Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
SabaS pisze:Talka jesli mozesz odizoluj Boryska. Fiszka jest chora, źle się czuje i Borys to wyczuwa. U mnie zawsze chory kot jest celem ataków pozostałych, chociaz na co dzień fajnie się dogadują. Zdrówka dla koteczki a dla Ciebie spokoju i cierpliwości
maczkowa pisze:SabaS pisze:Talka jesli mozesz odizoluj Boryska. Fiszka jest chora, źle się czuje i Borys to wyczuwa. U mnie zawsze chory kot jest celem ataków pozostałych, chociaz na co dzień fajnie się dogadują. Zdrówka dla koteczki a dla Ciebie spokoju i cierpliwości
+1, zdecydowanie. A jeśli po chorobie Borys będzie też tak się zachowywał, to jednak przemyślałabym poszukiwanie mu domu.
Do tej pory wyglądało to na zabawy, czasami nie do końca okrzesanego młodego kocurka. To daje się dograć i koty ze sobą pogodzić.
Ale jeśli miałyby być takei sytuacje, jak opisałaś, jeśli opisałaś dobrze, to nie można do nich dopuścić. Być może rzeczywiście to reakcja na chorobę, jak pisze Saba, u siebie się z taką nie zetknęłam, ale koty wyczuwają słabszego osobnika i mogą go izolować ze stada i sobie podporządkowywać. Ale w taki układzie na czas choroby izolowałabym, a jeśli po chorobie coś z tego utrzymałoby się- rozważyłabym jednak inne działania, mimo mojej dotychczasowej opinii. Spróbowałabym chyba tez z olejkami cbd, zresztą zamierzam kupić i u swoich stosowac, bo coś się zaczął robić między nimi bałagan
SabaS pisze:Ja bym jednak obstawiała gorsze samopoczucie koteczki, bo te filmiki naprawdę napawały już optymizmem. Dzisiaj jestem po wizycie u weta z kotką i niestety muszę jej pilnować, bo pozostale krążą wokół niej jak sępynie załamuj się, skup się na Fiszce, zeby szybko doszła do siebie, a potem powrót na wytyczony tor czyli kastracja Boryska. Ułoży się wszystko, zobaczysz. Tylko trzeba czasu, cierpliwosci i trochę pracy z tym kocurkiem z adhd.
jolabuk5 pisze:Dobrze, że Fiszka czuje się lepiej. Izoluj ją, niech ma spokój. A kiedy ta kastracja? 13.10?
jolabuk5 pisze:To już niedługo do 13.
jolabuk5 pisze:Ja po prostu miałam takie koty. Mówię z doświadczenia![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: aania, Anna2016, Hana, zuza i 99 gości