Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 11, 2011 16:43 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

cudownie czytac o tych kotach Twoich :)
O Prozaczka bardzo się zlękłam, bo przypomniałam sobie, jak bombilla spaliła łapunie...
u nas koty były przegłodzone porządnie od wczoraj, zaczeły normalnie wreszcie jeść :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob cze 11, 2011 16:50 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Ale przeżycia :roll: Trzeba mieć oczy wkoło głowy.
Pozdrawiamy naszą gromadką :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 12, 2011 11:29 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

No właśnie Sliver, dlatego tak się na niego zdenerwowałam. A jakby łapkę wsadził w ogień? albo nos oparzył wrzącym sosem? :evil:

Generalnie wydaje mi się, że Proziu woli mojego H-może dlatego że ja jestem stanowcza a on nie 8) ale śpi przy mnie i mnie budzi :twisted: dziś znów bardzo czule stękał nad moją twarzą :twisted: były buziaczki itp. W końcu się zniecierpliwił bo go olewałam i zaczął mnie łapką klepać po ramieniu: wstawaj no kobieto, przecież ja umieram z głodu! :ryk:
Za to Konan dziś dał mi do zrozumienia że powinnam popracować nad swoimi nogami i że wstyd takie gołe na wierzchu trzymać :ryk: bo leżąc w łóżku wyciągnęłam jedną nogę, bo gorąco było, na co Konan zrobił swoją minę pogardy i obrzydzenia i klepnął mnie w udo, tak jakby się brzydził dotknąć, szybko się odsuwając. Nie podobało mu się to gołe ludzkie mięcho :ryk:
Dziś spałam przygnieciona przez 3 koty i cięzkie ramie H. Każde jedno się rozwaliło a ja musiałam tak trwać :roll:
Frejcia się porzygała po śniadanku-chyba jej pierwszy raz 8O nie wiem czemu. Siedziała cichutko przy tych swoich rzygowinkach i czekała aż zobaczę. A jak zobaczyłam to się skuliła wystraszona i nawet nie uciekała. To jest super grzeczna kicia. Oczywiście nie nakrzyczałam na nią, wzięłam na rączki, przytuliłam, pomasowałam brzunio.

I chyba rozgryzłam "skomplikowaniość" stosunków Frejkowo-Proziowych. Lubią się, ale Frejka się denerwuje bo: Konan to dżentelemen, a Prozio to taki prosty wiejski chłopak :lol: Konan ją broni, dba o nią, czule przytula, a jak sie bawią to też jakoś tak traktuje ją jak dziewczynkę 8) Natomiast Prozio wali prosto z mostu, ugryzie ją w dupkę, walnie po głowie, wylizuje mocno aż za mocno, nie wie jak do niej kulturalnie zagadać. Bo ona podchodzi delikatnie z noskiem a on ją pac po głowie, albo gryzu gryzu. To ona go troche zwyzywa i odchodzi. Przy Proziu Frejka nauczyła się głośno wypowiadać co mysli :lol:

Spałam chyba za długo, bo wstałam zła :? i zamarzyła mi sie bujana ławeczka na podwórku... taka na jakiej wypoczywałam ostatnio nad morzem :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Nie cze 12, 2011 12:01 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Witamy się w południe :)
Ja też dziś późno wstałam, bo o czwartej kotforki zaczęły szaleć jak nakręcone i długo nie mogłam usnąć.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 12, 2011 14:18 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Fajnie Prozaczek cię budzi..
mnie Xelmo budzi ostatnio, ale jest tak delikatny i czuły, ze szok.
Niucha tym noskiem po buzi, potem łapką dotyka czy żyje chyba :) przytula sie niemożliwie, anioł, anioł nie kot:) :1luvu:
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Nie cze 12, 2011 15:09 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

