Kocia Familia z Konca Swiata. Jest nas piętnascie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 27, 2012 22:29 Re: Kicia.Yoda z konca swiata Jesienna Nostalgia Kici str 34

Kiciuniu.... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: napatrzec sie nie moge na to cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon maja 28, 2012 5:23 Re: Kicia.Yoda z konca swiata Jesienna Nostalgia Kici str 34

WIRGINIA pisze:Zażądaj o Dużych kociego towarzysza!Można go nabić,nafukać na niego,a potem sie z nim ganiać po całym mieszkaniu i już nie jest tak nudno w deszcz!

Obcy kot na moim terenie? A w zyciu! Chyba, ze po moim trupie! dobrraanocccc

Obrazek

Kicia.Yoda

Od: Sob cze 05, 2010 5:16

Post » Pon maja 28, 2012 11:28 Re: Kicia.Yoda z konca swiata Jesienna Nostalgia Kici str 34

Śliczności :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon maja 28, 2012 20:43 Re: Kicia.Yoda z konca swiata Jesienna Nostalgia Kici str 34

WIRGINIA pisze:Zażądaj o Dużych kociego towarzysza!Można go nabić,nafukać na niego,a potem sie z nim ganiać po całym mieszkaniu i już nie jest tak nudno w deszcz!

To sie nie uda :evil: Kicia ma tak silnie rozwiniete poczucie wlasnosci terytorium, ze kazdy kot, ktory dotknie lapa chocby kawalka jej terenu jest pogoniony i znika z predkoscia swiatla. A czasami sa to spore kocie okazy.

Raz tylko okazala laskawe zainteresowanie jednym kotem, ktory sie do nas przyblakal i zamieszkal w krzakach. Na Gapcia nie syczala, nie rzucala sie z pazurami, owszem cos tam sobie pogadali i sie sobie przygladali. Gapcio mial juz przygotowane miejsce w domu na kwarantanne, niestety okazal sie byc powaznie chory i odszedl za TM, pomimo naszej pomocy.

Kiedys zabralismy Kicie w gosci gdzie sa koty, ujjj dzialo sie, dzialo. Kicia w ogole nie przyjela do wiadomosci, ze jest w gosciach i ma sie godnie zachowywac. Innym razem znajomy podjal sie wyzwania przywiezienia swojego kota do nas. Szkoda bylo biedaka :(

Dosc czesto przychodza do nas kocie czarne pumy od sasiada, noca. Kicia o malo z szyba nie wyjdzie jak ktoras zobaczy.

Z zalem stwierdzamy, ze wyrosla nam apodyktyczna jedynaczka, choc pewnie jak trafi sie nam jakas kocia bieda to wiele nie bedzie miala do gadania :mrgreen:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon maja 28, 2012 20:56 Re: Kicia.Yoda z konca swiata Jesienna Nostalgia Kici str 34

Kicia.Yoda kandyduje na majowa miss miau :) w arcydoborowym towarzystwie buraskow :) Obiecujemy, ze juz wiecej nie bedziemy startowac :ryk:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=141895

banerki:

do watku glosowawczego:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=141895&start=0][img]http://wstaw.org/m/2012/05/13/banerek.jpg[/img][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=141895][img]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xe/yb/ncoj/VoCrTigTSz05vJwZtX.jpg[/img][/url]

kociamysza

Post » Pon maja 28, 2012 21:17 Re: Kicia.Yoda z konca swiata. Kandydujemy! str 35

Tym razem dal odmiany troche ruchu :mrgreen: to tez foty jesienne, ale z okresu cieplych jeszcze dni :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:ryk:

kociamysza

Post » Pon maja 28, 2012 23:28 Re: Kicia.Yoda z konca swiata. Kandydujemy! str 35

ach ta kocia gracja i zwinnosc :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kiciuniu moja droga! Ja mam nadzieje, ze chociaz raz jeszcze w ktorejs edycji wystartujesz :) np w ogolnej, ktora przewiduje na lipiec :) w czerwcu beda przewlekle chore kociambry :)

Kociara82

Post » Wto maja 29, 2012 9:01 Re: Kicia.Yoda z konca swiata. Kandydujemy! str 35

Kto jej takie fajne foty w ruchu porobił? 8O
Mistrzostwo :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro maja 30, 2012 0:46 Re: Kicia.Yoda z konca swiata. Kandydujemy! str 35

Foty robi Ukochana Malpa Kici :) czyli moj kuzyn . To jest obopolna wielka milosc, zaufanie i szacunek. Nigdy bym sie spodziewala, ze kot moze tak kochac i tak ufac czlowiekowi :) Stad pewnie takie foty.

kociamysza

Post » Śro maja 30, 2012 1:41 Re: Kicia.Yoda z konca swiata. Kandydujemy! str 35

Taka oto piekna kicia (podobna do Yody, nie? to spojrzenie :))

Obrazek

rozpaczliwie szuka domu!

