Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 44 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 25, 2018 9:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

mir.ka pisze::1luvu: :201461 :201461

hejka :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw sty 25, 2018 9:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

:1luvu:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Czw sty 25, 2018 10:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Witamy :)
Pisałas o Kuba.kaczor?? Koło Kutna mieszka powiadasz :) Kutno to jednak fajne małe miasto ale wszystko tam jest. Tesknie strasznie za tym spokojem.
Miłego dnia dla Ciebie i glaski dla futerek.
Moze jakieś fotki?? :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw sty 25, 2018 10:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Od dzisiaj przez najbliższe cztery dni mam wolne. :201419 :201476 :201476 :201476 :201419
Wolne o które walczyłam i nie dałam sobie odebrać bo uważam ,że należą mi się jak psu miska. W tym miesiącu mam 185 godz do przepracowania a moje dwie koleżanki po 164 i 166 godz. Czwarta która od początku roku nie pracuje bo zachorowała miała wrócić do pracy 25 stycznia ale jeszcze nie wraca bo nie wszystko z nią jest ok. Ma trójkę dzieci i od poniedziałku zaczynają się u nas ferie więc podejrzewam ,że to też ma wpływ na jej dalsze zwolnienie ale nic niech dojdzie do siebie i dopiero wraca. Moje koleżanki pracują trzy dni góra cztery i mają dwa wolne dni a ja ciągnę od początku roku prawie non stop - 1 miałam wolne bo to Nowy Rok , 6 miałam wolne bo Trzech Króli , 15 i 16 miałam wolne ale 15 do 5 rano byłam jeszcze w pracy więc ten dzień trudno nazwać całkowicie wolnym , 21 miałam niedzielę wolną i od 25 do 28 miałam mieć cztery wolne dni jednak okazało się ,że koleżanka nie wraca ze zwolnienia a to miała być jej niedziela pracująca więc nie ma kto przyjść. Ale po co zawracać sobie głowę zmianami w grafiku jak można Ewie zabrać wolną niedzielę bo ostatnią miała wolną a przecież nie ważne ,że w tym miesiącu pracowałam już dwie niedziele. I tym razem nastąpiła przykra niespodzianka bo powiedziałam nie.Jak tylko dowiedziałam się co planują ,że chcą wmanewrować mnie w tą niedzielę zadzwoniłam wczoraj rano do pracy do kierowniczki i poprosiłam ją ,żeby nie zmieniała mi grafiku bo bardzo zależy mi na tych czterech wolnych dniach. Zaczęła się migać ,że ona nie może Bogusi wstawić na niedzielę bo przecież w ostatnią pracowała a Ania nie może bo z popołudniówki na rano grafik ją nie wpuści bla, bla, bla sranie po ścianie. Więc jej wyjaśniłam ,że wręcz przeciwnie można to rozwiązać w prosty sposób . Ponieważ od czwartku miała wrócić ta ze zwolnienia i pracować czwartek , piątek, sobotę i niedzielę od rana Boguśka miała od czwartku do soboty środki od 9 do 17 a niedzielę, poniedziałek i wtorek wolne. Za to Anka pracowała wtorek i środa od rana a od czwartku do soboty po południu i niedziela znów wolna. Zamieniając ich zmiany tzn. Boguśka od czwartku do soboty po południu, niedziela wolne i w poniedziałek od rana a wtorek znów wolne - dodając jej ten jeden dzień będzie miała 172,5 godz i tak mniej niż ja a Anka może jeszcze dodatkowo do soboty pracować od rana i w niedzielę a poniedziałek mieć wolne. Wtedy każda z nas miałaby po dwie niedziele i byłoby sprawiedliwie. Kierowniczka jednak miała wątpliwości bo przecież Ania będzie pracować sześć dni pod rząd i może jej grafik nie wpuścić. Dziwne bo ja pracowałam osiem dni w tym dwie 12 godz. i mnie grafik wpuścił a jej po 8,5 i jednej 12 tki i nie chce przy sześciu dniach wpuścić. Im dodając po jednym dniu godziny wzrosły by do ponad 170 a mnie dodając niedzielę wzrosłoby do 200 więc co to za różnica. Ja bym pracowała trzy niedziele po 12 godz a Boguśka jedną po 12 godz a jedną po 8 godz a Anka tylko jedną po 10 godz. Ja tutaj trochę sprawiedliwości nie widzę.
Kierowniczka powiedziała ,że zobaczy co da się zrobić a jak Ania nie będzie mogła przyjść bo jej grafik nie wpuści to najwyżej stoisko będzie nieczynne bo ona nie przyjedzie żeby stanąć . Odniosłam wrażenie ,że chciała mi tym wjechać na ambicję ale się nie dałam i nie ustąpiłam. Jak przyszłam na 14 do pracy to był już nowy grafik . Ja bez zmian cztery wolne dni , poniedziałek i wtorek po południu i środa wolne , Boguśka od dzisiaj do soboty po południu zamiast na środek , niedziela wolne i poniedziałek , wtorek i środa od rana a Anka od dziś do soboty od rana, niedziela od 8 do 17 więc znów nie 12 godz i poniedziałek i wtorek wolne.Anka była nie zadowolona bo liczyła na wolną niedzielę ale mam to gdzieś. Dlaczego ja mam dybać trzy, Boguśka dwie a ona jedną jak jesteśmy we trzy i możemy mieć po równo.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sty 25, 2018 10:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ziemosław pisze::1luvu:

