Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 8:18 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

WITAMY

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw paź 06, 2011 10:40 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Witajcie!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw paź 06, 2011 14:14 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

maciejowa pisze:Doberek na szybko, bo w biegu jesteśmy przed ortodontą. Lekarka będzie wiedziała. ona jedyna wie... Danusiu postaram się obfocić kociny i coś wstawić, ale ostatnio jakieś niefotogeniczne się zrobiły :lol: Leżą tylko i jedzą ;) Dzięki za kciuki!

no i jak z tym ortodontą wyszlo???
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw paź 06, 2011 15:07 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Danusia pisze:
maciejowa pisze:Doberek na szybko, bo w biegu jesteśmy przed ortodontą. Lekarka będzie wiedziała. ona jedyna wie... Danusiu postaram się obfocić kociny i coś wstawić, ale ostatnio jakieś niefotogeniczne się zrobiły :lol: Leżą tylko i jedzą ;) Dzięki za kciuki!

Wyszło tak, że wzięła wycisk i wysyła wszystko na nfz. Jak przejdzie to super, a jak nie to ma wstrzymać pracę i do mnie dzwonić. Istnieje opcja rozłożenia całej kwoty na 4 raty i pewnie z niej skorzystamy. Jeśli aparat potrzebny to jakie wyjście...
Ugotowałam leczo. od rana byłam u logopedy. I jestem już tak padnięta i w ogóle zdenerwowana, że uhhh :evil: Czy dzieci muszą tak dawać w kość?
Co mam zrobić z Łatkiem? Przecież on się już toczy a ciągle woła jeść. Miauczy mi po nocach, spać nie daje, dopomina się. A Marcelina też nie lepszy. Sam się obsługuje jak jest głodny i nigdy nie wiem na co padnie. I szafkę tez umie sobie sam otworzyć. Jak mam Łatka oduczyć budzenia mnie w nocy?

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw paź 06, 2011 15:57 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

maciejowa pisze:
Danusia pisze:

Wyszło tak, że wzięła wycisk i wysyła wszystko na nfz. Jak przejdzie to super, a jak nie to ma wstrzymać pracę i do mnie dzwonić. Istnieje opcja rozłożenia całej kwoty na 4 raty i pewnie z niej skorzystamy. Jeśli aparat potrzebny to jakie wyjście...
Ugotowałam leczo. od rana byłam u logopedy. I jestem już tak padnięta i w ogóle zdenerwowana, że uhhh :evil: Czy dzieci muszą tak dawać w kość?
Co mam zrobić z Łatkiem? Przecież on się już toczy a ciągle woła jeść. Miauczy mi po nocach, spać nie daje, dopomina się. A Marcelina też nie lepszy. Sam się obsługuje jak jest głodny i nigdy nie wiem na co padnie. I szafkę tez umie sobie sam otworzyć. Jak mam Łatka oduczyć budzenia mnie w nocy?

Wczoraj ogladalam na TLC taki program o złych kotach :mrgreen: .Było min o tym ,ze kot nie daje chłopakowi spac i domaga sie wejścia do sypialni. Behewiorysta wymyślił sposób na to :lol: .Postawił przed drzwiami sypialni pojemnik ,aerozol z powietrzem z czujnikiem. Gdy kot sie zbliżal to syczalo. bardzo szybko kot się oduczył chodzenia w nocy do sypialni. Potem juz nawet do tych drzwi sie nie zbliżał .Troche drastyczna metoda, ale pomogła :lol:
Kasiu musisz nie dawać spać kotom w dzień , niech sie trochę wymęczą to w nocy będą spać , a nie jeść . U nas to dziala ,przy calej czwórce :mrgreen:
Obrazek

