Skarpeciarz i Tosia - Przeprowadzka (new teeth-new life)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 03, 2015 9:20 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

Chyba tak, chociaż i nabo może niby być i canola i weź tu człowieku dojdź :D Ale nabo to taka rzodkiewka biała, co to ją właśnie w sklepach sprzedają.

Ale olej jest de colza, więc na 100% to.
Dzięki :D teraz tylko zapamiętać i zostanie na zawsze.

Ostatnio usłyszałam w serialu nowe słowo... z kontekstu wiadomo było, ale se myślę: a sprawdzę.
Sprawdziłam. Zapisałam, nazajutrz oczywiście nie pamiętam. Sprawdzam.
Pojechałam na basen, leżę w saunie i w myślach próbuję sobie przypomnieć... escrujo.. escrojo...
ESCROTO! Wykrzyknęłam zadowolona.

Dobrze, że byłam w saunie sama. Escroto to moszna :ryk:

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Nie maja 03, 2015 9:23 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

Po francusku colza, to moze po hiszpansku tez? :idea:

Wiem, ze na obrazach nie to samo, ale kolorystyka i pejzaz podobne, i mi sie scisle skojarzylo :)

Przepiekne te mosty :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie maja 03, 2015 9:26 przez Birfanka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Nie maja 03, 2015 9:24 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

Hahaha, wiem, co to escroto :-)

Miałam kiedyś taką śmieszną sytuację... Jedziemy autobusem, mój brat, mój kolega i ja. I rozmawiamy sobie... znaczy, akurat mój brat coś mówił,a ja na to "ano"..."ano".
Pani spojrzała na mnie raz, za chwilę pan... a ja zdałam sobie sprawę, jak śmiesznie to mogło wygladać :lol: Pewnie się zastanawiali, o czym ona z tymi gośćmi gada ?

Nabo, to też coś innego, niekoniecznie do jedzenia :mrgreen:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Nie maja 03, 2015 9:27 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

Doczytalam o escroto :ryk:

A w pierwszej chwili przeczytalam jako ecocroto i sie zdziwilam, ze co to, ekologiczna kupa? :lol:
Obrazek

Birfanka

Post » Nie maja 03, 2015 9:30 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

gatiko pisze:Nabo, to też coś innego, niekoniecznie do jedzenia :mrgreen:

Nie wiem, skąd im się to wzięło, bo te do jedzenia to króciuuuutkie... :ryk:
To z ano świetne, do tej pory widziałam tylko w tekstach, tam, gdzie powinno być año :lol:

Birfanka pisze:Doczytalam o escroto :ryk:

Mam ostatnio fazę na słowa, których używa się rzadko, ale czasem może braknąć. Wyszukuję, a potem chodzę i wkuwam :lol: i taki skutek.

Croto to kupa po frankowemu?

Bryska4

Post » Nie maja 03, 2015 9:41 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

Bryska4 pisze:Nie wiem, skąd im się to wzięło, bo te do jedzenia to króciuuuutkie... :ryk:

http://www.cnph.embrapa.br/hortalicasna ... r_nabo.jpg ?? :ryk:

gatiko

Post » Nie maja 03, 2015 9:45 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

No dobra :ryk: to już rozumiem.
U nas w sprzedaży są takie:
Obrazek

Bryska4

Post » Nie maja 03, 2015 9:51 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

:ryk: Wiem, ja kupowałam te dłuższe :lol:

gatiko

Post » Nie maja 03, 2015 10:05 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

Bryska4 pisze:Croto to kupa po frankowemu?

Prawie-crotte (wymawia sie "krot") :lol:
Obrazek

Birfanka

Post » Nie maja 03, 2015 10:22 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

gatiko pisze: :ryk: Wiem, ja kupowałam te dłuższe :lol:

Gatiko, a gdzie w Hiszpanii bywałaś? Tak z ciekawości pytam :) I jak wrażenia?

Bryska4

Post » Nie maja 03, 2015 10:25 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

Madryt, no i kilka miesięcy Alicante :)
Wrażenia - różne. :mrgreen: Alicante byłam "'wakacyjnie",znaczy zamknąc swoje sprawy. Mieszkasz w Hiszpanii ? Pojechałabym tam, uciekła stąd ino roz :ok:

gatiko

Post » Nie maja 03, 2015 10:31 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

gatiko pisze:Madryt, no i kilka miesięcy Alicante :)
Wrażenia - różne. :mrgreen: Alicante byłam "'wakacyjnie",znaczy zamknąc swoje sprawy. Mieszkasz w Hiszpanii ? Pojechałabym tam, uciekła stąd ino roz :ok:

Mieszkam, na północy, w Pamplonie.
Na Alicante i okolice mam chrapkę, niestety wakacje mam w lipcu i w sierpniu, więc trochę za gorąco i za duże tłumy. Zwłaszcza dla TŻta, bo ja to bym i jedno i drugie jakoś przeżyła, byleby tylko plaża była :D
Miałam plan w lipcu się wybrać sama na południe, bo chyba nam się z TŻtem wakacje nie zgrają, ale wszystko wskazuje na to, że będziemy mieli gości.

Bryska4

Post » Nie maja 03, 2015 10:56 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

O, cudnie :-) Pamplona, nie byłam.
Alicante, to ja bylam zimą ,ale było gorąco jak fix ;-)
Jak Ci się tam żyje ? Sytuacja z pracą dobra, zła ? Tak z ciekawości pytam, bo tęsknota mnie żre 8O

gatiko

Post » Nie maja 03, 2015 11:15 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

Dobrze, u nas ten kryzys w miare znosnie sie odbywa, do tego masa przemyslu wokol a my z TZtem oboje techniczni. Klimat przyjemny, miasto ladne, zadbane i bezpieczne, okolica cudna, tylko morza brakuje a bylby raj jak dla mnie. Jak chcesz poogladac to w podpisie mam linka do fanpejdza, ktorego na FB zrobilam, tylko nie umiem wkleic z telefonu ;)

Bryska4

Post » Nie maja 03, 2015 11:20 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - wiosna pełnom gembom :D

Fantastycznie, kurcze... fajnie się ułozyło,że nie musieliście "uciekać" stamtąd. Weź, mów po polsku, com am zrobić i dzie paczać 8O :mrgreen: to zerknę. Ja się nie znam, daj namiar. :201461

gatiko

[poprzednia][następna]