Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 07, 2013 23:08 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

Szkoda tylko ze potem czyste rzeczy sa całe w klakach :twisted:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie gru 08, 2013 7:36 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

Goyka pisze:Szkoda tylko ze potem czyste rzeczy sa całe w klakach :twisted:

Ale kłaki też są czyste - przecież koty myją się bardzo starannie :ryk:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie gru 08, 2013 20:28 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

Tak, umieją otwierać i drzwi klasyczne i przesuwne.

Moja Łapka kiedyś zjadła "wnętrzności" myszki z kocimiętką, za późno się zorientowałam, że mysz dziwnie plaska jest - a to już był tylko zewnętrzny polar. Na szczęście wydaliła, byłam przerażona. Tak że Cię świetnie rozumiem :)

Teraz moje koty już mają prawie 10 lat i rzadko interesują się myszkami, choć czasem im się zdarza. Jednak już nie aż tak intensywnie ;)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pon gru 09, 2013 19:40 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

mb pisze:J
(...)
Ale wymyślił sobie jeszcze taką zabawę, którą mnie jednak zaskoczył:
otwiera sobie przesuwane drzwi szafy w przedpokoju, przy samej ścianie, zanosi tam i ukrywa myszkę, a następnie zasuwa drzwi i odchodzi.
Po chwili wraca, odsuwa drzwi troszkę i poluje na myszkę, jakby była ona ukryta w swojej norce :ryk:

I niech teraz ktoś powie, że koty nie umieją myśleć abstrakcyjnie i wyciągać wniosków ...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon gru 09, 2013 21:12 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

U mnie też wszystkie myszki mają odgryzione ogonki,mam takiego jednego wszystkożercę :mrgreen:
A chowanie zabawek,żeby potem móc ich szukać i zapolować to wiadomo,że najlepsza zabawa :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon gru 09, 2013 21:20 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

weatherwax pisze:Tak, umieją otwierać i drzwi klasyczne i przesuwne.

Moja Łapka kiedyś zjadła "wnętrzności" myszki z kocimiętką, za późno się zorientowałam, że mysz dziwnie plaska jest - a to już był tylko zewnętrzny polar. Na szczęście wydaliła, byłam przerażona. Tak że Cię świetnie rozumiem :)

Teraz moje koty już mają prawie 10 lat i rzadko interesują się myszkami, choć czasem im się zdarza. Jednak już nie aż tak intensywnie ;)

Czaruś jest starszy niż była Kropcia, gdy ją adoptowałam, a jednak ona nie szalała tak ze wszystkim, czym można się bawić.
Czaruś chyba rzeczywiście odrabia stracone lata, bo nawet, jak tylko przechodzi, to zawsze znajdzie po drodze coś, co trąci łapką, podrzuci, potoczy itp.

mb

Post » Pon gru 09, 2013 21:25 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

Blekitny.Irys pisze:
mb pisze:J
(...)
Ale wymyślił sobie jeszcze taką zabawę, którą mnie jednak zaskoczył:
otwiera sobie przesuwane drzwi szafy w przedpokoju, przy samej ścianie, zanosi tam i ukrywa myszkę, a następnie zasuwa drzwi i odchodzi.
Po chwili wraca, odsuwa drzwi troszkę i poluje na myszkę, jakby była ona ukryta w swojej norce :ryk:

I niech teraz ktoś powie, że koty nie umieją myśleć abstrakcyjnie i wyciągać wniosków ...

Oczywiście, że myślą - dlatego właśnie koty są tak wielbione przez mądrych ludzi, bo potrafią oni to docenić 8) :smiech3:

mb

Post » Pon gru 09, 2013 21:28 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

Annaa pisze:U mnie też wszystkie myszki mają odgryzione ogonki,mam takiego jednego wszystkożercę :mrgreen:
A chowanie zabawek,żeby potem móc ich szukać i zapolować to wiadomo,że najlepsza zabawa :)

U nas dotychczas nikt nie pożerał zabawek.
Owszem, Kasia ze straszliwą determinacją mordowała poduszeczki z kocimiętką,ale ograniczała się wyłącznie do przemocy - bez konsumpcji :smiech3:

mb

Post » Pon gru 09, 2013 21:35 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

A tymczasem nastąpił powrót Tysi do domku drapakowego, z którego wyniosła się po pamiętnym bliskim spotkaniu IV-tego stopnia z Czarusiem, który schodził po tym drapaku z parapetu, w nocy z 1-szego na 2-giego września.

Powoli bo powoli, ale jednak normalność powraca :D

Poza tym, niepostrzeżenie, Tysia rozpoczęła swój drugi rok w tym domu :D

mb

Post » Nie gru 15, 2013 15:09 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

Żyjemy sobie w miarę spokojnie :)
Jeszcze wychodzimy do ogródka, jemy i tłuściejemy i musieliśmy kupić nowy drapak pod mniejsze okno, bo po poprzednim drapaku Czaruś skakał na komodę z taką energią, że go złamał u nasady - pękła tuleja plastikowa, w którą wkręcona jest śruba mocująca drapak do podstawy :smiech3:

A tu najświeższe fotki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Pon gru 16, 2013 19:02 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

Pogoda dopisuje jeszcze do wyjścia na trawkę to i koty korzystają z tej okazji. :ok:

U mnie co jakiś czas są wyłamywane są kołki przy śrubach i już jednego drapaka rozebrałam. :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon gru 16, 2013 19:07 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

Anna61 pisze:Pogoda dopisuje jeszcze do wyjścia na trawkę to i koty korzystają z tej okazji. :ok:

U mnie co jakiś czas są wyłamywane są kołki przy śrubach i już jednego drapaka rozebrałam. :wink:

Wczoraj wieczorem musiałam siedzieć przy otwartym oknie do 22-giej, bo koty szalały po ogródku i mieszkaniu - biegając, wbiegając do mieszkania i wybiegając, goniąc się nawzajem, polując na siebie, zaczajając się, galopując i cwałując z napuszonymi ogonami :ryk:

Nawet Tyśka tak się bawiła :smiech3:

mb

Post » Pon gru 16, 2013 19:10 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

mb pisze:Wczoraj wieczorem musiałam siedzieć przy otwartym oknie do 22-giej, bo koty szalały po ogródku i mieszkaniu - biegając, wbiegając do mieszkania i wybiegając, goniąc się nawzajem, polując na siebie, zaczajając się, galopując i cwałując z napuszonymi ogonami :ryk:

Widać dziewczyny polubiły chłopaczka, :D fajnie. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon gru 16, 2013 20:30 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

Anna61 pisze:
mb pisze:Wczoraj wieczorem musiałam siedzieć przy otwartym oknie do 22-giej, bo koty szalały po ogródku i mieszkaniu - biegając, wbiegając do mieszkania i wybiegając, goniąc się nawzajem, polując na siebie, zaczajając się, galopując i cwałując z napuszonymi ogonami :ryk:

Widać dziewczyny polubiły chłopaczka, :D fajnie. :1luvu:

Z lubieniem to jest różnie :wink:

Ale potrafił je rozruszać i zarazić swoją chęcią do ciągłej zabawy :D

mb

Post » Pon gru 16, 2013 20:41 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś

mb pisze:Z lubieniem to jest różnie :wink:

Ale potrafił je rozruszać i zarazić swoją chęcią do ciągłej zabawy :D

Tak czy inaczej, Czaruś wpływa pozytywnie na ich stan zdrowotny. :wink: :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]