ho ho - jakie historie fajne Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie cze 12, 2011 17:53 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Historie z życia wzięte. Przy Prozaku dużo się dzieje :mrgreen:
Np dowiedziałam się co on robi jak ja śpie(zeznania H). Otóż chodzi po mnie, a czasem nawet sypia mi na klacie, depcze swoimi twardymi łapkami po cyckach :P niedługo będę wklęsła :lol: dowiedziałam sie też że w nocy siedzi z H przed kompem :twisted:
A ostatnio zauważyłam, że Proziu ma pojedyncze czarne włosy 8O tam gdzie u ludzi są brwi i gdzieniegdzie na tułowiu. A w ogóle jak teraz mu się sierść zagęściał to bardziej linieje i wygląda grubiej :twisted: jak leży to jak paróweczka, a jak chodzi to jak schabik. Kociaki przy nim jak anorektyki :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon cze 13, 2011 8:11 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Pierwszy egzamin do przodu :ok: :D
Jeszcze tylko dzis i jutro jakieś zajęcia, a od środy sesja :mrgreen: dużo czasu na spanie i naukę :mrgreen: lubię sesję :P

Wczoraj długo spać nie mogłam, bo na osiedlu zaczął płonąć kosz z plastikiem. Była cała akcja policyjno-strażacka, a smród okrutny.

Że niby koty jak jest ciepło to mniej jedzą? mniej aktywne? nie u mnie :twisted: dokazują zdrowo.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon cze 13, 2011 8:13 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

U nas dokazują od ok. 3:30 i wieczorem.
U nas nie ma takich akcji przeciwpożarnych.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon cze 13, 2011 15:29 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Hmm czy wiecie coś o kocim łupieżu?
Bo chyba Konan takowy ma :? przy mocnym drapaniu zaczęły sypać mu się białe okruszki, zajrzałam i przy skórze jest więcej. Wygląda zupełnie jak u człowieka. Czym to się leczy?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon cze 13, 2011 21:45 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

No to sama sobie odpowiem skoro już się dowiedziałam :twisted: i powiem innym, ewentualnie zainteresowanym
Niekoniecznie łupież musi być od razu chorobowy. Może wynikać z niedoborów pewnych składników odżywczych. Moja pierwsza myśl-niemożliwe, przecież moje futerka jedzą bardzo dobrze i dostają suplementy. No ale zaraz potem doczytałam, że w okresie wzmożonego linienia(wiosna, jesień) organizm kota potrzebuje więcej kwasów tłuszczowych, cynku i czegoś tam jeszcze :P więc często dochodzi do niedoborów. Z tym że ważne są różnice osobnicze-u jednego kota objawi się to łupieżem u innego w ogóle. Co widać u mnie. Cała banda je to samo, a tylko Konan dostał łupieżu.
Plan jest taki-zwiększona kilkukrotnie dawka oleju z łososia i drożdży piwnych i częstsze wyczesywanie i po tygodniu powinien być juz efekt, a nawet cofnięcie się łupieżu. Jeśli nie to trzeba sięgnąć dalej. Spróbujemy, zobaczymy.
Ale fakt jest taki że u mnie teraz futro lata kłębami, a Konanka jak sie głaszcze to w dłoniach zostają wielkie kępy. Nigdy tak nie miał. Zreszta samo futerko ma naprawdę wspaniałe, jedwabiście gładkie, gęste, puszyste i lśniące.

Uczę się, uczę i coraz częściej myślę, że wszyscy jesteśmy zaburzeni :twisted: :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto cze 14, 2011 6:37 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Mru bardzo ostatnio linieje, zastanawiam, się, czy to wiosna czy jednk objaw stresu.
shalom pisze:Uczę się, uczę i coraz częściej myślę, że wszyscy jesteśmy zaburzeni

No co Ty? :lol: Pżeważnie to sam student uznaje, że coś z nim nie hallo :mrgreen:
Poszłaś po prostu dalej :mrgreen:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto cze 14, 2011 7:31 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

olej z łososia to jest tran?
witam Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto cze 14, 2011 7:35 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

U mnie w pracy pani dr twierdzi, że nie ma ludzi zdrowych, są tylko źle zdiagnozowani/ niezdiagnozowani. Więc chyba masz rację.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto cze 14, 2011 7:43 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

shalom pisze:Uczę się, uczę i coraz częściej myślę, że wszyscy jesteśmy zaburzeni :twisted: :lol:

Nie mam tej medycznej wiedzowej podwaliny, ale też od dawna twierdzę, że nie znam nikogo normalnego :twisted:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

[poprzednia][następna]