ODESZŁA :( AMBER FeLV+ szczęśliwa w wymarzonym DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Jak nazwiemy bezimienną?

Ankieta wygasła Pon kwi 25, 2011 16:35

Czarka
9
9%
Sumi
2
2%
Marysia
9
9%
Amber
20
20%
Inez
11
11%
Kofi
9
9%
Negri
15
15%
Wronia
9
9%
Pola
4
4%
Zulka
11
11%

Liczba głosów : 99

Post » Śro lip 20, 2011 11:58 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Wielbłądzio pisze:Oddam, bo prawie trzy miesiące w więzieniu za niewinność to i tak o wiele za długo :(
Ale nie wiem, jak ja dam radę się z nią rozstać :(
Moze bedzies zmogla odwiedzac,albo Zofia&Sasza bedzie jej co jakis czas robic fotki,albo domek stanie sie forumowy?

Bardzo sie ciesze ,ze ma szanse wyjsc z klatki i stac sie pania na włosciach.

tesknie za Twoimi kotami Wielbładku I Twoim watkiem
Ostatnio edytowano Śro lip 20, 2011 12:22 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lip 20, 2011 12:05 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

A ja ciągle nie mam czasu poszukać w sieci bezpiecznego miejsca na bloga :(
Trochę się u mnie ostatnio dzieje prywatnie, nie ogarniam tego wszystkiego, a za nerwy dodatkowo płacę zdrowiem... Od wczoraj koszmarnie łupie mnie łeb, nie jestem w stanie myśleć :(
Nie wiem, być może sytuacja ostatecznie inaczej się rozwiąże i nie będzie w ogóle potrzeby schodzenia do podziemia, ale na razie też jeszcze tego nie wiem. Życie wielbłąda to naprawdę nie bułka z masłem :twisted: O właśnie. Od rana nic nie jadłam :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro lip 20, 2011 12:11 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

anulka111 pisze:Tez mialam nadzieje ,a u kogo Amber wyladuje z plusem? Nie chce jej stracic z oczu :P

U mnie :)
Będzie miała do towarzystwa drugą plusową panienkę - MiNutkę, adoptowaną z FAN w Opolu, po wypadku, bez oczka, łapki i ząbków.
I jeszcze będzie miała do towarzystwa Guzika, niskopodłogowego parówkowego psiaka, z jedną łapką całkiem sprawną, adoptowanego z dogomanii.
O ile oczywiście panienki się polubią, bo Guzik akceptuje wszystko co mu los przyniesie.
Jeśli chodzi o warunki to: bardzo duże mieszkanie, specjalne kocie półki, wygodna kanapa, osiatkowany balkon ze specjalnym kocim drzewkiem, jedzonko naturalne+dobre puszki+dobre suche, regularne kontrole krwi, obecność ludzia (czyli mnie) przez 95% doby...
Zdjęcia:
MiNutka na kocich półkach
Guzik
balkon
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Śro lip 20, 2011 12:15 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

WOW! Ale warunki. Sama bym się dała zaadoptować :mrgreen: :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 20, 2011 12:24 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Selenga pisze:
anulka111 pisze:Tez mialam nadzieje ,a u kogo Amber wyladuje z plusem? Nie chce jej stracic z oczu :P

U mnie :)
Będzie miała do towarzystwa drugą plusową panienkę - MiNutkę, adoptowaną z FAN w Opolu, po wypadku, bez oczka, łapki i ząbków.
I jeszcze będzie miała do towarzystwa Guzika, niskopodłogowego parówkowego psiaka, z jedną łapką całkiem sprawną, adoptowanego z dogomanii.
O ile oczywiście panienki się polubią, bo Guzik akceptuje wszystko co mu los przyniesie.
Jeśli chodzi o warunki to: bardzo duże mieszkanie, specjalne kocie półki, wygodna kanapa, osiatkowany balkon ze specjalnym kocim drzewkiem, jedzonko naturalne+dobre puszki+dobre suche, regularne kontrole krwi, obecność ludzia (czyli mnie) przez 95% doby...
Zdjęcia:
MiNutka na kocich półkach
Guzik
balkon

Selenga az nabralam ochoty ,bys i mnie przygarnela na ds :P
Cudownie ,ze tak dobrze trafi :1luvu:
Burza krazy mi nad glowa-musze wylaczyc kompa ,bo jakos blizej te blyski i grzmoty :wink: o znow tylko kapie i cisza-mam jzu taka hustawke burzowa od godziny....chce wyjsc na zewn. i czekam ,az przejdzie.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro lip 20, 2011 12:28 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Selenga, dziękuję :1luvu:
Po przeczytaniu Twojego posta i obejrzeniu fotek odetchnęłam z ulgą. Bambiśka rzeczywiście będzie miała u Was życie jak w Madrycie i oby tylko było ono jak najdłuższe i jak najzdrowsze...
I dziękuję Ci przede wszystkim za to, że dasz Księżniczce dobry, ciepły i odpowiedzialny Dom :1luvu:

Tylko z góry uprzedzam: Jej Wysokość Bambel nie tyka niczego poza chrupkami Intestinal RC.
Inne suche oraz każde mokre (to drugie ewentualnie po wylizaniu sosiku) jest uprzejma jedynie zamaszyście zakopywać :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro lip 20, 2011 12:29 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Wielbłądzio pisze:Pociesza mnie tylko to, że w tej sytuacji mamy już dla Królewny dom.

