lip 18, 2023 10:25 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Najmodniejsze ostatnio słowo w branży perfumeryjnej: elixir

a więc: Elixir of Whiteness
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Wto lip 18, 2023 10:50 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Into The White
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Wto lip 18, 2023 12:34 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

O, piękne tytuły :ok: !
To ja zapytam Kazimierza, który mu najbardziej odpowiada, potem już będzie z górki, tylko wciąż obraz nieoprawiony. Ale nic, nic, do wieczora damy radę!
Tutaj trwa proces twórczy i na razie nie ma czasu na pisanie, odezwiemy się później, bo teraz jest dobre światło.
Jest już Pan Młody, podobno zbliżają się bachantki, ja nie wiem o co Marcelowi chodzi, wciąż kombinuje przy suficie.
Ja się za chwilę wyprowadzę :roll:
W międzyczasie powstało piękne tondo:
Obrazek
Tondo, Dulux na deklu.Średnica 28 cm.
Samo powstało. Bo teraz to sztuka zaskakuje nie tylko mentalnie ale fizycznie. Myśmy byli w ogrodzie a ono myk i jest 8O . To się nazywa self art process :strach: .
Myślę, że jak się ładnie oprawi, to też do Nowego Jorku pojedzie. No i tytuł! Tytuł!
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]