Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 10, 2010 11:58 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - znów zima ...

jakie fajne puchacze :) urocza ta armia :wink:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pon sty 11, 2010 14:57 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - znów zima ...

Ale nas zasypało 8O
W sobotę jak dojechałam rano na działkę, otwarłam szeroko wrota od altany, 3 najbardziej zniecierpliwione ryje wypadły na wyścigi na zewnątrz ... i w takim samym pędzie wróciły z powrotem :lol:
Drugie podejście zrobiły już tylko dwa koty, aż w końcu najbardziej wytrwały okazał się Brzydal, który MUSIAŁ jednak iść do folii zobaczyć, czy ktoś nie zamieszkał w jego poprzedniej budce ;)

Ja nie idę (Czorcik)
Obrazek

... to jak ty nie, to ja też zostaję (Pasik)
Obrazek

Ja może bym na chwilę wyjrzała ... (Pysia z Batonem)
Obrazek

Eeee, nie da się :roll: (Brzydal)
Obrazek

To ja jednak wracam 8) (Pysia)
Obrazek
Obrazek

Ja nie wiem, czego w ogóle szukacie poza altaną (Aldona)
Obrazek

Nuuuda ...
Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon sty 11, 2010 15:17 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - znów zima ...

Fajna ta Twoja banda działkowa :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon sty 11, 2010 16:09 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - znów zima ...

Piękne są :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sty 12, 2010 12:15 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - znów zima ...

o jaaaaacię.... ale cudny wątek :D i armia działkowa :D
zostaję tu :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Śro sty 13, 2010 12:28 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - znów zima ...

iskra666 pisze:o jaaaaacię.... ale cudny wątek :D i armia działkowa :D
zostaję tu :1luvu:

Zostań, zostań 8)
Coraz więcej sie dzieje - szalona i przekochana ruda Aldona ma ruję :strach: :strach: :strach:
Już wczoraj była baaardzo radosna - zaczepiała mnie, zachęcała do zabawy ;) Dzisiaj już leży brzuchem do góry przeszczęśliwa zołzucha :lol:
Tabletki nie dała sobie podać - bo jedzeniem wzgardziła ... spróbuję jakoś jej wcisnąć po południu. Jak nie, nie ma wyjścia, muszę ją przed sterylką przyblokować zastrzykiem, bo kociaki teraz to niekoniecznie to o czym marzę :strach:
Na szczęście nie pali jej sie do wyjścia z altany, na szczęście też cała ekipa altankowa już unisex :mrgreen: Za to pod drzwiami altanki od rana zameldował się najmniejszy z Gadulców - gdzie jemu do wielkiej Aldony, przecież ona go jednym zębem :lol: Ale jego to nie zraża - pilnuje :strach:

Kurcze, niech sie zima skończy, tą rudą maupę trzeba w końcu ciachnąć ...
Obrazek

Avian

Post » Śro sty 13, 2010 20:19 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - ruja na pokładzie !!! 8O

Po południu zastałam w altanie nastrój co najmniej zabawowy :mrgreen:

Na szczęście udało sie wcisnąć Aldonie tabletkę do gardła - nie zauważyła, zajęta była wypatrywaniem kolejnej czarnej miłości 8)

Dla Pysi za dużo było tego wszystkiego, nie przyszła na noc ... mam nadzieję, ze ma sie gdzie schronić. Szukałam, wołałam, nic - pewnie nie chciała dziś spać z Aldoną pod jednym dachem ;)
Obrazek

Avian

Post » Śro sty 13, 2010 20:49 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - ruja na pokładzie !!! 8O

ło mamo co to się dzieje, żeby ruje w styczniu były.. może wiosna idzie.. :wink:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Czw sty 14, 2010 19:55 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - ruja na pokładzie !!! 8O

Druga tabletka wetknięta w Aldonę - oj, łatwo nie było :oops:

