tłumaczę jej, żeby nie drapała, zobaczymy, co z tego wyjdzie

a ona zadowolona z siebie łazi i skrzeczy: bo Ziutka nie umie miauczeć normalnie, to jest kot skrzeczący

poza tym jest to też kot dwupokojowy, jako jeden z nielicznych mający przyzwolenie na migracje wedle upodobań - do sypialni mają wstęp oprócz Bolki wyłącznie koty grzeczne, czyli Ropek, ewentualnie Norysia (ale sama się nie pcha) i Biduś właśnie
a bardzo inteligentną i utalentowaną to ja tu mam (niestety chyba, momentami żałuję
) większość... wiem już od dawna, że umieją rozmontowywać na części modem i okablowanie od netu (nic przy tym nie psując nawet czasami!), otwierać sobie szafy i szuflady, żeby samodzielnie wybierać to, co uważają za fajne zabawki, otwierać drzwi z klamek... a dziś nad ranem przekonałam się, że moje koty potrafią też... odkurzać
, a przynajmniej: włączać służące do tego urządzenie
wyobrażacie sobie, jak się przestraszyłam, kiedy wyrwało mnie ze snu takie odkurzaczowe buczenie zza ściany
? mieszkam przecież sama - więc ktoś musiał się włamać do mieszkania i jest za drzwiami
- ale co u cholery robi, skąd taki odgłos? bo nie przyszło mi do głowy, że złodziej mogłby odkurzać
... no i nie sądziłam, że moje dzielne Futerka chciały mi pomóc w pracach domowych
teraz już wiem, że muszę pamiętać o wyciąganiu wtyczki z kontaktu, bo jak mi tak kiedyś włączą podczas mojej nieobecności na cały dzień 
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]