Modrzewiowy fotoreportaż.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 22, 2010 20:16 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze: Obrazek Obrazek
dwa ostatnie: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob maja 22, 2010 23:17 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:
siriwan pisze:Powąchać chciał od razu (Morda jest ciekawski, wszystko by obwąchiwał ;-)), ale żeby ładnie zapozować z kwieciem na głowie to już trzeba było kombinować. :lol:

no, nie dziwie się - burych by się nie udało tak sfocić ;) :twisted:

A co, nie macie bzu? :roll: ;-)

Wróciłem z Tesco. Kupiłem 800g Puriny + wiaderko na karmę gratis. Wiaderko (i miarka i ulotka) zostają, karmę zawiozę następnym razem schroniskowcom. ;-) Miałem farta, trafiło mi się ostatnie promocyjne opakowanie i w końcu mam hermetyczny pojemnik na większą ilość suchego. ;-) Były jeszcze inne opakowania Puriny w promocji - dwa razy droższe, ale za to z jakimś albumem. Gdybym miał więcej bonów też bym się skusił. ;-)
Pół godziny zakupów, potem godzina czekania na transport, potem znowu pół godziny zakupów z transportem i w końcu w domu. ;-)
Wrzuciłem fotki schroniskowców na wątek - obowiązek spełniony, mogę iść spać. ;-)
Dobranoc. :-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Nie maja 23, 2010 8:47 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:A co, nie macie bzu? :roll: ;-)

chłopaki to koty "domowe" :lol:
urodzone w piwnicy, całkowite dzikusy... nigdy nie widziały trawy, itp ;)
a kwiatki to kojarzą im się chyba tylko z takimi w doniczce lub wazonie.. i zamiast wąchać/pozować woleli by skosztować ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie maja 23, 2010 21:36 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:

a kwiatki to kojarzą im się chyba tylko z takimi w doniczce lub wazonie.. i zamiast wąchać/pozować woleli by skosztować ;)

Faktycznie dzikusy. :lol:
Modrzew ma dokładnie odwrotnie - domowych kwiatków już dawno nie rusza, zjedzeniem kociej trawki się w życiu nie splamił, za to na dworze młóci zielsko ile wlezie. ;-)

Wnerwiła mnie lokalna gazeta na G. A przeczytałem tylko lead artykułu na pierwszej stronie. Coś w deseń "W czasie gdy wszystkie stacje telewizyjne i radiowe emocjonowały się losami psa, uwiązanego w Tworogu przy rzece, w Tarnowskich Górach na schodach ratusza leżał człowiek." No i ku_wa co z tego? :evil: Co ten pies ma z tym wspólnego? Miał się zerwać i lecieć pomóc? :evil: Napisane, jakbyśmy byli społeczeństwem, które do tego stopnia kocha zwierzęta, że zapomina o ludziach. Szkoda tylko, że jest dokładnie odwrotnie.
G. już mi drugi raz podpadło. Pierwszy raz był, jak opisywali niedawną sytuację w Cichym Kącie. Wydźwięk artykułu był taki, że wszystko jest ok, tylko wolontariusze coś świrują i do wszystkich mają pretensje, bo przecież władze i pan weterynarz są cacy. :roll:
Z resztą, niech redaktorowi co to pisał bozia w dzieciach wynagrodzi. Tak z dwadzieścioro i nie będzie miał czasu na dramatyczne wstępniaki.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie maja 23, 2010 21:46 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:
charm pisze:

Faktycznie dzikusy. :lol:

one na prawdę były totalnymi dzikusami, które nie pozwalały się dotknąć... Aga zabierała je do DT bez większej nadziei na udomowienie - liczyła się z koniecznością szukania im "domu otwartego" - jakiejś stajni, czy czegoś w ten deseń... ale jako się okazało te dzikusy w parę tygodni postanowiły nie być dzikie... ;)
U Agi były jakieś 2-3 tygodnie, a do mnie trafiły jak miały 3-3,5 miesięcy.. a 2-miesięczne kociaki to już nie totalne malce, i nie było pewności, że będą chciały być z ludźmi...

