Ja przypuszczam ze walnie do tego stanu Krawateczki przyczynil sie ten ropien na zebie i do tego te zatwardzenia. Nie wydaje mi sie zeby Krawateczka miala mocznikem az tak zniszczona jame ustna i zoladek bo ona nie wymiotowala po jedzeniu i teraz tez nie wymiotuje po zjedzeniu jesli mozna pare lizniec nazwac jedzeniem. Glownie lize Convalescence.
czy ropnia nie daloby sie oczyscic pod dzialaniem oglupiacza ? nie w pelnej narkozie ?
no i koniecznie bym dala wymaz z niego na posiew - bo zapewne trzeba uzupelnic antybiotykoterapie - tylko najlepiej juz konkretnymi lekami
co do jedzenia - probuj miksowac kurczaka moze ? najwazniejsze, zeby Krawateczka jadla cokolwiek wlasciwie
Ryzyko zostalo podjete , ale innego wyjscia nie bylo i tak by Krawateczka umarla. Dzisiaj miala usuniety ropien i zrobiony porzadek w mordce. Zabieg przezyla i na razie spi . Okolo 18-19 jade po nia do domu.
Pojechalem tez z Niuniusiem bo coraz bardziej kulal i liczylem sie z tym ze moze miec gips zalozony ale jestem zszokowany. Niuniusiowi w lapce tylnej porobily sie takie rzeczy , ktorych nawet nie jestem w stanie opisac ze wet powiedzial ze ja trzeba usunac bo moga byc przerzuty. Zalamalem sie kompletnie. Teraz Niunius nie ma tylnej lapki i odbieram go kolo 19. Szpital w domu. W zyciu bym nie pomyslal ze na jedej sali operacyjnej beda tego samego dnia Niunius i Krawateczka a wiec rodzenstwo z jednego miotu. Oto watek Niuniusia bo nikt tam nie zaglada a z nerkami tez ma problemy ale na szczescie ostatnie badania krwi byly dobre. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=27553&start=60 Bardzo ciezki dzien i nastepne beda. Trzymajcie mocno kciuki.
Nerkowm kotom na zatwardzenie podaje sie laktuloze. Oprocz tego, ze pomoze na zatwardzenie, laktuloza wiaze mocznik i pomaga go wydalic.
Laktuzloza zaczyna dzialac po 48 godzinach wiec nie nalezy na poczatku podac je za duzo. Luktuloza nie jest srodkiem przczyszczajacym ale jej dzialanie polega na wiazaniu wody z jelicie grubym przez co nie dochodzi do zatwardzenia. Laktuloze podaje sie codziennie i bardzo regulnie, niewazne czy kot sie zalatwil tego dnia czy nie.
Na pobudzenie apetytu na mojego Rudego dziala tylko Esprital. Zaleta tego leku jest rowniez to, ze podaje sie go tylko raz na 3 dni. To numer jeden lek na pobudzenie apetutu podawany w Ameryce.
Krawateczka wczoraj umarła. Jest mi bardzo smutno. Nie moge się pogodzić ze śmiercią mojej najkochańszej Koteczki. Więcej napiszę innym razem. Teraz nie jestem w stanie nic napisać.