Nasza kocia rodzinka. Prośba o pomoc dla Lolusia z FIP:(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 27, 2012 11:45 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

Buniu :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro cze 27, 2012 17:34 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

Aniu !!! Odpowiedz mi proszę przez ile dni podawałaś Buni - ornipural i w jakiej dawce. Mój vet zalecił 5 dni po 2ml i 4 dniową przerwę ....i poszedł na urlop. No nie wiem :( czy to dobrze ????

U mnie nie jest bardzo źle , ale nie jest też dobrze.Kupala w końcu była - taka jak należy. Dostaje royal ranin i na próbę royal hepatic. Je i pije - i siusia. Ale...zauważyłam jakby chwiejny chód ....Nie pozwoli sobie obejrzeć tylnych łapek.........

Dziwiłaś się, że Igosiowi musiano narkozę zrobić.....ano musiał mieć pobraną krew pod narkozą - bo sobie nie pozwolił pobrać...trzymałam go mocno ale tak strasznie się sprężył i zestresował , że nie było innej możliwości. W ten tylko sposób mogłam się w ogóle dowiedzieć się co mu jest:(

Nie wyobrażam sobie kolejnej próby pobrania krwi :(

Nie mogłam zajrzeć do Was bo zbuntował mi się komp. Trzymam kciuki za kicię nie tylko Twoją , za wszystkie :ok: Wasze kociaki.

basiaka

Od: Czw cze 14, 2012 17:38

Post » Śro cze 27, 2012 17:59 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

basiaka pisze:Aniu !!! Odpowiedz mi proszę przez ile dni podawałaś Buni - ornipural i w jakiej dawce. Mój vet zalecił 5 dni po 2ml i 4 dniową przerwę ....i poszedł na urlop. No nie wiem :( czy to dobrze ????

Na Twoim miejscu wykorzystałabym to, że ten wet poszedł na urlop i udałabym się do innego.
W tej jego kuracji nie ma żadnej konsekwencji i nie zalecił niczego w związku z podwyższonymi parametrami nerkowymi. Być może to podwyższenie ma związek ze złą pracą wątroby, a może nie tylko. Ale tak czy owak coś z tym trzeba zrobić, zdiagnozować i leczyć także.

Poczytaj te wątki poniżej:

viewtopic.php?f=1&t=38407&hilit=w%C4%85trobowiec
viewtopic.php?f=36&t=137684

To pomoże Ci rozeznać się trochę w temacie.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro cze 27, 2012 18:00 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

Aniu, co słychać :?:

Jak Bunia :?:

mb

Post » Śro cze 27, 2012 18:12 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

Moja wetka dawała Buni 1ml ornipuralu co drugi dzień 5 razy, nigdy Bunia nie dostawała 2ml i to codziennie!
Po tych 5 dawkach zmniejszamy do 0,5 ml, co drugi dzień.
A ten chwiejny chód może ma od zastrzyków w dupkę?

Basiaka, a jakie ma wyniki kreatyniny i mocznika/ bo one też są bardzo ważne jak nie ważniejsze.
Jeżeli przy chorej wątrobie lecą też i nerki, to może być bardzo nieciekawie. :(

A u nas....no cóż, jedziemy dopiero za tydzień i to na badania krwi, bo w sobotę trochę jest za wcześnie, a muszę jeszcze jej dać 5 dawek ornipuralu po 0,5ml.
Dostała leki do domu, a co najważniejsze, to pani doktor powiedziała, że Bunia zdecydowanie lepiej wygląda. :ok: :1luvu:
Dajemy jej odpocząć, skoro zaczęła po troszeczku sama jeść.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro cze 27, 2012 18:58 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

Anna61 pisze:Dostała leki do domu, a co najważniejsze, to pani doktor powiedziała, że Bunia zdecydowanie lepiej wygląda. :ok: :1luvu:
Dajemy jej odpocząć, skoro zaczęła po troszeczku sama jeść.

