Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 29, 2012 18:20 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

jasdor pisze:vailet - jak przeciwzapalne to pilnuj, żeby jej nie dali METACAM-u , bo jej nerki skończą tym !!!!!

Ok jasdor nie pozwolę na ten lek :ok: Dzięki bo mało na tym się znam.Wet nie chciał rano wczoraj więcej nic dawać na ból,ale mam na dwa razy Tolfine.Może się obejdzie bez tego :roll:
Nic nie dam bez powodu.Nie wiem co zrobić z karmami typu Urinary bo nie chce 8O wczoraj trochę jadła,dziś nie.Nie mogę jej głodzić w takim stanie i muszę znaleźć coś bez kwasu hialuronowego u weta bo chory żołądek tego nie zniesie.Chodzi o pasty czy proszki tego typu.Wiem że mają.Pasta to już pisałam że aż 60zł. 8O 120 gram,ale też nie wiem czy jest tam ten kwas.To jest dobre na pęcherz,ale Bejbi ma chory przecież układ pokarmowy.Mi zalecają No-spa dawać bo leki przeciwbólowe szkodzą,ale No-spa też jest lekiem.Pomaga,ale blady nosek jest po tym.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro lut 29, 2012 18:24 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Ale sama No-spa na stan zapalny pęcherza nie pomoże :?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro lut 29, 2012 18:25 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Gosiara pisze:Tolfine to lek przeciwzapalny,Micia dostawała,,ale vet powiedział że nie można za duzo bo niszczy jelita....Dlatego dali steryd i wtedy jej to życie uratowało bo organizm nie reagował na Tolfine :roll:
Tolfine-przeciwzapalny,przeciwbólowy,przeciwgorączkowy.

Może niszczy,ale ona zawsze tylko jednorazowo dostawała to i koniec.Płytki na steryd ma słabe i bałabym się.Nie było od żadnego weta nigdy mowy o sterydzie bo ona miała słabe w sumie leukocyty,a teraz ich za dużo.Bejbi Tolfine zawsze pomagało,ale kiedyś wet mi mówił by tego nie dawać często.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 29, 2012 18:26 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

olafen pisze:Przykre to wszystko z Bejbi :(
Trzymam kciuki, aby poczuła się lepiej :ok: :ok: :ok:

Dzięki Ola,z pęcherzem to długo trwa niestety.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 29, 2012 18:29 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Gosiara pisze:Kciuki od Mici dla koleżanki :1luvu: :kotek:

Kciuki za Micię 5 marca :ok: :kotek: :1luvu: a koleżanka Bejbi dziękuje Mici za kciuki :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 29, 2012 18:32 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

alab108 pisze:Ale sama No-spa na stan zapalny pęcherza nie pomoże :?

Nie pomoże.Antybiotyk raczej.Tolfine jest chyba słabo przeciwzapalnym lekiem :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 29, 2012 18:41 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Moja kotka dostawała RILEXIN 300mg 2 razy 1/4 tabletki, do domu dostałam te tabletki. Teraz sprawdziłam poprzedni stan zapalny pęcherza też pojechałam na Bełzy i TEN wet też dał Tolfine w iniekcji.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro lut 29, 2012 18:58 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

alab108 pisze:Moja kotka dostawała RILEXIN 300mg 2 razy 1/4 tabletki, do domu dostałam te tabletki. Teraz sprawdziłam poprzedni stan zapalny pęcherza też pojechałam na Bełzy i TEN wet też dał Tolfine w iniekcji.

Nie wiem co to za lek,może Twoja kotka miała inne wyniki krwi,moczu :roll: Czy jej zaszkodziło Tolfine :?: Nie zauważyłam nigdy by Bejbi jakoś źle czuła się po tym.Tylko podał Tolfine :?: Chyba każdy kot jest inny i ma inne wyniki.Nie możliwe by choroba była identyczna.Bejbi nie może tabletek przez jelita.Syropy to samo masakra.Jak chcesz napisz mi na PW o Twojej kotce.Ja bym chciała więcej coś wiedzieć.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 29, 2012 19:49 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Niewiele wiem w kwestii pęcherza, raz mi sie przydarzyło. Ale chyba szukałabym przyczyny. Czasem coś w nerkach też powoduje reakcje pęcherza . Ale ja sie nie znam . Poprawcie mnie.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lut 29, 2012 20:05 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

jasdor pisze:Niewiele wiem w kwestii pęcherza, raz mi sie przydarzyło. Ale chyba szukałabym przyczyny. Czasem coś w nerkach też powoduje reakcje pęcherza . Ale ja sie nie znam . Poprawcie mnie.

jasdor,ale kreatynina,mocznik dobry,a ja też się nie znam.Właśnie było siku,ale widać że boli przy sikaniu.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 29, 2012 20:07 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

USG się robi by zobaczyć nerki, krew i mocz.Nie wiem co jeszcze...Gdybym wiedziała,ale nic nie wiem :(
Obrazek ,

vailet

Post » Czw mar 01, 2012 6:49 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Tu skład uro- petu- pasty zakwaszającej:
http://vetlandia.pl/pl,product,262831,u ... 667b045517
Cena 42zł. Nie ma kwasu hialuronowego. U nas nie skutkowało ale wiele osób sobie chwali. Jedno trzeba przyznać- koty lubią ten smak ;)

Co do leczenia infekcji- albo nie widziałam którychś badań albo Bejbi nie ma bakterii. Jeżeli nie ma bakterii to antybiotyk jest bez sensu- wtedy leki przeciwzapalne ale ostrożnie. Jeżeli podejrzewacie jednak infekcję bakteryjną- polecam Furaginum.

I jeszcze co do zakwaszania- witamina c jest również skuteczna. pH8 moczu u kota to naprawdę rzadkość- koty najczęściej mają taki kwas, że nic się tam nie uchowa... Trzeba Bejbi zakwasić ;) Jak nie chce jeść mokrego urinary to może skusi się na suche?
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Czw mar 01, 2012 7:52 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Slonko_Łódź pisze:Tu skład uro- petu- pasty zakwaszającej:
http://vetlandia.pl/pl,product,262831,u ... 667b045517
Cena 42zł. Nie ma kwasu hialuronowego. U nas nie skutkowało ale wiele osób sobie chwali. Jedno trzeba przyznać- koty lubią ten smak ;)

Co do leczenia infekcji- albo nie widziałam którychś badań albo Bejbi nie ma bakterii. Jeżeli nie ma bakterii to antybiotyk jest bez sensu- wtedy leki przeciwzapalne ale ostrożnie. Jeżeli podejrzewacie jednak infekcję bakteryjną- polecam Furaginum.

I jeszcze co do zakwaszania- witamina c jest również skuteczna. pH8 moczu u kota to naprawdę rzadkość- koty najczęściej mają taki kwas, że nic się tam nie uchowa... Trzeba Bejbi zakwasić ;) Jak nie chce jeść mokrego urinary to może skusi się na suche?

No moje koty tez dostawały witaminę c 100 i Furalgin,polecam :ok:
Gosiara

Post » Czw mar 01, 2012 7:55 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

witamy i o zdrówko od rana pytamy?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw mar 01, 2012 9:03 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Ja też mam chwilke od rana i zajrzałam na wątek. Wiola daj znać jak tam malutka. Ściskam :*
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

[poprzednia][następna]