jasdor pisze:vailet - jak przeciwzapalne to pilnuj, żeby jej nie dali METACAM-u , bo jej nerki skończą tym !!!!!
Ok jasdor nie pozwolę na ten lek

Nic nie dam bez powodu.Nie wiem co zrobić z karmami typu Urinary bo nie chce

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jasdor pisze:vailet - jak przeciwzapalne to pilnuj, żeby jej nie dali METACAM-u , bo jej nerki skończą tym !!!!!
Gosiara pisze:Tolfine to lek przeciwzapalny,Micia dostawała,,ale vet powiedział że nie można za duzo bo niszczy jelita....Dlatego dali steryd i wtedy jej to życie uratowało bo organizm nie reagował na Tolfine![]()
Tolfine-przeciwzapalny,przeciwbólowy,przeciwgorączkowy.
olafen pisze:Przykre to wszystko z Bejbi
Trzymam kciuki, aby poczuła się lepiej![]()
![]()
Gosiara pisze:Kciuki od Mici dla koleżanki![]()
alab108 pisze:Ale sama No-spa na stan zapalny pęcherza nie pomoże
alab108 pisze:Moja kotka dostawała RILEXIN 300mg 2 razy 1/4 tabletki, do domu dostałam te tabletki. Teraz sprawdziłam poprzedni stan zapalny pęcherza też pojechałam na Bełzy i TEN wet też dał Tolfine w iniekcji.
jasdor pisze:Niewiele wiem w kwestii pęcherza, raz mi sie przydarzyło. Ale chyba szukałabym przyczyny. Czasem coś w nerkach też powoduje reakcje pęcherza . Ale ja sie nie znam . Poprawcie mnie.
Slonko_Łódź pisze:Tu skład uro- petu- pasty zakwaszającej:
http://vetlandia.pl/pl,product,262831,u ... 667b045517
Cena 42zł. Nie ma kwasu hialuronowego. U nas nie skutkowało ale wiele osób sobie chwali. Jedno trzeba przyznać- koty lubią ten smak![]()
Co do leczenia infekcji- albo nie widziałam którychś badań albo Bejbi nie ma bakterii. Jeżeli nie ma bakterii to antybiotyk jest bez sensu- wtedy leki przeciwzapalne ale ostrożnie. Jeżeli podejrzewacie jednak infekcję bakteryjną- polecam Furaginum.
I jeszcze co do zakwaszania- witamina c jest również skuteczna. pH8 moczu u kota to naprawdę rzadkość- koty najczęściej mają taki kwas, że nic się tam nie uchowa... Trzeba Bejbi zakwasićJak nie chce jeść mokrego urinary to może skusi się na suche?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 76 gości