Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 43 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 05, 2017 22:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:Może wasz sklep to dla niej rozrywka. :?: nie ma co robić to lazi po sklepie.
Milego poniedzialku. :1luvu:

To jest bardzo trzaśniete babsko. :evil:
Kiedyś przyszła w poniedziałek i chciała chudziutkiej i świeżutkiej łopatki na mielone na kotleciki dla wnusia . Pokazuję jej łopatkę ostatnie kawałki które miałam takie siakie owakie te tłuste te srakie te owakie więc mówię żeby wzięła szynkę bo ta jest chuda ale problem w cenie bo łopatka 12 zł a szynka 14 zł kosztowała. W końcu zdecydowała się , zmieliłam jej pół kilo szynki i poszła. W piątek przyszła z zamarzniętą kulą zmielonego mięsa że ona chce to mięso oddać bo ją oszukałam bo ona chciała łopatkę a ja jej policzyłam droższą szynkę. Tłumaczę kretynce ,że dokładnie ją pamiętam i łopatka jej się nie podobała więc wzięła szynkę a ona do mnie że u nas zawsze ją oszukują i zaczyna się awanturować. W końcu zawołałam kierowniczkę bo co się będę z kretynką użerać a ta dla świętego spokoju oddała jej pieniądze . Ja bym jej szybciej tym zmrożonym mięsem ten głupi czerep rozwaliła niż dostałaby choć 1 gr zwrotu.
Kiedyś kupiła też szczotkę do włosów którą wybierała z dobre pół godziny po czym po kilku dniach przyszła ją wymienić bo szczotka miała krzywe zęby i źle jej się czesało kudły. A jak miałyśmy znaczki na noże czy naczynia to kupowała grę za ponad 20 zł bo tyle trzeba było wydać na znaczek a za godzinę przychodziła i oddawała bo za droga ale znaczka jiż nie zwróciła małpa.To naprawdę nie jest normalny człowiek.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lis 05, 2017 22:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:
Ewa L. pisze:Smutny wiersz na zakończenie dnia znaleziony na FB. :cry: :cry: :cry:

A gdy się wypełniły dni i umrzeć przyszło latem,
przez most tęczowy przeszły psy. - Równiutko. Łapa w łapę.
Od łap tysięcy dudnił most, deszcz krwawy smagał ziemię,
a one szły, i szły, i szły, ból niosąc i cierpienie.
Anioł zastukał w boże drzwi,: - „Mój Panie, już są blisko"-...
Popatrzył w oczy pełne łez, choć przecież znają wszystko.
U zejścia z mostu stanął Bóg- pobladły, wargi drżące-
-jak tu utulić wszystkie psy, gdy idą ich tysiące?..
Jakimi słowy błagać ma Bóg psy o wybaczenie
za to, że wierząc w obraz swój, dał człowiekowi Ziemię?
Barbara Borzymowska

Moja sąsiadka

Napisała ten wiersz ? Bardzo smutny i bardzo prawdziwy.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lis 06, 2017 5:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
Gosiagosia pisze:Może wasz sklep to dla niej rozrywka. :?: nie ma co robić to lazi po sklepie.

Kiedyś przyszła w poniedziałek i chciała chudziutkiej i świeżutkiej łopatki na mielone na kotleciki dla wnusia . Pokazuję jej łopatkę ostatnie kawałki które miałam takie siakie owakie te tłuste te srakie te owakie więc mówię żeby wzięła szynkę bo ta jest chuda ale problem w cenie bo łopatka 12 zł a szynka 14 zł kosztowała. W końcu zdecydowała się , zmieliłam jej pół kilo szynki i poszła. W piątek przyszła z zamarzniętą kulą zmielonego mięsa że ona chce to mięso oddać bo ją oszukałam bo ona chciała łopatkę a ja jej policzyłam droższą szynkę. Tłumaczę kretynce ,że dokładnie ją pamiętam i łopatka jej się nie podobała więc wzięła szynkę a ona do mnie że u nas zawsze ją oszukują i zaczyna się awanturować. W końcu zawołałam kierowniczkę bo co się będę z kretynką użerać a ta dla świętego spokoju oddała jej pieniądze . Ja bym jej szybciej tym zmrożonym mięsem ten głupi czerep rozwaliła niż dostałaby choć 1 gr zwrotu.
Kiedyś kupiła też szczotkę do włosów którą wybierała z dobre pół godziny po czym po kilku dniach przyszła ją wymienić bo szczotka miała krzywe zęby i źle jej się czesało kudły. A jak miałyśmy znaczki na noże czy naczynia to kupowała grę za ponad 20 zł bo tyle trzeba było wydać na znaczek a za godzinę przychodziła i oddawała bo za droga ale znaczka jiż nie zwróciła małpa.To naprawdę nie jest normalny człowiek.