Hej Madzia. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sty 25, 2018 10:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MonikaMroz pisze:Witamy :)
Pisałas o Kuba.kaczor?? Koło Kutna mieszka powiadasz :) Kutno to jednak fajne małe miasto ale wszystko tam jest. Tesknie strasznie za tym spokojem.

Cześć Monia :D
Tak pisałam o Kuba.Kaczor 13 . Mieszkał kiedyś w Pruszkowie pod Warszawą ale kupili z Andzeliką domek na jakiejś wiosce pod Kutnem i tam stworzyli azylek dla porzuconych , starych i schorowanych zwierzaków. Opiekują się zwierzakami lecząc i zapewniając im dom często na ostatnie lata ich życia. Mają pod swoją opieką kilku psich staruszków którym nikt nie dawał szansy i ich nie chciał.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sty 25, 2018 10:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ewa L. pisze:

Tak pisałam o Kuba.Kaczor 13 . Mieszkał kiedyś w Pruszkowie pod Warszawą ale kupili z Andzeliką domek na jakiejś wiosce pod Kutnem i tam stworzyli azylek dla porzuconych , starych i schorowanych zwierzaków. Opiekują się zwierzakami lecząc i zapewniając im dom często na ostatnie lata ich życia. Mają pod swoją opieką kilku psich staruszków którym nikt nie dawał szansy i ich nie chciał.

Super :)

Ciekawe jako to wioska. Cieszę się ze ma taką mozliwośc i pomaga zwierzetom :)

MonikaMroz

Post » Czw sty 25, 2018 10:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ja pracuje z dziewczyną co ma DT.
Zanim przyszłam do pracy to nie ukrywam że mnie nią troszkę straszyli, że jest specyficzne i cięzka w dogadaniu. A my rozumiemy sie czasem bez słów :)
Może dlatego że mamy wspólne pasje - kochamy zwierzęta :)

MonikaMroz

Post » Czw sty 25, 2018 10:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MonikaMroz pisze:
Ewa L. pisze:

Super :)

Ciekawe jako to wioska. Cieszę się ze ma taką mozliwośc i pomaga zwierzetom :)

Nie pamiętam nazwy choć na pewno mi nie raz mówił - wiem ,że to 40 km od Kutna a 60 km od Łodzi. W Łodzi pracuje przy przewozie zwierząt zabieranych z interwencji coś jak Animal Patrol tylko chyba przy schronisku ale dokładnie nie pamiętam.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sty 25, 2018 10:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MonikaMroz pisze:Ja pracuje z dziewczyną co ma DT.
Zanim przyszłam do pracy to nie ukrywam że mnie nią troszkę straszyli, że jest specyficzne i cięzka w dogadaniu. A my rozumiemy sie czasem bez słów :)

