Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 25, 2013 12:09 Re: Mój kocio-psi świat.

...witam się :1luvu: dzielna jesteś ... zdjęcia pokazują wszystko - a ja z moim Stasiem jadę na wizytę przedadopcyjną = dzisiaj ok. 19...ŁAŁ
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pt sty 25, 2013 12:47 Re: Mój kocio-psi świat.

animalon pisze:...witam się :1luvu: dzielna jesteś ... zdjęcia pokazują wszystko - a ja z moim Stasiem jadę na wizytę przedadopcyjną = dzisiaj ok. 19...ŁAŁ

Witajcie :)
Mocno kciuki zaciskam za wizytę :ok: :ok: :ok:
Mam nadzieję, że to będzie TO :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt sty 25, 2013 22:15 Re: Mój kocio-psi świat.

nelka83 pisze:Bodzia, myślę, że większość po prostu nie chce ich widzieć - tak jest łatwiej. Z empatią w tych czasach też ciężko :?

Koteczka kuwetkę zaliczyła wzorowo, ale z wyglądem kupki to musimy powalczyć. Mam nadzieję, że odrobaczenie pomoże. Tak biedna łykała wczoraj kurczaka, że zwymiotowała :( . Daję jej małe porcje, ale widocznie muszę bardziej rozdrabniać. Zabawki ją jak na razie nie interesują. Jest strasznie kochana, wskakuje na kolana, mizia się i trzeba uważać na swoją szczękę bo tak barankuje, że mało zębów mi nie wybiła :D Wtula się w człowieka, ugniata i tak sobie drzemie na kolanach.
Wczoraj odkryłam, że ma białą plamkę na brzuszku :)

.... ma ogromne szanse na DS :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Pt sty 25, 2013 22:17 Re: Mój kocio-psi świat.

... a mój Stasiu rządzi w nowy DS :1luvu: i rozkochuje :1luvu: w sobie nowych właścicieli ... więcej na Stasiowym wątku
Obrazek

animalon

Post » Pon sty 28, 2013 8:44 Re: Mój kocio-psi świat.

animalon pisze:... a mój Stasiu rządzi w nowy DS :1luvu: i rozkochuje :1luvu: w sobie nowych właścicieli ... więcej na Stasiowym wątku

Strasznie się cieszę, że Stasiu znalazł swój dom :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Pon sty 28, 2013 9:05 Re: Mój kocio-psi świat.

czarnulka ma już imię? 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon sty 28, 2013 9:16 Re: Mój kocio-psi świat.

Patmol pisze:czarnulka ma już imię? 8)

No właśnie jeszcze nie ma, zawsze mam problem jakie imię nadać kotu :roll:
A u nas się dzieje, a jakże :twisted:
Po zrobionych testach - oba ujemne :) :ok: - mała zamieszkała w domu. Ma około 5 miesięcy (jeszcze mleczaka wet wypatrzył między stałymi ząbkami), waży 2,15 kg :strach: . Jest kotem idealnym na dokocenie, pierwsze spotkanie z Kitką i najpierw były noski po czym mała strzeliła Kicie porządnego baranka :) Kitka zrobiła taaakie oczy ze zdziwienia co ta mała wyprawia, że aż jej się syk zaciął i wyszedł z paszczy jeden podzielony na dwie części :lol: Tym razem to Kita stała się ofiarą ponieważ mała ją ściga i ciągle zaczepia do zabawy. Nie boi się duuużego psa, tzn. szczotę z ogona zrobiła na jego widok, ale obyło się beż większej paniki :ok: Ogólnie dziewczyny szaleją i robią pobojowisko w domu. Mała je za dwa koty i mimo odrobaczania nadal nie podobają mi się jej koopki :? Odrobaczona była w sobotę, żaden obcy z niej nie wyszedł więc może trzeba chwilkę poczekać aż się żołądek uspokoi bo nie wiadomo co jadła wcześniej. Wcina gotowanego kurczaka + chrupki bez zbóż, oby pomogło. Pod koniec tygodnia jedziemy na szczepienie i można ją ode mnie zabierać :mrgreen: :wink: .
A w piwnicy mam kocura, który pomieszkuje na naszej klatce schodowej. Dokarmia go moja sąsiadka, ja też coś czasem sypnę jak ma suszę w miseczce. Kocurro pogryziony, poturbowany i PEŁNOJAJECZNY fuuuuuj :? Miałyśmy go wykastrować na wiosnę, ale nie zdążyłyśmy :( Oko ma brzydkie, spuchnięte, ale do uratowania (zakrapiamy gentamycyną). Dostał też zastrzyki do podania na kolejne dni. Cały, niepołamany, ale poobijany. Ma apetyt, pije, ale z kuwetki jeszcze nie korzystał. Jak na razie siusiał sobie w kontenerku podczas jazdy do weta - doznania zapachowe cudowne :? :D Wymieszam mu dziś jedzonko z parafiną to może go ruszy z koopką. Stawia się strasznie, ale mam nadzieję, że obie z sąsiadką sobie z nim poradzimy. Dziś nawet sama zakropiłam mu oczko :ok: Wołam na niego Zezolmistrz bo takiego małego zeza ma :) Jak chłopak wydobrzeje to sorry, ale swoich jajek to on już nie uratuje :twisted:
Obrazek

nelka83

Post » Pon sty 28, 2013 10:49 Re: Mój kocio-psi świat.

