Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 11, 2009 21:15

Przeczytałam na razie początek. W końcu wiem, jakie masz stadko, cudne jest :D
jolub - zdjęcie psio-kocie to cud miód i orzeszki :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Wto sie 11, 2009 21:19

Dzieki Aniu-ciezko sobie wyobrazić i zapamietac,jak sie nie widzi-serdecznie witam u bandy czworga :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto sie 11, 2009 21:21

Kasiu si będzie napewno. Ja też zawsze na siku i qpala czekam w takich momentach.
Myślę, że do kołnierza się przyzwyczai, a łapka nie lizana szybciutko będzie się goić.
Ważne, że mały ale apetyt jest
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto sie 11, 2009 21:23

Kasieńko-dziękuje za pocieszenie!
Jak on biedny bedzie spał całą noc w tym cholerstwie-teraz śpi na podłodze,cały czas na tym papierze do pakowania-co on w nim widzi 8O 8O 8O
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto sie 11, 2009 21:27

Kasiu będzie spał.
Ponieważ Kajtek (ma tak zresztą do dzisiaj) musiał dawać cmok mi w nocy, to najpierw na twarzy miałam kołnierz, później ocierał się za spreyowanym okiem, a na końcu cmok i lizanie. Bardzo to przyjemne w środku nocy.
Niestety kołnierze to czasami jedyny sposób.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Wto sie 11, 2009 21:31

Kochane,dzisiaj dostałam przesyłke ze starą ,piekną wagą,którą kupiłam w zeszłym roku na Olimpii w Warszawie,była do tej pory u kolezanki,bo nie chciałam jej dźwigac mając chory staw kolanowy.Tak jakos zeszło,nie miałam czasu ani możliwości do niej jechać,więc poprosiłam ją o przesłanie.Teraz najprzyjemniejsza część-czyszczenie i doprowadzanie jej do dawnego wyglądu-jest żeliwna,sygnowana nazwiskiem J.Sperlinga,werk ma wyciety,bo potrzebna mi jest na osłone doniczek z kwiatami-zdobią ja dwa gryfy!Uwielbiam starocie i wielka szkoda,że nie mam możliwości częstego bywania na takich targowiskach.
Cieszę sie jak jakas głupia!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto sie 11, 2009 21:33

Kasieńko-Ptyś tez taki całuśny jest,ale dzisiaj chyba nic z tego,może jak sie oswoi z abażurem,zacznie sie normalnie zachowywac?
Kochane-zmykam spac-za wiele wrażeń na dziś-dobranoc!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto sie 11, 2009 21:38

Spokojnej nocy.

A jutro czekam na fotki wagi, co by móc dostrzec różnicę między dzisiaj, a tym jak zrobisz z niej cudo.

Petka

Post » Śro sie 12, 2009 6:29

W czerwcu w Poznaniu jest zawsze Jarmark Świętojański i pełno staroci :D

bry :)

Głaski dla Ptysia. Jak jego humor dziś?

:ok:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro sie 12, 2009 6:31

Ptysiu pospałeś troszkę?

Petka

Post » Śro sie 12, 2009 6:56

Jak tam Ptysiu? Czy juz chociaz troszke oswoil sie z abazurem? Jak lapenka?

Kasiu, ja tez uwielbiam starocie i rowniez podmawiam sie o zdjecie wagi :wink:

Minia Cynamonka jest okolo czteroletnia koteczka wyrzucona z domu (do lasu w okolicach stadniny koni, stamtad dostalam "cynk". Podobno facet oddal Mame do hospicjum (sic!), a jej kotki po prostu sie pozbyl i wyruszyl na urlopik - nie mam slow... Ten "Pan" chyba bardzo kocha zwierzeta, bo w tej stadninie regularnie galopuje, sk......n jeden) z powodu wakacji :evil: :evil: :evil:

Jolab, znajdka przepiekna, a fotka z psina przefajna!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro sie 12, 2009 7:19

Znajdka imienia jeszcze nie ma.Dzisiaj go,bo to on,zabieram do naszej wetki na odpchlenie i szczepienie.

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Śro sie 12, 2009 10:14

Dziewczyny-dopiero jakąś godzine temu wstałam-całą noc nie spałam z nerwów,czytałam książkę i patrzyłam na Ptysia,który nie mógł sobie miejsca znaleźć,w nocy Pynia nasikała na papier,na którym tak Ptyś lubił leżec i jeszcze musiałam podłoge ścierac :evil: -ale tak jest zawsze,jak coś na podłodze leży-taka jest własnie Pyniusia-słoki pysio,Lady Leja!!!!
Zdjecia wagi zaraz zrobię,co prawda już ją potraktowałam fosolem,więc i tak widok lepszy niż poczatkowy.
Dziewczyny-ja na imprezach typu jarmark staroci nie kupuje-wszystko jest bardzo drogie!-mam porównanie cenowe-tego samego dnia,kiedy na Olimpii w Warszawie kupiłam te wagę i zapłaciłam za nią 50 zł-na Kole identyczną wagą ,w identycznym stanie,tylko 5 kilowa(moja jest 10-cio)-widziałam za 120 zł!!!!!!!
Asiu-ja bym takich ludzi skazała na taki sam los,jaki oni fundują swoim zwierzetom i bliskim-mam nadzieję,że dzieci tego pana -tak samo go potraktują jak on będzie stary!!!!!
Ptyś nadal osowiały,ale łapka po tych kilkunastu godzinach "nielizania" zdecydowanie lepiej wygląda,wysikał sie wieczorem,więc już jestem spokojniejsza,a rano nie wiem,może jak spałam też-w kuwecie urobek był,ale nie stwierdzę ,które to wyprodukowało-w końcu są cztery koty,a Ptyś,który zawsze sika po przekątnej-wczoraj z abażurem nasikał z boku,a nie w rogu,więc tym bardziej identyfikacja utrudniona.

Dziewczyny własnie dzisiaj mija rok,jak zalogowałam sie na Miau!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro sie 12, 2009 10:27

Jak to się stało że nie mam waszego wątku w zakładkach...? :)

Obrazek

Tylko proszę się nie śmiać :oops: :lol:

Gratuluję rocznicy :ok: ja o swojej nie pomyślałam :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro sie 12, 2009 10:35

Kropeczko, wielu szczęśliwych lat na miau! :balony: :wink:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

[poprzednia][następna]