Dziś u nas dzień po części tragiczny. M dostał ataku kamieni nerkowych - mówię Wam okropne przeżycie. Ale sytuację udało się opanować. Atak miał pewnie nieprzewidziane konsekwencje, za które będę dziękować dozgonnie wszystkim bogom.
Otóż, jak wiecie, Drakuś się starzeje i nie powinien już skakać. Więc, mój brat, inżynier, wymyślił pochylnię, montowaną do burty samochodu, rozkładaną, a w czasie jazdy złożoną. Jakoś nie lubiłam jej od początku. Drako również. Baltek - zaakceptuje wszystko, więc było mu wszystko jedno. Z powodu ataku, psy zostały w domu, a my szwendaliśmy się samotnie po izbie przyjęć, biurze i innych placówkach medycznych ... I stało się to czego się obawiałam - pochylnia, przy hamowaniu wyczepiła się i gruchnęła z całej siły o podłogę. Gdyby spał tam Baltek - zostałby z niego chyba baltkowy placuszek
Naprawdę, byłam na skraju wytrzymałości i powiedziałam - pochylnia WON

To mój Tata, współtwórca, się obraził

Powiedział, że wystarczy nowa klamra i będzie OK. Nie wiem czy będzie OK, umieram ze strachu ... Nie chcę tego urządzenia ... Ale twórców też nie chcę urazić.... Nie mam pojęcia co robić i co powiedzieć ...
Za to kocurek Ozzi wykorzystał ogólne zamieszanie i panikę

Podstępnie zapakował się do samochodu, kiedy M zmierzał na badania

Został wykryty i usunięty .... Ale koniecznie musimy zabrać na przejażdżkę - najwyraźniej to lubi
Femko - oczywiście

Tak sobie kiedyś analizowałam te kwestie i doszłam do wniosku, że oswojenie jest stanem bardzo nietrwałym. Stefan jest dziki. Desperacko walczy, żeby go nie ważyć. Problemem są uczucia opiekunów, którzy równie desperacko walczą o zdjęcia i doniesienia ... To ja muszę ustalić priorytety. Muszę im otwarcie powiedzieć, że to koniec, że Stefek już ich nie potrzebuje, że ma swoje jeżowe życie. Woli trochę sianka, skrawek papieru .... niż kąpiel w wonnościach, 3 razy dziennie. Tak mi się skojarzył Madagaskar - nie kąsa się ręki, która karmi.. Ale niewola, jest gorsza niż śmierć.
Z drugiej strony - śmierć jest wyzwoleniem, wiec już sama nie wiem co lepsze