Może MIKA znajdzie nowy dom. Bardzo mi na tym zależy, bo przez pierwsze 2 lata jej życia mieszkałam z nią i moją siostrą i mocno się do niej przywiązałam.

Kotka jest tymczasowo u mnie. Moja siostra wyjechała na stałe za granicę i nie mogła jej zabrać ze sobą. Domu dla niej przed wyjazdem nie znalazłyśmy. Ja MIKĘ tymczasowo przygarnęłam, ale nie może u mnie zostać na stałe ponieważ mam syna astmatyka, z potwierdzoną niestety alergią na sierść.
Na razie próbuję jakoś ją od syna izolować, ale wiadomo, że na dłuższą metę jest to niemożliwe.
Dodatkowo syn to dość rozrabiający 3 latek i kotka jest bardzo zestresowana - nie ma w domu spokojnego miejsca, które ukoiłoby jej nerwy.

Mika to taki burasek. Ma około 8 lat. Jest zdrowa. Miała epizod ze struwitami dlatego jest na karmie RC Mature Female. Mieszkała i mieszka w domu - nie wychodziła na zewnątrz.
Mika to kot nieufny, daje się głaskać, tylko jak sama przyjdzie, dlatego nie udało mi się na własną rękę znaleść jej domu.
Jej stosunek do dzieci jest taki, że ich unika. Jest też bardzo cierpliwa. Od zaczepiającego ją 3 latka ucieka. W ostateczności syknie.
Kotka była szczepiona w sierpniu zeszłego roku, niestety książeczka zdrowia zaginęła siostrze w trakcie przeprowadzki.
Jeśli znajdzie się nowy opiekun, to mam dla niej legowisko, krytą kuwetę, transporterek - wszystko przekażę.
Kotka jest we Wrocławiu, ale mogę ją dowieźć w promieniu 50km.

Bardzo liczę na Waszą pomoc, bo jestem rozdarta. Lubię tą kotkę. W dzieciństwie miałam mnóstwo kotów. Najchętniej bym ją zatrzymała.
Niestety nie mam takiej możliwości.
Mąż już bardzo na mnie naciska na oddanie jej, bo martwi się o synka, ale ja nie mam serca oddać jej do schroniska, gdzie czeka ją pewna śmierć.

Dziękuję za przeczytanie i liczę na Waszą pomoc
Kontakt do mnie mikaaan@gazeta.pl
Ania

info o kici jest z Kociego Zakatka. Kota ponoc jest charakterna, ale co to przeszkadza? Yoda tez ma niezly charakterek :mrgreen:

kociamysza

Post » Śro maja 30, 2012 21:15 Re: Kicia.Yoda z konca swiata. Kandydujemy! str 35

przez przypadek ten wątek odkryłam
(któż jest w stanie ogarnąć wszystkie miauowe wątki)
i będę odwiedzać :1luvu:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Czw maja 31, 2012 3:09 Re: Kicia.Yoda z konca swiata. Kandydujemy! str 35

A witamy, witamy :ryk:

kociamysza

Post » Czw maja 31, 2012 11:49 Re: Kicia.Yoda z konca swiata. Kandydujemy! str 35

Kociara82 pisze:ach ta kocia gracja i zwinnosc :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kiciuniu moja droga! Ja mam nadzieje, ze chociaz raz jeszcze w ktorejs edycji wystartujesz :) np w ogolnej, ktora przewiduje na lipiec :) w czerwcu beda przewlekle chore kociambry :)

Nie, nie, to juz ostatni raz. Powiedzialam Malpie Marysi, ze wiecej nie chce.

Kicia.Yoda

Od: Sob cze 05, 2010 5:16

Post » Czw maja 31, 2012 14:12 Re: Kicia.Yoda z konca swiata. Kandydujemy! str 35

Kiciu, ale dlaczego?! :( Ty jestes tak oblednie piekna, ze jestem pewna, ze w niejednej edycji jeszcze zalapalabys sie na podium :1luvu:

Zauroczylas mnie :1luvu: Dlatego nie mialam watpliwosci, ze bedziesz jedna z moich faworytek :1luvu: Jestes przepiekna, madra koteczka o zniewalajacej urodzie, widze w Tobie sporo cech (w urodzie) typowego dzikiego drapieznika, ale wlasnie to kocham najbardziej w kotach, ze zachowaly w sobie choc troszke tych cech :1luvu:

MIKA :1luvu: :1luvu: :1luvu: Troszke z pysia podobna do Kici.Yody, bo tez ma taka powazna minke, dumna i spojrzenie podobne :1luvu:

Kociara82

Post » Czw maja 31, 2012 18:28 Re: Kicia.Yoda z konca swiata. Kandydujemy! str 35

Powodzenia!!!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

[poprzednia][następna]