Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2013 9:07 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Te fotki czarnego puchatego na stole to chyba fotomontaż
albo masz koteczki bardzo dobrze wychowane

Serwetka na stole - dla mnie to jakaś abstrakcja
nie pamiętam już kiedy u nas leżał obrus na stole
nawet jakby przykleić obrus do blatu stołu to długo by nie poleżał
koteczki mamy zdolne i pracowite
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Sob lut 02, 2013 0:17 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Kotinko, ja się boję...lekarstw :oops: , jak mi lekarz nie wciśnie w gardziołko na siłę i jeszcze nie opowie na co ma toto służyć, to sama za nic w świecie nie zjem żadnej tabletki...(tak mam od dziecka) :wink: apteki na mnie nie zarabiają, no chyba, że coś na receptę...
A z zębem wytrzymam, w środę druga wizyta, no może jeszcze jedna i ząbek będzie jak u nastolatki :wink:

Wiesz, Kropce zdarzyło się chyba pierwszy raz nasikać...nie pamiętam, żeby jej się coś podobnego przydarzyło, no ale ja szybko wybaczam i zapominam:)
Jeden moment pamiętam gdy przywieżliśmy Lunkę, chyba po tygodniu, położyła się na naszym łóżku z Kropką, i wtedy Lunce się coś nie spodobało, nasikała na sam środek kapy, a biedna wówczas mała Kropcia wstała i poszła zasypać po starszej koleżance...

Kropcia ma dobre serducho...To ona jedna, jako najmłodsza, jest najbardziej rozpieszczona, na wszystko jej pozwalałam...
Wcześniej rozpieszczaliśmy poprzednią Kropcię, potem biednego Gapcia....
Teraz rozpieszczany jest Rambo, bo najmłodszy, bo chorutki, bo biedniusi...a Rambolowi wtomigraj
Ja myślę, że Kropce nie podeszła poducha, bo wcześniej na niej leżał Cudaczek...

Ale dzisiaj Kropka i Rambo ganiali razem po ogrodzie, to znaczy Rambo ganiał Kropkę a ona udawała, że ucieka, on przed Kropencją tak pięknie się przewraca na boczki i podwija łapki pod głowę, tak ją ładnie zaprasza do zabawy...
Zobaczymy, może Kropka polubi malucha, niech on tylko podrośnie...

Bo z Kacperkiem kocica zaprzyjażniła się od pierwszego dnia...już w dniu przyjazdu małe 6-7 tyg. bure kocie rzuciło się na 8-kg persa i wtrzepała mu ile wlazło...pokazała kto będzie rządził w tym domu...jak dorośnie :wink:
Kacper był bardzo cierpliwym i tolerancyjnym opiekunem dla małej...
Pilnował ją, spał z nią, pozwalał małej skakać po sobie, nie wyjadał z jej miski oczywiście póki nie urosła :mrgreen:
To dzięki niemu, ta Kropka jest u nas....gdy odeszła poprzednia Kropcia, Kacper przestał jeść, zaczął chować się po kątach, zrobił się osowiały...
Wet, po zrobieniu badań stwierdził, że kocio jest zdrowy, "tylko" tęskni, więc był powód, żeby przytargać do domu nową kociczkę.

Kropka i Kacper to takie fajne rodzeństwo, nie biją się, Kropencja nie zabiera jedzonka Kacperkowi, są wobec siebie bardzo grzeczni...
Wygrzebałam fotki z albumu, nie mam wszystkich, a były fajne, takie unikatowe...laptop mi zeżarł...
Kacper z poprzednią Kropcią
Obrazek
Tutaj z obecną... Kropka miała 2,5 m-ca
Obrazek
Obrazek
Tu 3-5 m-ca .
Obrazek
Ech...lubię małe kociaki:)

Muszelko, Okruszku...to już pięć miesięcy...
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 02, 2013 12:16 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob lut 02, 2013 0:22 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

jarekm pisze:Te fotki czarnego puchatego na stole to chyba fotomontaż
albo masz koteczki bardzo dobrze wychowane