siriwan pisze:Wnerwiła mnie lokalna gazeta na G. A przeczytałem tylko lead artykułu na pierwszej stronie. Coś w deseń "W czasie gdy wszystkie stacje telewizyjne i radiowe emocjonowały się losami psa, uwiązanego w Tworogu przy rzece, w Tarnowskich Górach na schodach ratusza leżał człowiek." No i ku_wa co z tego? :evil: Co ten pies ma z tym wspólnego? Miał się zerwać i lecieć pomóc? :evil: Napisane, jakbyśmy byli społeczeństwem, które do tego stopnia kocha zwierzęta, że zapomina o ludziach. Szkoda tylko, że jest dokładnie odwrotnie.
G. już mi drugi raz podpadło. Pierwszy raz był, jak opisywali niedawną sytuację w Cichym Kącie. Wydźwięk artykułu był taki, że wszystko jest ok, tylko wolontariusze coś świrują i do wszystkich mają pretensje, bo przecież władze i pan weterynarz są cacy. :roll:
Z resztą, niech redaktorowi co to pisał bozia w dzieciach wynagrodzi. Tak z dwadzieścioro i nie będzie miał czasu na dramatyczne wstępniaki.

niestety niektórzy są niereformowalni... :(
przykre to, ale niestety nie wszystko da się zmienić - już jakiś czas temu doszłam do wniosku, że szkoda czasu i energii na wnerwianie się na to, czego i tak nie da się zmienić - lepiej poświęcić tą energię w jakimś pożytecznym celu.... a takiego "redaktora" i tak się nie zmieni.... :roll:

charm

Post » Nie maja 23, 2010 22:57 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Z drobnym druczkiem się zgadzam

niestety, gdy oglądam tragedię powodzi, żal mi bardziej zwierząt. Bo one zaufały człowiekowi. A człowiek nie zdał egzaminu z zapewnienia im bezpieczeństwa.
Obrazek

Femka

Post » Nie maja 23, 2010 23:40 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

I jeszcze tytuł "To tylko człowiek?". Aż człowiek. Ale w Tworogu był aż pies. Albo tylko człowiek i tylko pies - co tylko od nas zależy.

Na pocieszenie - miałem dziś małą imprezę rodzinną, zjawiła się m.in. siostra szwagra z TŻtem. Przygarnęli pół roku temu kotkę ze schroniska w Gliwicach. I nic im nie musiałem tłumaczyć. ;-) O sterylce wiedzą, są za i w ogóle. ;-) Kotka już rujkuje, ale ma 7 miesięcy, więc zdecydowali jeszcze poczekać dwa miesiące do "regulaminowego" terminu. Na balkonie obok kocur, więc prosta decyzja - balkon dwa miesiące zamknięty na cztery spusty. ;-) O antykoncepcji hormonalnej też wiedzieli, że nie opłaca się jej stosować ze względu na skutki uboczne. Generalnie bardzo rozsądnie podchodzą do tematu. No i mają zamiar się niedługo dokocić. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pon maja 24, 2010 7:24 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Miło czytać takie rzeczy.
Kiedyś byłam na wizycie przedadopcyjnej dla kotka spoza Łodzi. Zajechałam do pięknego domku pod Łodzią, a tam dwójka fantastycznych dzieciaków, młodzi rodzice, stadko psów i kotów (co jedno to bardziej pokrzywdzone przez los i człowieka). Piękna, zgodna rodzina z gatunku takich, że aż się wychodzić od nich nie chce.
Gdy wychodziłam, pani domu zapytała mnie, czy ona też mogłaby pomagać w walce z bezdomnością. A teraz jest wolontariuszką i forumowiczką :1luvu:

Całuski dla mojego ulubieńca :D
Obrazek

Femka

Post » Pon maja 24, 2010 13:27 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:Całuski dla mojego ulubieńca :D

Przekazane. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Wto maja 25, 2010 14:54 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

I po maturze. ;-) Angielski ustny zdany, wynik znam, ale się nie przyznam. ;-)

21 czerwca o 12 teoretyczny egzamin zawodowy, 22 o 15 (druga zmiana) zawodowy praktyczny. To już zupełnie na luzie, fajnie by było mieć tytuł technika, ale jak się nie uda to nie będzie tragedii. ;-)

