My się urlopujemy w ogródku

Nie chcemy być zbyt daleko od Baltkowych wetów... no i koty trzeba by zostawić... i tłustego jeżurka

Tylko tak smutno u nas i pisać się nie chce. Więc raczej tylko czytamy.
Zima nadciąga zbyt szybko. Baltek zmienia sierść. Według M za 3 miesiące będzie zasadnicza zmiana pogody. U Baltka zmiana sierści jest drastyczna - wypadają całe połacie i pojawiają się stany podgorączkowe. Na dodatek ma jakąś ranę na palcu i ciągle się liże. W wątku Kazia i innych przeczytałam, że olej z dziurawca bardzo pomaga, więc kupiłam. Baltisur wierzgał jak dziki koń

Na dodatek uparł się, żeby zostać górnikiem odkrywkowym. Ryje w pod garażem. Co ja zakopię dziurę, to on kopie głębszą. Nie mam pomysłu dlaczego tak robi.
Za to u kotów super. Osamka bawi się jak dzieciak

Ozzi, sybaryta leżakuje w słońcu... No i jamnik

Rano zawsze czeka pod bramą i tak strasznie się cieszy

Kręci młynki i pęta się między nogami

Całe 15 kilo samej radości i miłości

A później pędzą z Baltisurem przez łąki do gigantycznej kałuży i się pławią....
Tak sobie ostatnio myślałam, że życie jest smutne i kończy się śmiercią. Wierzymy, że po drugiej stronie tęczy jest lepiej, więc po jakiego grzyba się tu telepać

Ale może warto dla tych chwil dzikiej radości, kiedy psy pędzą przez pachnącą łąkę, szczęśliwe do nieprzytomności ... a później zanurzają się w chłodnej wodzie. Dla chwil, kiedy Osama pędzi dziko przez trawnik... a Ozzi spada ze swojego hamaka ...
A Megana, to jakiś prorok jest czy co

Właśnie nadciąga burza. Na szczęście z właściwej strony

Właściwa strona jest za rzeką. Zawsze mnie to dziwi i nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, ale burze nie są w stanie pokonać rzeki. Zawsze pozostają na drugiej stronie. I na szczęście mogę podziwiać błyskawice z oddali.
Ostatnio burza przyszła z niewłaściwej strony i trochę nas zalało - ale mop wystarczył

Piorun uderzył gdzieś w pobliżu. Wiecie, że jak uderzy blisko - nie widzi się zygzaka tylko wszechogarniającą jasność

Na szczęście sieć przetrwała

Ale było to dość niepokojące wydarzenie.