Ludzie są dziwni i tyle. Ja też pracuję z dziewczynami co mają zwierzęta ogólnie się dogaduję z nimi ale są pewne tematy których wolę nie poruszać. Ludzie bywają ograniczeni. Mając jakieś zwierzątko interesują się tylko i wyłącznie nim a los innych jest im obojętny. Na mnie też czasami patrzą jak na ufoludka z antenkami jak mówię ,że szukam fotek na konkurs czy ,że dziewczyny czegoś nie chcą jeść to oddam do fundacji a największe zdziwienie jest jak widzą saszetkę u mnie w torbie i pytają po co m ona . Ale ja mam ich gdzieś i robię swoje.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sty 25, 2018 11:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Hej Ewcia

Super,że tak z tym grafikiem jednak dobrze się poukładało,dobrze że zawalczyłaś o swoje :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw sty 25, 2018 11:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

aannee99 pisze:Hej Ewcia

Super,że tak z tym grafikiem jednak dobrze się poukładało,dobrze że zawalczyłaś o swoje :1luvu:

Cześć Aniu :D
Powiedziałam ,że nie dam się wmanewrować i odbierać sobie wolnego dnia bo zapracowałam na niego uczciwie.
Czekam jeszcze dzisiaj na pana kuriera. Dostałam rano smsa ,że będzie między 11.30 a 12.30 ale zadzwoniła pani z punktu przesyłek ,że kurier będzie między 12 a 15 czy ktoś będzie w domu. Powiedziałam ,że było by fajnie żeby się streścił do 13,45 bo później wychodzę do pracy i mnie nie będzie. Powiedziała ,że mu przekaże bo to jakiś nowy chłopak jest. Oczywiście do pracy nie idę ale na 14 umówiona jestem na dobry obiad z rodzicami. Będzie kaczka z jabłkami , ziemniaczki i marchewka z groszkiem.
Dzwonił też do mnie pan z działu technicznego orange w sprawie instalacji . Wytłumaczył mi na czym to ma polegać. Znów oczywiście w całokształt wciął mi się mój stary nie używany od kilkunastu lat nr telefonu stacjonarnego. Okazuje się ,że zarządcą właścicielem skrzynek na klatce schodowej i instalatorem światłowodu w moim bloku jest Netia. Dwufazowość instalacji polega na tym ,że Netia instaluje mi światłowód w mieszkaniu i podłącza mnie do skrzynki a później orange instaluje mi sprzęt i podłącza do TV i komputera w domu . Monterzy z Netii mieli problem z kontaktem ze mną w sprawie umówienia się na montaż światłowodu. Technicy z orange mają mój nr komórkowy więc umówiliśmy się ,że przekażą go Netii by zadzwonili do mnie i umówili się na montaż światłowodu a jak już ten zostanie zainstalowany to wtedy technicy z orango będą mogli wcześniej podłączyć mi resztę. Jeśli wszystko się dobrze ułoży mogę mieć internet już przed 6 lutego i to by mi było na rękę bo od 1 lutego zostaję bez telewizji i internetu.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sty 25, 2018 13:24 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MonikaMroz pisze:Ja pracuje z dziewczyną co ma DT.

tymczasuje koty czy pieski?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sty 25, 2018 13:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ewa,paczucha z zooplusa czy coś innego kupiłaś?. Ja się zgapiłam,zapomniałam o tym,że do koszyka w home&you włożyłam kilka rzeczy i miałam złożyć zamówienie,teraz patrzę i koszyk posty,ojjjj. Znalazłam jednak fajną skarbonkę tam - kotek,cudowna. Wezmę Wiki,na pewno się ucieszy :ok:

Smacznego obiadu, brzmi przepysznie
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw sty 25, 2018 13:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

aannee99 pisze:Ewa,paczucha z zooplusa czy coś innego kupiłaś?. Ja się zgapiłam,zapomniałam o tym,że do koszyka w home&you włożyłam kilka rzeczy i miałam złożyć zamówienie,teraz patrzę i koszyk posty,ojjjj. Znalazłam jednak fajną skarbonkę tam - kotek,cudowna. Wezmę Wiki,na pewno się ucieszy :ok:

Smacznego obiadu, brzmi przepysznie

Paczka z zoo+ bo Polci została tylko jedna saszetka . Na szczęście pan kurier już był i żarełko przyszło.

Może wysprzedali rzeczy które umieściłaś w koszyczku i dlatego tak wyszło.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]