Serwetka na stole - dla mnie to jakaś abstrakcja
nie pamiętam już kiedy u nas leżał obrus na stole
nawet jakby przykleić obrus do blatu stołu to długo by nie poleżał
koteczki mamy zdolne i pracowite

Fotomontaż nie-e...to nasze kotki tak dobrze wychowane, nie rzucają się przez sen więc nie zwalają obrusów
i zdolne koteczki też są, no może mniej pracowite...
Gapciu tak ma, wystarczy położyć świeżą pościel, czyste serwety, on już jest...
Ale żeby nie było, że tylko czarne, puchate leży tam, gdzie nie powinno...
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lut 02, 2013 10:09 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Wspaniałe wspomnienia. Kotki śliczne. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob lut 02, 2013 10:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

A ja już myślałam,że przytargałaś Rambusiowi do towarzystwa nowego kota :ryk: :ryk: :ryk: a to zdjęcia małej Kropci- tak to jest jak człowiek lekko zaspany i nim zaskoczy to musi troszkę czasu minąć :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob lut 02, 2013 13:23 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witam sobotnie :1luvu: :1luvu:
Mała Kropeczka do schrupania :oops: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kropeczko nie wolno uciekać przed Dużą :evil: :evil: :evil: i sikać na poduszki :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob lut 02, 2013 13:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Słodziaczek był z malutkiej Kropeczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: teraz to dostojna DAMA :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kacperek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witamy się sobotnio :)
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob lut 02, 2013 23:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

jasia0245 pisze:Wspaniałe wspomnienia. Kotki śliczne. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Od czasu do czasu bierze mnie na "wspominki" zwierzorków, które były z nami przez tyle lat, w doli i niedoli:)
A zwierzaczki były fajne:)
Np. poprzedni Żuczek...
Fotki zrobiłam ze zdjęć dlatego mało wyrażne...
Z poprzednią Kropeczką, kiedy była maciupka...bardzo się nią opiekował...
Obrazek

i uczył:)...np. jak wejść na parapet
Obrazek
I dorosła Kropka...
Obrazek
Żuczuś, ta fotka była ostatnią...
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lut 02, 2013 23:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

lidka02 pisze:Witamy :1luvu:

Witaj :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lut 02, 2013 23:30 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

rudy kociak pisze:A ja już myślałam,że przytargałaś Rambusiowi do towarzystwa nowego kota :ryk: :ryk: :ryk: a to zdjęcia małej Kropci- tak to jest jak człowiek lekko zaspany i nim zaskoczy to musi troszkę czasu minąć :lol:

Nie, nie przytargam do chałupy :ryk: Ale czy przytargam???...No nie wiem, pomyślę :wink:... chyba że wcześniej samo przypełżnie :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lut 02, 2013 23:37 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Miraclle pisze:Witam sobotnie :1luvu: :1luvu:
Mała Kropeczka do schrupania :oops: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kropeczko nie wolno uciekać przed Dużą :evil: :evil: :evil: i sikać na poduszki :ryk: :ryk: :ryk:

Ciociu, nasikałam na tą, ale Duża już wyprała, wypłukała w ładnie pachnącym płynie i pozwoliła mi na niej leżeć...obiecałam więcej nie nasiusiać
Kropcia

Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lut 02, 2013 23:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

bozena640 pisze:Słodziaczek był z malutkiej Kropeczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: teraz to dostojna DAMA :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kacperek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witamy się sobotnio :)

Też pięknie witamy, Kropeczka była fajna, jak każdy maciupki kociak, szkoda, że koty tak szybko rosną :ryk: niestety, Kacperka nie miałam okazji "bawić" jako małego kociaka, za to ktoś inny się NIM bawił, potem wyrzucił na ulicę...Całe szczęście, że Gapciu tego nie pamięta :wink: :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lut 02, 2013 23:52 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Starałam się tylko tutaj odpowiedzieć...
Nawet nie zajrzałam na zaprzyjaźnione wąteczki...
Bierze mnie grypa...
Małż leży trzeci dzień...obym się jednak uchowała...nie nawidzę leżenia...
dobrej nocki...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie lut 03, 2013 0:52 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Zdrowiejcie :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

[poprzednia][następna]