W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 28, 2013 22:52 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Dobranoc Monika choć to nie mój wątek :oops:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw lut 28, 2013 23:15 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

vailet pisze:Dobranoc Monika choć to nie mój wątek :oops:

:) Jak to nie, jakbyś zniknęła to bym się martwiła, szukała, pisała na PW... to prawie już jak Twój. :)
Co do podgryzania kwiatuszków to licho wie, jeśli któryś podgryzał inne przedmioty np. kapcie, itp to jest ryzyko, że spróbuje i kwiatuszka.
Lusia i Tigra mamlały ale tylko tego pierzastego, są dziurki, dlatego postawiłam dalej od siedziska i spokój.
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Pt mar 01, 2013 0:05 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusia dziękuję za takie podejście do mnie :D :oops: Bardzo to miłe :)
Obrazek ,

vailet

Post » Pt mar 01, 2013 18:10 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Chyba nauczyłam Tigrę przybijać piątkę 8O
Od wczoraj prawie za każdym razem to robi na komendę 8O
Jak zyskam 100% pewność, że to nie przypadek to nagram. Lusię nauczyłam już dawno robić siad.
Mańka niczego nie nauczyłam bo choć swój rozum ma to... taki bardziej persowaty, ma przerwy w myśleniu...
Często nazywany jest przez nas Maniek "chomiczy móżdżek" :oops: , mam nadzieję, że tego nie przeczyta. On zamiast rozumku ma bezgraniczną miłość w ofercie :P

ManfredkotTusi

Post » Sob mar 02, 2013 2:01 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Witaj Tusia w nocy...odsypiałam do północy dzisiejszy dzień i teraz już spać się nie chce.Maniek :mrgreen: no cóż ja też niczego nie nauczyłam Bejbi bo jest persowata i rozumek też,ale pańcia ona umie kochać i tak mu śpiewa... :lol: mi nie chce.Miałam już raz półpersiczkę i ona była po dachowej mamie.Mądra bardzo i rozumna.Od maluszka ją uczyłam chodzić w szelkach na dworze i umiała.Była zaszczepiona,więc panleukopenii się nie musiałam obawiać.Pokazałam tylko ręką że ma zejść ze stołu i to robiła,a Bejbi nie kuma i jest w ogóle ulgowo traktowana przez te jelita.Z chęcią zobaczę Tigrę przybijającą piątkę :D
Obrazek ,

vailet

Post » Sob mar 02, 2013 15:09 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Z tym sprzętem do czesania kotów półdłudowłosych jest różnie każdy zachwala inny. Ja do czesania MCO dostałąm taką szczotkę jak była na zdjęciu wyżej i dokupiłam szczotkę do ogona z Lawendrelove.

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Sob mar 02, 2013 15:17 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tak, najlepiej zgromadzić stopniowo wszystkie rodzaje i samemu sprawdzić co się najlepiej nadaje do naszego kota.
Ja kiedyś cyknę fotkę co ja już mam i które się najlepiej sprawdza do danego kota.
Każdy, z moich trzech, ma zupełnie inną sierść.

Poprosiłam kolegę, aby w następny czwartek poszukał mi jeszcze tego grzebienia obrotowego na giełdzie.

