Lusieńka przeszła na karmę light bo dupkę miała już grubiutką, może te boczki to moja wina bo żal mi było kiedy zjadła i siedziała przy pustej misce. Ale zastopowałam i zaczełam jej odliczac gramy hi hi
A tak w ogóle to chciałam byc pierwsza po zdjeciach i prosic ciotki o zachwyty, ale internet mi siadł. Dopiero dzisiaj usprawnili. No cóż więc cioteczki zachwycac sie grubaskiem.
Trochę ten temat się uspokoił, ale może cioteczki są ciekawe co tam u Lusieńki. Byłam z nią u weta, odrobaczanko. I cóż usłyszałam - MNIEJ PAPU. Cholerka ta dama ma jakieś 4,9 kg jeśli dokładnie ją zważyłam( strasznie się wierciła na wadze). Muszę znowu ograniczyc jej jedzonko. Walczymy z łupieżem, nigdy nie pomyślałabym żeby to dopadło także zwierzaki. Mam jej dawac 1 łyżeczkę oleju jadalnego dziennie. Ma pomóc.
Minął miesiąc a Luśka nadal 4,9 kg. Jak zrobic aby ważyła mniej. Daję Jej pół saszetki Whiskas dziennie i około 100 gram suchej karmy light. Apetyt ma i to widac kiedy siedzi przy pustej misce z miną zbitego psa. Co mam robic żeby jej nie zaszkodzic ale jednocześnie pomóc.
moze przerzucic ja na gotowana piers z kurczaka. Nie noge bo ta tlusta bardziej, ale piers jest chuda. Moze to pomoze i zaspokoi glod nienazartej panienki
Witam serdecznie wszystkie cioteczki, szczególnie te które czasami pomyślą o Lusiaczku. U nas dobrze, próbujemy się odchudzac, ale mimo to jesteśmy szczęśliwe(obie hi hi). Chciałam się poradzic czy istnieje cos w rodzaju kalendarza szczepień dla kota- nie chciałabym czegoś przegapic. Lusia niedawno miała odrobaczanie(flubenol-styczeń 2009r.), usuwałyśmy też w tym czasie kamień nazębny. Lusia jest kotem nie wychodzącym z domu. Proszę o poradę i pozdrawiam.
kota mozna Krysia szczepic co dwa lata czyli masz jeszcze rok w zapasie albo pol biorac pod uwage ze byla tylko raz szczepiona ( bo nie wiadomo jak u tej jej Pani co odeszla)
Lusieńka i jej pani ślą buziaki Etce bo dziś ma urodzinki. DUŻO ZDRÓWKA I RADOŚCI W SERDUCHU. Pozdrawiamy wszystkie cioteczki. ...........................u Lusi dobrze, nieźle trzyma się mój pieszczoszek