Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 02, 2007 12:31

Spoko loko, luz i spontan :D Jesteśmy na miejscu i panujemy nad sytuacją. Dajmy im trochę czasu, już i tak czują się nieco swobodniej niz na początku.Broncyś burczy tylko od czasu do czasu, czasem na Biedronkę, czasem na Panstwa 8O Viesia siedzi na półce pod sufitem i z góry kontroluje sytuację (czyt. patrzy jak Bronuś czarną robotę odwala :wink: ). jak schodzi z półki celem skorzystania z miski lub kuwety- jest wojna :cry: Postęp widac gołym okiem- jedzą już w tym samym miejscu o tej samej porze- to już coś :!:
Dzis ostatnia tabletka, jutro kontrola u weterynarza i odrobaczanie całej trójcy :ok:

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pt lut 02, 2007 13:40

Nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za aklimatyzację Biedronki

marija :1luvu:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt lut 02, 2007 22:44

pozdrowionka z Krakowa dla Biedroni :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob lut 03, 2007 9:29

Będzie dobrze, Biedronia podbije wkońcu serca rezydentów :wink:

Drahma

Od: Śro kwi 05, 2006 9:00

Post » Sob lut 03, 2007 18:04

Moje Cioteczki Najukochańsze!
Nie musicie sie martwić, bo coraz lepiej dogaduję się z kotkami, zwłaszcza z Broniem. Fukają już na mnie bardzo rzadko, nawet Wiesia, co przez parę dni siedziała wysoko schodzi do mnie. Boi się jeszcze i ucieka, jak za blisko podejdę, ale z daleka to mi się nawet przygląda i mruga do mnie :P Razem już jemy jedzonko (pycha!!) w kuchni, a moja kuwetka stoi już razem z innymi w łazience. Mam już swoje ulubione zabawy :P Należy do nich siedzenie w wannie i polowanie na kropelki, bieganie za kuleczkami (ale to nie te kuleczki od Zielonej) i wyglądanie przez okno. Teraz U NAS W ŁODZI :wink: jest nawet ładna pogoda i jak sie wybiegan to lubie leżeć na parapecie na kocyku i grzać sie w słoneczku. A jak słoneczko zajdzie to przenoszę sie przed kominek- cieplutko mi wtedy, że ho, ho...
W nocy jestem już grzeczna i nie rozrabiam. ale jak mi nie będą pozwalać spać pod kołdrą to będę :evil: :!: Duzi nie mogą wyjść z podziwu, jaka jestem mądrutka.Tylko ochy i achy :!: Wielka mi filozofia drzwi z klamki otworzyć :P :P
Muszę wam jeszcze powiedzieć, ze moje futerko robi sie coraz bardziej mieciutkie i lśniące :P I nawet już nie pachnę schroniskiem tylko "ciepłym kotkiem"- tak mówi Duża wtulając nosek w moje plecki :oops: :oops: Fajkna ta Duza, ale - powiem wam szczerze- Duży jest debeściak: pozwala mi na wiele, drapie po brzusiu i za uszkiem. Wymyślił mi nawet drugie imię. Bo tutaj kotki mają po kilka imion. Bronek to takze Niger, Poncyś, Czarek; a Wiesia to Prechna, Procica albo Szarak. No i ja też mam drugie imię: ZULA-PACULA :!: :P A to dlatego, ze jak chcę coś od Dużego to robię łapką "pac!" i on już wie, o co chodzi :wink:
Jest mi tu dobrze. Moze mnie kiedyś odwiedzicie?
Całuje Was najgoręcej, jak potrafię.
Wasza Biedronka vel Zula :P

marija

Post » Sob lut 03, 2007 18:13

Biedroniu jak to dobrze że tak wspaniale Ci się układa :D . Miziam Cię bardzo mocno po całym boskim ciałku :1luvu:.
Przytul ode mnie swoich Dużych :wink: .
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon lut 05, 2007 8:11

Widzisz Biedroniu powolutku wszystkich sobie urobisz :wink:

Drahma

Post » Pon lut 05, 2007 8:29

Biedronkowi Duzi wczoraj dzwonili z bardzo dorymi wieściami. Królewna jest zdrowa, kochana, rozpieszczana i coraz pardziej przyjazna w stosunku do rezydentów.
Ale łóżko i Dużego uznała za swoja wyłączną własność i ani myśli sie dzielić. Usypia grzecznie tylko otulona przez Niego kołderką 8)
No żeby to schroniskowe koty były takie zmanierowane 8O .......
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Pon lut 05, 2007 9:07

Bo to Miłość jest...Od Pierwszego Spojrzenia... :D :1luvu:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon lut 05, 2007 21:43

Oj, co racja Ciociu Pixie, to racja :wink:
Byliśmy u Zielonej- buzia coraz lepiej, ale nadżereczki jeszcze są, więc pastylki ciagle brać trzeba. Ale gwiazda nasza jest tak cierpliwa, ze dawanie jej pastylki nie stanowi problemu; Duży już do wielkiej wprawy doszedł :P Broncyś się tylko troszkę pochorował, ma węzły chłonne powiększone i kaszle nieco :cry: Dostał zastrzyki i czekamy na poprawę.Wiesia zdrowa jak rydz.Cała trójka odrobaczona- zobaczymy, czy jacyś lokatorzy sie w brzusiach nie zadomowili :wink:
Z socjalizacją coraz lepiej, Wiesia coraz częściej po podłodze stąpa, a Bronkiś i Biedronia robią już "noski", choć i czasem na siebie prychną :P Wszystko ku dobremu, miejmy nadzieję, zmierza...Żeby tylko Bronuś wyzdrowiał......

marija

Post » Wto lut 06, 2007 10:03

Biedroniu tak trzymaj :ok:

Drahma

Post » Wto lut 06, 2007 10:13

Bronuś :!: Ty to jak Prawdziwy Facet - emocje zaraz w chorobę idą... :wink: Nie przejmuj się tak, Biedrońcia Dużych nie zawłaszczy, dla wszystkich wystarczy...Zdrowiej szybciutko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto lut 06, 2007 11:46

Bronuś :ok: :ok: , Ty się chłopie nie daj chorobie :!:
Biedroniu :love: :love:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto lut 06, 2007 20:22

Robaków ani widu, ani słychu... :!: :!: :!: Koopaski eleganckie :oops: :oops:
Bronuś cały dzien przespał na kocyku, ale pod wieczór apetyt mu wrócił :P to chyba ten antybiotyk o przedłużonym działaniu tak na niego wpływa...
Nieustajace :ok: :ok: :ok: za Bronusiowe zdrówko...

marija

Post » Śro lut 07, 2007 10:18

Bronuś zdrowiej szybciutko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]