No, to rozumiem :D

Tak trzymać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Śro cze 27, 2012 19:29 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

Aniu - mój kocio dostaje 2 ml CO dwa dni - jutro V dawka. I przerwa. Przepraszam jeśli coś źle napisałam ale sama jestem po poważnej operacji i nie doszłam jeszcze do siebie.

Zlecona dieta - royal ranin ze względu na podwyższone parametry kreatyniny i mocznika .Oprócz tego mocno podwyższone parametry wątrobowe.

Wizyta u innego veta była dla mnie przykrym przeżyciem. Myślę , że "mój" weterynarz wie co robi i nieźle orientuje się w temacie.

Pozdrawiam - przenoszę się na inny dział - ,,wątrobowy,, i chyba nerkowy......... Zdrówka dla Buni !

basiaka

Od: Czw cze 14, 2012 17:38

Post » Śro cze 27, 2012 19:48 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

basiaka pisze:Zlecona dieta - royal ranin ze względu na podwyższone parametry kreatyniny i mocznika .Oprócz tego mocno podwyższone parametry wątrobowe.

Wizyta u innego veta była dla mnie przykrym przeżyciem. Myślę , że "mój" weterynarz wie co robi i nieźle orientuje się w temacie.

Pozdrawiam - przenoszę się na inny dział - ,,wątrobowy,, i chyba nerkowy.........

Obawiam się, że gdy wczytasz się w wątki wątrobowców i nerkowców, to trochę zmienisz zdanie o swoim wecie - karma nerkowa przy chorej wątrobie jako lek na nerki :(

mb

Post » Śro cze 27, 2012 20:11 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

Wstawiłam zdjęcia na wątek podrzuconego maluszka, ale tu też się pochwalę jak mu dobrze. :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro cze 27, 2012 20:47 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

Anna61 pisze:Wstawiłam zdjęcia na wątek podrzuconego maluszka, ale tu też się pochwalę jak mu dobrze. :D

Obrazek

Boziu, popłakać się można ze wzruszenia :1luvu:

Jakie szczęśliwe maleństwo :!: :D

mb

Post » Czw cze 28, 2012 7:58 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

super, że z Bunią już lepiej :ok: i byle do przodu :P

A maluszek cud miód :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw cze 28, 2012 8:15 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

Przesłodki ten maluszek :1luvu: :1luvu:
Bardzo się cieszę, że Bunia ma się lepiej :D
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw cze 28, 2012 10:05 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

Ja tez się cieszę, że Buńcia ma się lepiej, choć z nią to nigdy nie wiadomo.... :wink:

Zapomniałam napisać, że dałam przedwczoraj tabletkę na apetyt i od tego czasu okupuje mi cały czas kuchnie. 8O 8O 8O
Dochodzi i co rusz podjada po trochu, a wczoraj jak przyjechałyśmy z Łodzi to nawet biegusiem 8O i miauczeniem leciała do miski.
Uznała pewnie, że już dosyć mnie wystawiła na próbę, i że 2 tygodnie karmienia strzykawką w zupełności wystarczą. :mrgreen:
Bardzo ją kocham :D ....znaleziona była maleńka na śmietniku. :(

Wczoraj też Wituś zrobił przykładną kupkę, no cieszę się jak cholercia, bo przy jego białaczce i chorych nerkach, mogło się to dla niego źle skończyć. Też go kocham, :D to taki duży, wiekowy dzidziuś jest.

Reszta kotów sie trzyma, tylko Tuśka jest śmieciara i psuja, :twisted: bo wszystko gryzie, nawet firanki.
Wczoraj dostała pudełko do gryzienia, i całą noc zabawiała się w sieczkarnię. :lol:
Telefonów żadnych w sprawie ich adopcji. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw cze 28, 2012 10:11 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia....? Maluszek w DS:)

Cieszę się z takich wieści :) Oby tak dalej :ok:
A maluszek cudny, podobny do Pralinka :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 28, 2012 10:45 Re: Nasza kocia rodzinka, Bunia sama je:))) Maluszek w DS:)

U nas się niestety nie udało :(

Ciesze się bardzo że z Buńcią lepiej. A jaki to jest ten lek na apetyt?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]