Morda marudzi, że mam iść spać. Zastanawiam się jeszcze, ale chyba przychylę się do jego narzekań. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Wto maja 25, 2010 20:12 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:I po maturze. ;-) Angielski ustny zdany, wynik znam, ale się nie przyznam. ;-)

Gratulacje :D :piwa:
a może jednak się przyznasz? ;>

siriwan pisze:21 czerwca o 12 teoretyczny egzamin zawodowy, 22 o 15 (druga zmiana) zawodowy praktyczny. To już zupełnie na luzie, fajnie by było mieć tytuł technika, ale jak się nie uda to nie będzie tragedii. ;-)

na pewno się uda! :ok:

siriwan pisze:Morda marudzi, że mam iść spać. Zastanawiam się jeszcze, ale chyba przychylę się do jego narzekań. ;-)

i dobrze - maturę trzeba odespać ;)
(niektórzy twierdzą, że sesję opić... ;) chociaż tego akurat nigdy nie praktykowałam....)

charm

Post » Wto maja 25, 2010 21:50 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:Gratulacje :D :piwa:
a może jednak się przyznasz? ;>

Dziękuję. :-)
010000110011 Przy czym nie jest to naturalny kod binarny. ;-)

charm pisze:i dobrze - maturę trzeba odespać ;)
(niektórzy twierdzą, że sesję opić... ;) chociaż tego akurat nigdy nie praktykowałam....)

Coś w tym jest, bo wstałem dopiero pół godziny temu. :mrgreen: Myślałem, że przegapiłem Gwiezdne Wojny na dwójce a tu niespodzianka, TVP znowu zrobiło miszung i Gwiezdnych Wojen nie było. W zeszłym roku to samo - we wrześniu puścili części od 1 do 5, a szóstą w grudniu, bo musieli zacząć nadawać misyjne "Gwiazdy tańczą na lodzie". :roll: W tym roku już i tak jest jakaś poprawa, bo przerwa jest w połowie, po nowych częściach. ;-) No nic, skoro już się wyspałem to pooglądam Jasminum.
Mam piwo, chipsy i "Ziemię obiecaną" Wajdy na DVD. ;-) Ale to są plany na jutro albo pojutrze. Korzystam z możliwości nicnierobienia w te wakacje w 100%, bo potem już se ne wrati. ;-)
Co do opijania sesji - mam takie same poglądy, choć nigdy nie miałem sesji. ;-)

Idę wpuścić kota do domu. Pytanie tylko, czy kot będzie chciał zostać wpuszczony...
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Wto maja 25, 2010 22:15 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Mam nadzieję, że Modrzew chciał :lol:
Co do matury, to wielkie gratulacje. Jednego nie zrozumiałam. Czy matura trwa półtora miesiąca? 8O
Obrazek

Femka

Post » Śro maja 26, 2010 0:01 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:Mam nadzieję, że Modrzew chciał :lol:

Chciał. ;-) Z tym że jak się najadł, to chciał znowu na dwór. ;-)

Femka pisze:Co do matury, to wielkie gratulacje. Jednego nie zrozumiałam. Czy matura trwa półtora miesiąca? 8O

Matura trwa cały maj. Przynajmniej teoretycznie, bo to zależy od liczby uczniów; jeżeli jest mało, albo mało zdaje maturę, to ustne mogą trwać krócej. Pisemne skończyły się w zeszłym tygodniu.
Ze względu na zdarzenia losowe może trwać dłużej, tak jak w tym roku, gdzie w niektórych szkołach przełożono matury na czerwiec.
Egzamin zawodowy to już nie matura. ;-) To taki dodatkowy bajer dla tych, którzy zdecydowali się iść do technikum. Egzamin potwierdzający kwalifikacje zawodowe stwierdza, że przez te 5 lat czegoś się nauczyłem, komputer jak trzeba naprawię (a w najlepszym wypadku nie zepsuję) i dostanę za to papierek, dzięki któremu będę mógł z nieskrywaną dumą tytułować się mianem technik informatyk. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Śro maja 26, 2010 9:27 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

aha
już się przestraszyłam, że teraz, żeby mieć maturę trzeba przejść cięższe katorgi niż w najtrudniejszej sesji na studiach (po piątym semestrze na moich studiach zostawała połowa z nielicznych szaleńców studiujących)
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]