Propozycje imion dla czarnuszki - Betty lub Honey. Może któreś podpasuje :wink:
Co do kupalków, mi się początkowo też nie podobały "klocki" carmen (wogóle ciężko to było nazwać klockami :? ). No ale dostawała antybiotyk. Plus własnie nie wiadomo co jadła wcześniej (i jak długo nie dojadała). Teraz praktycznie nie rozróżniam, której urobek wyławiam z kuwety. Mała Czarna dostaje probiotyk plus barfa, jedno i drugie dobre na twarde piękne bezzapachowe klocki. U twojej czarnulki też się powinno unormować.
Uważaj tylko, bo jak taka milusia i zgodna, to jeszcze u ciebie zostanie :wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sty 28, 2013 11:03 Re: Mój kocio-psi świat.

MB&Ofelia pisze:Propozycje imion dla czarnuszki - Betty lub Honey. Może któreś podpasuje :wink:
Co do kupalków, mi się początkowo też nie podobały "klocki" carmen (wogóle ciężko to było nazwać klockami :? ). No ale dostawała antybiotyk. Plus własnie nie wiadomo co jadła wcześniej (i jak długo nie dojadała). Teraz praktycznie nie rozróżniam, której urobek wyławiam z kuwety. Mała Czarna dostaje probiotyk plus barfa, jedno i drugie dobre na twarde piękne bezzapachowe klocki. U twojej czarnulki też się powinno unormować.
Uważaj tylko, bo jak taka milusia i zgodna, to jeszcze u ciebie zostanie :wink:

Spoko spoko, nie zostanie :mrgreen: Nie to żebym nie chciała bo chciałabym bardzo, ale musiałabym przekonać resztę domowników i gdyby się udało to zamknęłabym tym samym drzwi dla innych kotów :( ponieważ trzech kotów to oni by już z pewnością nie znieśli :evil: Jest problem aby przekonać ich do wzięcia tymczasowo jednego, a co dopiero gdyby było ich więcej... pognaliby mnie.
Widzisz, ja durna sama doradzałam z probiotykiem, a nie pomyślałam żeby podać go małej :roll: Dziś podam ze śmietanką :) .
Obrazek

nelka83

Post » Wto sty 29, 2013 9:14 Re: Mój kocio-psi świat.

Czarna Księżniczka :wink:
Komu Czarną Księżniczkę z białą niespodzianką? :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pobudka, już 5:30 - nie ma spania :twisted:

Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Wto sty 29, 2013 9:35 Re: Mój kocio-psi świat.

Pozdrawiamy porannie kocio-psią gromadkę. U mnie dzisiaj jeszcze żaden kot nie stawił się na parapecie na śniadanko. A takie pyszności im przyniosłam :evil: (trochę tłustszego mięska, serduszka i to wymieszane z saszetką). Ale spoko, jeszcze się pewnie zjawią. Za to w domu pannice zjadły grzecznie śniadanko, nie całe, ale prawie. Mała Czarna oczywiście musiała sprawdzić, czy w misce Ofelii nie ma czegoś smaczniejszego, a Ofelia jeszcze się nie nauczyła bronić michy i chyba się nie nauczy.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sty 29, 2013 9:44 Re: Mój kocio-psi świat.

MB&Ofelia pisze:Pozdrawiamy porannie kocio-psią gromadkę. U mnie dzisiaj jeszcze żaden kot nie stawił się na parapecie na śniadanko. A takie pyszności im przyniosłam :evil: (trochę tłustszego mięska, serduszka i to wymieszane z saszetką). Ale spoko, jeszcze się pewnie zjawią. Za to w domu pannice zjadły grzecznie śniadanko, nie całe, ale prawie. Mała Czarna oczywiście musiała sprawdzić, czy w misce Ofelii nie ma czegoś smaczniejszego, a Ofelia jeszcze się nie nauczyła bronić michy i chyba się nie nauczy.

Przyjdą, przyjdą, myślę, że wyżerki to sobie nie odmówią :ok:
Te nasze rezydentki to nie nauczone, że o jedzenie walczyć trzeba więc i nie protestują gdy im z miski wyjadają :wink: Kitka robi zawsze śmieszną minę gdy jej jakaś inna łapa grzebie w misce podczas gdy ona sobie spokojnie je. Wygląda to przekomicznie :D
Obrazek

nelka83

Post » Wto sty 29, 2013 14:25 Re: Mój kocio-psi świat.

Wymyśliłam imię dla małej - Iga :ok: Myślę, że do niej pasuje :wink:
No to zapraszam na wątek poszukiwawczy DS dla Igi :kotek: viewtopic.php?f=13&t=150364
Obrazek

nelka83

Post » Wto lut 05, 2013 14:44 Re: Mój kocio-psi świat.

Z Zezolmistrzem już lepiej, obolałe mięśnie doszły do siebie, ropnie, które miał na głowie po ugryzieniach ładnie się zasklepiają, z łuku brwiowego opuchlizna też już schodzi i oczko wygląda coraz ładniej :ok:
Dziś duży, śmierdzielkowaty panicz pozbędzie się klejnotów :twisted: Zabieg umówiony na 18:00 więc proszę o kciuki dla śmierdziuszka aby wszystko dobrze zniósł :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Wto lut 05, 2013 18:11 Re: Mój kocio-psi świat.

Są kciuki za śmierdziuszka :ok:
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]