ManfredkotTusi

Post » Sob mar 02, 2013 16:24 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Hejka :) ta szczotka co była pokazana nadaje się dla krótkowłosych idealnie (biało różowa) Wiem że są mniejsze i większe.Ja mam mniejszą i w życiu tak miękkiej nie spotkałam.Może te większe są bardziej twarde?Nie wiem bo u nas mało gdzie je można kupić.Moja jest z allegro.Nie wiem jak ona do długich włosów typu kot syberyjski,ale ta od Bejbi jest raczej za mała.Mam inną taką dwustronną lecz prawie nie wyczesuje.Z jednej strony ma włosie dobre do ogonka :mrgreen: Gumowe a'la szczotki świetne są w Kauflandzie bo można je rozszerzyć na rękę i dłuższe ciut są,miękciejsza guma niż to co kupił TŻ w Tesco.Ja kupuję raczej jak mogę dotknąć sama,bo z netu ładnie coś wygląda,a wcale takie nie jest.Przy trzech kotach Tusia nic się nie powinno zmarnować,a zawsze można wydać bidom jak coś nie potrzebne :)
Jestem ciekawa za ile i czy będzie taki grzebień obrotowy.Chciałabym taki mały z identycznymi zębami jak pokazała Monika53.Jestem pewna że jest super :ok: i tanio dała.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob mar 02, 2013 22:24 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ryczeć mi się przed chwilą zachciało... i jeszcze mi się chce...

Pora była na pazurki, bo nawet w zabawie jak Tigra zaczepi to zabrać nie można ręki, takie ma jakieś mocno zakrzywione, cienkie i ostre szpony.
Najpierw wzięłam Luśkę, masakra, wyrywa się warczy, kopie, celuje we mnie łapą... było gorzej niż do tej pory bo Tigra siedziała na podłodze i patrzyła.
Jakoś po licznych ranach na skórze dłoni skończyłam, ale myślałam, że ją zabiję.

Jak postawiłam na podłodze po zabiegu to Tigra ją pogoniła i się ścięły gdzieś tam w innym pokoju i słychać było kotłowaninę

Potem złapałam Tigrę, powtórka z rozrywki... poddała się odrobinkę jak siedziała przyduszona moim szlafrokiem (na kolanach moich) i zrobiło jej i mnie się bardzo gorąco, jakoś łatwiej było skończyć... horror. Jeszcze wydłubać pazura mogłam ale w chwili zbliżania cążek panika.

Potem Maniuś... moje kochane, tutaj spokój i cisza... przyjemność i ukojenie.

Dziewuchy to potwory :evil:
Niech mnie ktoś przytuli... nie lubię ich. Wariatki i świry :evil:

Idę sobie poczytać dla ukojenia temat jak Monstra jeździła z kotami na działkę (temat mi bliski bo tez teraz z 3 będę jeździć) viewtopic.php?f=1&t=51707&start=270

ManfredkotTusi

Post » Sob mar 02, 2013 22:57 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ech te kotki u mnie to samo pogryziona jestem z warczeniem na pańcię,która karmi i dba? :? Kiedyś tak nie było...
Obrazek ,

vailet

Post » Sob mar 02, 2013 23:00 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Może powinnyśmy się obrazić :?: Jak myślisz :?: :wink:
Ja mam już nerwy, pazurki... NIE, czesanie... NIE.
Maniek tam we wszystkim na TAK. Może wynika to z tego, że jest już ze mną ponad 10 lat i ON już wie że pańcia nie chce zabić.

ManfredkotTusi

Post » Sob mar 02, 2013 23:03 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:lol: taaak i niech chodzą proszą by papu dać to kara :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Sob mar 02, 2013 23:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

No i masz... ja wściekła na kotki a synek mi mówi, że jak Lusia wróciła do niego do pokoju to miała łezki w oczkach, że miała mokre pod oczami.
I już złość zamieniła się u mnie w tkliwość i zatroskanie, że może takie obcinanie pazurków to za duży stres.
Obłęd z tymi emocjami.

ManfredkotTusi

Post » Nie mar 03, 2013 0:07 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ja u Bejbi daję radę tylko z przodu,ale jest coraz gorzej bo kiedyś nie gryzła,a teraz masakra :roll: wcale u niej łezki żadnej nie widziałam.Czy to może jakaś nadwrażliwość czy himery?
Obrazek ,

vailet

Post » Nie mar 03, 2013 0:39 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ja tam Ci nie wierzę, że ten słodki kotecek z podpisu to Cię gryzie. Toż to aniołek... na zdjęciu. :mrgreen:

ManfredkotTusi

[poprzednia][następna]