O :!: :mrgreen: To na tym nalezy sie skoncentrowac :1luvu: Ma szanse nigdy nie zachorowac przeciez :)
Czy nadal ma szanse na zwalczenie wirusa tez?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro lip 20, 2011 12:32 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Wielbłądzio pisze:Selenga, dziękuję :1luvu:
Po przeczytaniu Twojego posta i obejrzeniu fotek odetchnęłam z ulgą. Bambiśka rzeczywiście będzie miała u Was życie jak w Madrycie i oby tylko było ono jak najdłuższe i jak najzdrowsze...
I dziękuję Ci przede wszystkim za to, że dasz Księżniczce dobry, ciepły i odpowiedzialny Dom :1luvu:

Tylko z góry uprzedzam: Jej Wysokość Bambel nie tyka niczego poza chrupkami Intestinal RC.
Inne suche oraz każde mokre (to drugie ewentualnie po wylizaniu sosiku) jest uprzejma jedynie zamaszyście zakopywać :twisted:

Pewnie z wyrazem obrzydzenia na pysiu-tak robi Smakusia jak cos nie po jej mysli laduje w miseczce,a nie po jej mysli jest wszystko ,co nie jest wołowinka z jednego sklepu :roll: :roll:

Wielbładzio rozpuscilas koteczke 8)
Ostatnio edytowano Śro lip 20, 2011 12:37 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz

anulka111

Post » Śro lip 20, 2011 12:34 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

He he he, nożyce się odezwały :twisted:
Mnie raczej na pewno nie byłoby stać na codzienne wyżywienie Jej Wysokości weterynaryjnym RC :roll:

Wielbłądzio

Post » Śro lip 20, 2011 12:35 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Wielbłądzio pisze:Tylko z góry uprzedzam: Jej Wysokość Bambel nie tyka niczego poza chrupkami Intestinal RC.

Zobaczymy :) Ale przyzwyczajona jestem.
MiNutka też jest wybredna bardzo, chociaż ma inne preferencje :)
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Śro lip 20, 2011 12:39 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Selenga pisze:
Wielbłądzio pisze:Tylko z góry uprzedzam: Jej Wysokość Bambel nie tyka niczego poza chrupkami Intestinal RC.

Zobaczymy :) Ale przyzwyczajona jestem.
MiNutka też jest wybredna bardzo, chociaż ma inne preferencje :)

Coz pieska mzoe miec kazdy,ale kota moze miec tylko wykwalifikowany personel 8)

anulka111

Post » Śro lip 20, 2011 12:40 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Tak to jest, jak się zwykłemu ładnemu dachowcowi wmówi, że jest rasową Królewną :roll: :twisted:
Z moim Busiaczkiem mam od lat dokładnie tak samo: jedna jedyna sucha karma i koniec :twisted:

Wielbłądzio

Post » Śro lip 20, 2011 12:46 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Wielbłądzio pisze:Z moim Busiaczkiem mam od lat dokładnie tak samo: jedna jedyna sucha karma i koniec :twisted:

Ale przynajmniej jedna, więc wiesz co lubi. MiNutka niestety bardzo zmienna jest i nigdy nie wiem czy to co lubiła wczoraj będzie lubiła też dzisiaj. Suchego prawie nie je, bo z braku ząbków nie jest to dla niej frajda. A mokre to koszmar - najpierw nie chciała nic prócz Whiskasa, potem były różne smaki, a ostatnio uwielbia psie puszeczki Cesar, niestety trudno zgadnąć jak długo to potrwa. Z mięskiem to samo - raz zje chętnie, a innym razem się obraża.
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Śro lip 20, 2011 12:50 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Wielbłądzio pisze:Tak to jest, jak się zwykłemu ładnemu dachowcowi wmówi, że jest rasową Królewną :roll: :twisted:
Z moim Busiaczkiem mam od lat dokładnie tak samo: jedna jedyna sucha karma i koniec :twisted:

A moja je Białego tuńczyka z krewetkami bez krewetek - muszę jej te krewetki z karmy wydłubywać bo jak przypadkiem trafi na kawałeczek to już jest po jedzeniu i mogę sobie całą resztę do śmieci wywalić :evil: A jada tylko tuńczyka z mokrych.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 20, 2011 13:28 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Super Selenga, że się ujawniłaś :D A Amberka wygrała los na loterii!
edit: Dodam jeszcze, że Selenga jest jedną z podpór dogomanii :1luvu: a jej allegra wspomogły już niezliczone bidy (w tym Amber i kociaki od zbieraczki)!
Ostatnio edytowano Śro lip 20, 2011 13:29 przez Zofia.Sasza, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]