FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 03, 2012 21:22 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Pod żadnym pozorem nie wolno mi już żadnych kotów powierzać, bo ja zamieniam... z potworów w terrorystów.
Obecnie Żuber ćwiczy i drapie na drapaku. Ale same ćwiczenia nie wystarczą. Przychodzi do mnie i nawołuje... no przecież mam "paczeć" i brawo bić jak szybko wbiega i jak dzielnie drapie.

Może i ten Żuber jest kochany ale całkiem niewychowany :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie cze 03, 2012 21:26 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Nie marudź.
Po to masz oczy, żebyś paczała :mrgreen:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Nie cze 03, 2012 21:42 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Ja się nie skarżę ale rozbestwiam wszystkie zwierzaste... i całe moje szkolenie polega na tym, że one się szybko uczą, że frajera znalazły... Jestem biedny kotek... i nim się obejrzysz to Ci wejdę na głowę i tak Cię wytresuję, że będziesz piorunem wszystkie kocie zachcianki spełniać. One chyba sobie przekazują zapachowym pismem instrukcję jak mnie należy szkolić.
"Po prostu bierzesz na litość, a potem już samo pójdzie..."

No i idzie, biegnie nawet...
Szafa gra
Koty harcują...
Ja tradycyjnie biję brawo

Kurtyna
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie cze 03, 2012 21:46 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Co się martwisz.........u mnie ponoć wszyscy dziwaczeją:-). Normalni, tu nie bardzo pasują. Może dlatego, ze ja szanuję cudze paranoje, swoich mam całe mnóstwo, wiec rozumiem, że inni też chcą miec.

To ze się jest kotem, nie oznacza ze się koniecznie musi być jak nakręcany szwajcarski zegarek. Lubię stwory z charakterem - nijakość jest zabójcza.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon cze 04, 2012 11:43 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Nio, nie było info o Żubrze...

W sobotę wieczorem jednak dotarłam na te "śpiewanki" a potem musiałam służyć za transport...
W dodatku pojawili się chętni na nocleg... bo wszak mieszkamy w domu i zawsze u nas obozować można było...
No dobrze, ale tym razem to już było prawdziwe obozowanie. Są 2 koty specjalnej troski, któremusza mieć swój azyl i kórych nigdzie przenosić nie będę (Czołg i Żubr)... Tak że przenocować się da - 3 osoby przenocowały, ale na warunkach jakie postawiły koty.
A wczoraj rano jak wstała moja koleżanka z Radomia to wypuściłyśmy Żubra na pokoje i Żuber człapał za mną, ale dał się jej pogłaskać aczkolwiek w mojej obecności. Ja tam to se Żubra noszę, albo go szarpię, dmucham w futro a Żubr nic... albo terkocze...

Jak całe towarzystwo zległo na śniadanie w kuchni to się Żuberancję zamknęło w pokoju... czyli azylu lub Żubrogawrze.
Żuber zniósł wszystko bardzo dzielnie aczkolwiek odtechnął jak towarzystwo się wyniosło, bo przy obcych ludziach się nie bawi, po prostu wytrzymuje.

Żuber zakochany jest w drapaku miłością nieodwzajemnioną. Śpi na nim i cały czas chce go okupować. Chyba mu go przeniosę do pokoju, bo tylko drapaka mu brakuje w swojej gawrze,

Nie wiem czy będzie rzeczywiście przydatna... ale obróżka feromonowa zamówiona...
A niech tam.... może założymy i podejmiemy akcję połączenia z kotami... bo te kocioroszady mogą wykończyć...
Ileż można?

Uszy smarujemy bez problemu, to znaczy ja smaruję a Żuber pozwala.

Ma jeszcze jedną zabawkę czerwony kocinamiocik, w którym się ledwie mieści ale wytrwale ładuje się do niego... czasem nawet w nim morduje myszę.

Koleżanka zrobiła na Żubrze dobre wrażenie, ponieważ miała w torbie "wiejską" kiełbasę, a okazue się, że dla Żubra taki zapach jest jak najbardziej. Ładował się do torby, usiłował przeprowadzić w niej rewizję... ale kiełbasiana ciotka jest w miarę OK...