Pysia znalazła sie rano, zmarznięta, cały dzień spędziła w altance, już nie chciała wychodzić. Na noc tez została.
Za to dzisiaj na dłuższy spacer wybrał się Pasik. Jak przyjeżdżam popołudniu, zawsze czeka na parkingu i w pewnej odległości ode mnie prowadzi mnie do furtki. Tam czeka, aż otworzę okno z boku, bo przez drzwi sie boi ... zresztą trudno jest wpuścić go przez drzwi - nie mogę ich zostawić otwartych, bo reszta zwieje.
Otwarłam okno, Pasik przybiegł, wskoczył, poślizgnął sie i ... spadł :roll: I drugi raz nie próbował, choć namawiałam go przez 15 minut.
Usiadłam i myślę, co robić. Otwarłam drzwi - już się koty brały na wymianę, te altankowe wyjść, te z zewnątrz wejść ... a Pasik czeka i obserwuje z daleka. Nie wejdzie przez drzwi, bo musiałby za blisko mnie przejść :oops:
Więc myślę dalej - aż Brzydal mi pomysł nasunął - klatka :twisted:
Połapałam stado altankowe, upchnęłam kolanem do wciąż rozstawionej klatki dla kociaków ... ufff, zamknięte :mrgreen:
Można drzwi otworzyć jak szeroko :twisted:
Otwarłam, odeszłam od drzwi - koty zewnętrzne za mną, droga wolna dla Pasika 8)

Wlazł :D
JEST :mrgreen:

Zdumiona reszta wypuszczona z klatki, można rozstawić miski i iść do domu 8)

Dzień z życia karmiciela dzikusów :lol:
Obrazek

Avian

Post » Czw sty 14, 2010 20:26 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - ruja na pokładzie !!! 8O

To musiał być niesamowity widok całe stado upchane w klatce :D

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Czw sty 14, 2010 22:14 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - ruja na pokładzie !!! 8O

Duża von Focha pisze:To musiał być niesamowity widok całe stado upchane w klatce :D

:mrgreen:

Noooo, był :mrgreen:
I te ich miny :twisted:
A wszystko przez jedynego łaciatego w drużynie 8)
Obrazek

Avian

Post » Czw sty 14, 2010 22:25 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - ruja na pokładzie !!! 8O

Ale nie było tak, jak w tym rekordzie Guinessa - ile osób wejdzie do malucha??? :mrgreen:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pt sty 15, 2010 0:03 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - ruja na pokładzie !!! 8O

Avian pisze:Druga tabletka wetknięta w Aldonę - oj, łatwo nie było :oops:

Pysia znalazła sie rano, zmarznięta, cały dzień spędziła w altance, już nie chciała wychodzić. Na noc tez została.
Za to dzisiaj na dłuższy spacer wybrał się Pasik. Jak przyjeżdżam popołudniu, zawsze czeka na parkingu i w pewnej odległości ode mnie prowadzi mnie do furtki. Tam czeka, aż otworzę okno z boku, bo przez drzwi sie boi ... zresztą trudno jest wpuścić go przez drzwi - nie mogę ich zostawić otwartych, bo reszta zwieje.
Otwarłam okno, Pasik przybiegł, wskoczył, poślizgnął sie i ... spadł :roll: I drugi raz nie próbował, choć namawiałam go przez 15 minut.
Usiadłam i myślę, co robić. Otwarłam drzwi - już się koty brały na wymianę, te altankowe wyjść, te z zewnątrz wejść ... a Pasik czeka i obserwuje z daleka. Nie wejdzie przez drzwi, bo musiałby za blisko mnie przejść :oops:
Połapałam stado altankowe, upchnęłam kolanem do wciąż rozstawionej klatki dla kociaków ... ufff, zamknięte :mrgreen:

o jessssooo :mrgreen:

jestes Iza wielka:) choc malusia :mrgreen:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt sty 15, 2010 0:14 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - ruja na pokładzie !!! 8O

Avian pisze:Druga tabletka wetknięta w Aldonę - oj, łatwo nie było :oops:

Masz wesolo, nie powiem :roll:
Znam to, niestety z autopsji. Nie ma łatwo z dzikunami.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto sty 19, 2010 13:56 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - ruja na pokładzie !!! 8O

To jak, ktoś czeka na nowe foty? ;)

Koty wczoraj zdecydowanie szczęśliwsze, bo cieplej w ich domku :D
W altanie było wczoraj ponad 5 stopni na plusie 8)
Pysia już nie chce siedzieć w altance, drażni ją ta ilość kumpli wkoło ;)
Aldona już się uspokoiła, już się nie zaleca do chłopaków :twisted:

Skrzecząca
Obrazek

Pysia-Misia
Obrazek

Pysia z Czortkiem
Obrazek

Gadulec
Obrazek

Radek
Obrazek

Wygodnicki Czorcik ;)
Obrazek

Oooooobiaaaad :D
Obrazek

... i Aldona Kaszpirowskaja :twisted:
Obrazek

Prawie jak brytol, prawda? :lol:
Obrazek

Obrazek

Zapraszam tych, którzy jeszcze nie widzieli sprawozdania z nowego domku Sznycka i Lucka - viewtopic.php?f=13&t=102928&start=135
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]