Dobrze, ze bylyscie u wetki! Bedziesz spokojniejsza, a Zunia poczuje sie za chwile lepiej. Nie odpoczelam wczoraj, ale dzis mialam niespodziewanie tylko pol dnia. Zrobilam precelki o takie:https://mojewypieki.com/przepis/swietomarcinskie-precle Ale nastepnym razem zrobie inne: https://mojewypieki.com/przepis/precle-najlepsze
precelki cudne, zachęcające baardzo Zunia dziękuje, od wczoraj najbardziej wyraźnie to zmieniło się jej zachowanie, jest kota w domu 'więcej', jest bardziej aktywna i zainteresowana otoczeniem Dziś wizyta kontrolna. Za Sabulkę Za Lolo i Lukaska Za Paluchenka
KĄCIK MUZYCZNY Dziś będzie kącik specjalnie dla Ani z Zunią, żeby obie poczuły się lepiej. Okazja jest świetna, bo David Garrett wydał nową płytę, wreszcie "klasyczną". Są na niej krótkie utworu i fragmenty utworów, w aranżacji Davida. Słucha się tego doskonale, utworów na płycie jest 25, niektóre bardzo znane, inne mniej, ale bardzo piękne. Przedstawię na początek te najpopularniejsze. Na początek - Marzenie Roberta Schumanna, czyli Träumerei z cyklu Kinderszenen Op. 15
Feliks Mendelssohn: 6 Lieder, Op. 34 - II. Auf Flügeln des Gesanges
Camille Saint-Saëns: Danse Macabre
Antonín Dvořák: Gypsy Melodies, Op. 55, B. 104 - IV. Songs My Mother Taught Me
Traditional: Greensleeves
Fritz Kreisler: Alt-Wiener Tanzweisen - III. Schön Rosmarin
I na koniec - Camille Saint-Saëns: Łabędź, czyli The Swanz Karnawału zwierząt - premiera dziś (4.11.22) o 18,00
precelki cudne, zachęcające baardzo Zunia dziękuje, od wczoraj najbardziej wyraźnie to zmieniło się jej zachowanie, jest kota w domu 'więcej', jest bardziej aktywna i zainteresowana otoczeniem Dziś wizyta kontrolna.
Miau, dziękuję Ciocie, byłam na kłujach, jutro też jadę. Trochę lepiej się czuję, dziś w trakcie łapanki do weta spadlam z połowy wysokości drapaka, duza się przestraszyła, ale nie miauknęłam i chyba nie stało mi się nic złego.... Jeszcze jutro ostatnie kłuje
Miau Ciociu Jolu, duża bardzo dziękuje za Garretta, już wszystko wysłuchała, podoba jej się i na pewno jeszcze sobie posłucha w ten weekend