Brakuje mi krwawych opisów na okrasę wątku.

Może o tym, że komary do krwi kąsają... ale nie Żubra...? :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 04, 2012 11:53 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Żuber spotyka się z naszym stołownikiem tzw. Rabym.
Stuka do niego w szybę... może i broni terytorium, ale afery wielkiej nie ma (na całe szczęście).
Przepraszam za jakość zdjęć, ale może coś się "wypaczy"

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 04, 2012 11:56 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

meksykanka pisze:Brakuje mi krwawych opisów na okrasę wątku.

I oby tak dalej. :D Barwne opisy spokojnego i łagodnego Żubra wystarczą mi w zupełności. :D

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pon cze 04, 2012 12:06 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Oooo

I był atak Żubropaniki bez agresji.
Zabrałam buty prawie spod racic Żubrzych, ale nie po żeby Żubra przestraszyć, ale żeby mu spod nóżek usunąć...
Żubr się przestraszył szybkiego ruchu, odskoczył, uderzył w miskę... ale nie warknął ani nie próbował się złościć. Zawołałam go, żeby go uspokoić...
Żuberancja mądrze się zawróciła, żeby wroga czyli buty profilaktycznie obwąchać...

Wniosek znany, Żuber boi się gwałtownych ruchów... ale Żuber jest mądry... próbuje sobie radzić ze stresem :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 04, 2012 12:06 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Spotkanie okienne :mrgreen: A Twój kotek dochodzący nie głoduje, jak widzę, micha pełna :D
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon cze 04, 2012 12:35 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Kotek dochodzący jest dokarmiany od półtora roku, ale nie da się dotknąć, nie chciał się zainstalować w budce styropianowej.
Ma gdzieś metę. Żarcia dostaje ile chce... zrobił się wybredny. Muszę miski chować bo mu sroki wyjadają. Raz się nawet jeż zalągł...

A to Żuber i namiot

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 04, 2012 12:36 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Acha... Żuber, namiot i mysza...
To korekta zdjęć z poprzedniego postu :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 04, 2012 13:50 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Meksykanka, ty lepiej się przyznaj, że jesteś dla Żubra DS, on kocha Ciebie, Ty jego i git. Na ludzi się nie rzuca, koty już przez szyby toleruje, tunel , namiot i drapak uwielbia. On was adoptował. A co do rozpuszczania. Mam aktualnie 9 kotów, każdy ma jakieś schizy. Neigh ma racje, my tu w ogóle nie jesteśmy normalni i tym tkwi nasze piękno :ryk:

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Pon cze 04, 2012 23:06 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Witaj meksikanko śledzę twój wątek odkąt pojawił się link na zakątku, Trzymam kciuki za Żubra ciebie i całe kociarstwo.Rudzielec jest cudowny i naprawdę jestem ciekawa czy ludzie nie umieli z mią postępować, czy jest agresywna.

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Wto cze 05, 2012 5:05 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Neigh pisze:Co się martwisz.........u mnie ponoć wszyscy dziwaczeją:-). Normalni, tu nie bardzo pasują. Może dlatego, ze ja szanuję cudze paranoje, swoich mam całe mnóstwo, wiec rozumiem, że inni też chcą miec.

To ze się jest kotem, nie oznacza ze się koniecznie musi być jak nakręcany szwajcarski zegarek. Lubię stwory z charakterem - nijakość jest zabójcza.

No toż właśnie koniecznie się nie jest nakręcanym szwajcarskim :lol:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 05, 2012 6:09 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

No Żuberancja Protuberancja jaka jest każdy widzi, upierdliwa, namolna.... z problemami bez wątpienia...
a ze Szwajcarii nie jest, bo w Szwajcarii mieszkają tylko krowy.

Ale ono mądre jest to Żuberzaste. Postawi się kratkę w drzwiach i ono rozumie, że "nie wychodzić" i narmalnie, nawet nie forsuje.

Pokazałam Żubrowi przez okno jak wybierają szambo u sąsiadów.
Żubr się zainteresował, ale nie na długo...no ile można patrzeć na ludzia co hałasuje i walczy z grubym zielonym wężem?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

[poprzednia][następna]