Jak sypia gruby kot-TygRyszard, Czarne Zuo i Gustowny Pies

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 23, 2011 19:07 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

Po 4 dniach kroplówkowania kreatynina skoczyła do 10, a mocznik do 405 :(
Zamiast się poprawiać to się pogarsza, ale niunius podjada.
Ah, miałam już wczesniej powiedzieć, że przy teście na FIV była jakby smuga (ja tam nic nie widziałam) i wetka cały czas mi powtarza, że bez powodu ona tam się nie zrobiła. Ja idiotka wbijam sobie do głowy, że nic nie było i Teodorek jest negatywny. Po świetach będzie jakis specjalista od usg nerek i zrobimy wtedy zobaczyć jak one obrazowo wygladają. Na razie płuczemy dożylnie i podskórnie. Trzymajcie kciuki choc wiem, że w swieta tyle roboty, że kciuków się uzywa.

Ubieram choinkę i ryczę, robię kutie i ryczę, zamiatam, pucuję i lezę do klatki głaskać i znów ryczę. Niepokojące ile we mnie wody. Nie daję rady powoli. święta mam do wielkiej brudnej kuwety zwyczajnie. Zwierzątka przeraźliwie ciche spoglądają na mnie smarkającą z lekkim niepokojem.

No do kuwety normalnie
TygRych, Matylda, Gusto
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Pt gru 23, 2011 19:11 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

Nie umiem napisać nic mądrego ponad to, że będę myśleć przez Święta o Was... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pt gru 23, 2011 19:12 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

urwiniu pisze:Teo bandyta nie je mimo leków pobudzających apetyt :( była kroplówka była awantura kocia. A na dokładkę Teo pobił psa wczoraj i to naprawdę jakby w szal wpadł, a dzis dojrzal TygRycha 2 metry od siebie i znow wpadl w szal i zaatakowal TygRycha :crying:
Nie radze sobie i juz. Do jedzenia wypuszczam go z klatki inaczej nie je i mam za swoje. :placz:

U Inki sposobem na niejedzenie jest podanie tabletki relanium 2 mg, czasem starczy pół tabletki. Podobno koty na relanium właśnie tak reagują: wyciszeniem i mocno wzmożonym apetytem.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt gru 23, 2011 19:24 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

MaryLux pisze:
urwiniu pisze:Teo bandyta nie je mimo leków pobudzających apetyt :( była kroplówka była awantura kocia. A na dokładkę Teo pobił psa wczoraj i to naprawdę jakby w szal wpadł, a dzis dojrzal TygRycha 2 metry od siebie i znow wpadl w szal i zaatakowal TygRycha :crying:
Nie radze sobie i juz. Do jedzenia wypuszczam go z klatki inaczej nie je i mam za swoje. :placz:

U Inki sposobem na niejedzenie jest podanie tabletki relanium 2 mg, czasem starczy pół tabletki. Podobno koty na relanium właśnie tak reagują: wyciszeniem i mocno wzmożonym apetytem.

Teo je
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
Obrazek

urwiniu

Post » Pt gru 23, 2011 19:25 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

urwiniu pisze:
MaryLux pisze:

Teo je

:ok:

MaryLux

Post » Sob gru 24, 2011 10:01 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

Spokojnych Świąt, dużo zdrówka dla Teodora i dla Ciebie, dla Tygrysia i Gusto całuski w nosek.
Trzymamy kciuki: Bazylek z Bajką , Axlem i dużą

Obrazek
Bazylek (*)

Joanna_Axlowa

Od: Czw maja 14, 2009 10:07

Post » Sob gru 24, 2011 10:20 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

TygRyszku,
Twoja Duża sama robi kroplówki Teodorkowi?
My trzymamy łapki, bardzo trzymamy. Dobrze, że Teodorek je.
Duża mówi, żeby Twoja Duża zjadła coś na uspokojenie. Duża się bardzo martwi o Twoją.
Fasolka :1luvu:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 24, 2011 20:22 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

Państwo weterynarze w święta przyjeżdżają do gabinetu dla Teodorka.
To dla mnie mało wesołe Święta, tak pusto przy stole...gdyby nie te futrzane serduszka koło mnie, wyjechałabym po prostu.

http://www.youtube.com/watch?v=McMsyPddKpQ&feature=related
Ostatnio edytowano Sob gru 24, 2011 20:25 przez urwiniu, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

urwiniu

Post » Sob gru 24, 2011 20:23 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

Podziękowania dla wetów :)

MaryLux

Post » Sob gru 24, 2011 20:28 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

TygRysiu :(
    Obrazek
    Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 24, 2011 20:57 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

Duża mimo podłamania stara się jak może:

Mamy swoje serduszka piernikowe i wogóle jest pełno piernikowych kotów, serduszek i księżyców :)
    Obrazek

i dla wszystkich:

Obrazek

TygRyś
    Obrazek

urwiniu

Post » Sob gru 24, 2011 23:02 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

TygRychu- to ja Ci z Dużą (i dla Teodora, Gusta i Twojej Dużej, no i Matyldy) życzymy weselszych Świąt i smacznych smaczności. I na stole i pod choinka i na choince :piwa: . Ja do choinki to nawet się przyzwyczaiłem- czasem jakąś kulkę zwalę, ale najczęściej to się kładę obok lub pod drzewem. I tak nie jest prawdziwe :mrgreen: . Duża jak wróciła dzisiaj po kolacji to takie oczy postawiła 8O jak zobaczyła, że choinka cała i nic się nie wala po pokoju :D
    Ryszard
    P.S. Dostałem 2 słoiczki z mięskiem :D i dzisiaj wieczorem podwójną porcję zjadłem :D

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Nie gru 25, 2011 6:02 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

TygRyszku Kochany,
    Czarna nie przyszła i duża wróciła okropnie smutna.
    Niech ten dzień będzie spokojny i miły.
    Fasolka
    Obrazek
    Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie gru 25, 2011 12:54 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

U nas w miarę spokojnie. Juz po wizycie u weta, po śniadanku (wszyscy zjedli) wylegujemy sie teraz :) I wszystko byłoby pięknie gdyby Blondyn nie zeżarł pierników z choinki :twisted: Duża nazywa go teraz "popierniczonym" Gusto :twisted:
    TygRych
    Obrazek

urwiniu

Post » Nie gru 25, 2011 13:03 Re: Jak sypia gruby kot- pnn nas dopadł :)

Pierniczki Gusto lubi. Przecież były serduszkami :1luvu:
    Fasolka
    Obrazek
    Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]