Danusia

Post » Czw paź 06, 2011 16:39 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Danusia pisze:Wczoraj ogladalam na TLC taki program o złych kotach :mrgreen: .Było min o tym ,ze kot nie daje chłopakowi spac i domaga sie wejścia do sypialni. Behewiorysta wymyślił sposób na to :lol: .Postawił przed drzwiami sypialni pojemnik ,aerozol z powietrzem z czujnikiem. Gdy kot sie zbliżal to syczalo. bardzo szybko kot się oduczył chodzenia w nocy do sypialni. Potem juz nawet do tych drzwi sie nie zbliżał .Troche drastyczna metoda, ale pomogła :lol:
Kasiu musisz nie dawać spać kotom w dzień , niech sie trochę wymęczą to w nocy będą spać , a nie jeść . U nas to dziala ,przy calej czwórce :mrgreen:

Znam ten program Danusiu. Ten behawiorysta to Jackson Galaxy. I widziałam tez ten odcinek właśnie. Tylko, że ja nie mieszkam w domu, mam tylko dwa pokoje. Jeśli odstraszę koty od pokoju, w którym śpimy a który jednocześnie jest pokojem dziennym i na dodatek ma balkon, to gdzie one się biedne podzieją? Poza tym one nie rozrabiają w nocy. Śpią grzecznie. W dzień się bawią i nie muszę ich jakoś specjalnie wykańczać. Tylko Łatek wstaje w nocy i woła jeść :evil: Wystarczy, że sypnę mu kilka ziarenek i śpi dalej. Chciałabym jednak, żeby tyle nie jadł, bo martwię się o jego zdrowie. Naprawdę jest już grubiutki, w dzień niech sobie miauczy, bo mi to nie przeszkadza, ale nocą nie mogę go wziąć na przetrwanie, bo budzi chłopców i męża. I co z tym fantem zrobić?

maciejowa

Post » Pt paź 07, 2011 15:25 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Dzień dobry :) Zrobiłam trochę zdjęć futerkom, ale zostały w aparacie. Może uda mi się dzisiaj zrzucić to się objawimy ;) Układałam jadłospis na jutrzejsze spotkanie z przyjaciółmi :) Wyszło mi, że będziemy jeść kurczaka w boczku, bruschettę na grzankach a na deser gruszki w czekoladzie. Małżonek zaakceptował mój pomysł, zobaczymy jak będzie z wykonaniem ;) Całe szczęście, że dziś już piątek. :roll:

maciejowa

Post » Pt paź 07, 2011 16:19 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

maciejowa pisze:Dzień dobry :) Zrobiłam trochę zdjęć futerkom, ale zostały w aparacie. Może uda mi się dzisiaj zrzucić to się objawimy ;) Układałam jadłospis na jutrzejsze spotkanie z przyjaciółmi :) Wyszło mi, że będziemy jeść kurczaka w boczku, bruschettę na grzankach a na deser gruszki w czekoladzie. Małżonek zaakceptował mój pomysł, zobaczymy jak będzie z wykonaniem ;) Całe szczęście, że dziś już piątek. :roll:

ale smakołyki :oops:
a ja znowu na jablkowo :mrgreen: , tato mnie znowu jablkami odarowal. Gruszek niestety nie ma :( ,a szkoda :mrgreen:
Obrazek

Danusia

Post » Pt paź 07, 2011 17:18 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :mrgreen:

maciejowa

Post » Pt paź 07, 2011 17:34 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Jaka piękna uczta dla oczu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Danusia

Post » Pt paź 07, 2011 17:59 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Ale fajne :1luvu:
Czy koty - przyjaciele - załapią się na przysmaki? Może gruszki niekoniecznie :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt paź 07, 2011 18:05 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Danusiu, ja tam bym chciała, żeby mnie ktoś jabłkami obdarował! ;) A gruszkami to nawet jeszcze bardziej bym chciała... :oops: MalgWroclaw, oczywiście, że się zalapią. Zapewne uszczkną tego kurczaka, zanim jeszcze go przyprawię i upiekę :mrgreen: Specjalnie dla nich kupię więcej ;)

maciejowa

Post » Pt paź 07, 2011 21:44 Re: <input class=

Kolejni goście jako dodatek do uczty - oglądania zdjęć poproszą o porcję pyszności :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 07, 2011 21:49 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

O, jakie sliczne foteczki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]