O matko....
:strach: ma coś z głową pewnie

Znam takich co zrobią wszystko by mieć świeżka. Czy jakieś tam zabawki z Lidla. Smerfy czy coś.
Biedronka nie przyjmuje takich zwrotów, ale Lidl tak. Szła taka owaka do Lidla, kupiła jakieś ciuchy za 100 zł, czy pościel, dodała 1 jabłko czy banana i dostawała 8 smerfow. Na drugi dzień wracała. Oddawala wszystko poza smerfami i owocem i tym sposobem zbierała zabawki dla dziecka.... Żenujace
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon lis 06, 2017 7:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Moja sąsiadka

Napisała ten wiersz ? Bardzo smutny i bardzo prawdziwy.[/quote]

Tak, to jeden z wielu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lis 06, 2017 11:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moli25 pisze:
Ewa L. pisze:

O matko....
:strach: ma coś z głową pewnie

Znam takich co zrobią wszystko by mieć świeżka. Czy jakieś tam zabawki z Lidla. Smerfy czy coś.
Biedronka nie przyjmuje takich zwrotów, ale Lidl tak. Szła taka owaka do Lidla, kupiła jakieś ciuchy za 100 zł, czy pościel, dodała 1 jabłko czy banana i dostawała 8 smerfow. Na drugi dzień wracała. Oddawala wszystko poza smerfami i owocem i tym sposobem zbierała zabawki dla dziecka.... Żenujace

Ostatnio jak wracałam od lekarza weszłam do Biedronki a tam kartka ,że przyjmują zwroty ale z wydanymi naklejkami.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lis 06, 2017 11:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:
Ewa L. pisze:Moja sąsiadka

Napisała ten wiersz ? Bardzo smutny i bardzo prawdziwy.

Tak, to jeden z wielu.[/quote]
Bardzo ładny i wzruszający.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lis 06, 2017 11:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

No dziwne, wygląda to na spore zaburzenia :/ Nudzi się - to pewne - ale do tego, wydaje mi się, że lubi władze jaką jej dają pieniądze, że każdy tańczy jak ona zagra, a Wy nic nie możecie zrobić.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon lis 06, 2017 11:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

klaudiafj pisze:No dziwne, wygląda to na spore zaburzenia :/ Nudzi się - to pewne - ale do tego, wydaje mi się, że lubi władze jaką jej dają pieniądze, że każdy tańczy jak ona zagra, a Wy nic nie możecie zrobić.

Bo są ludzie , klamki, taborety i inne stołki.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lis 06, 2017 12:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

klaudiafj pisze:No dziwne, wygląda to na spore zaburzenia :/ Nudzi się - to pewne - ale do tego, wydaje mi się, że lubi władze jaką jej dają pieniądze, że każdy tańczy jak ona zagra, a Wy nic nie możecie zrobić.

Znam ją też z innego sklepu w którym pracowałam na naszym osiedlu. Przychodziła i truła szefowi o słomkę ptysiową takie ciastka które mieliśmy na wagę. Nie wiem czy w hurtowni nie było gdzie szef się zaopatrywał czy nie przywoził bo nie chciał ale tej słomki nie było. Przychodziła chyba z dwa tygodnie i codziennie duldała o tą słomkę . W końcu się zlitował i przywiózł taki 2 kg kartonik a to przyszła i kupiła 5 dkg i więcej po słomkę nie przyszła.
Poza tym ma córkę z którą mieszka i wnuczka . Córka jest w miarę normalna bo i pogadać z nią idzie i pożartować o pośmiać się też można a matka to taki porąbaniec jest.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lis 06, 2017 12:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

W sumie to nie wiemy jacy my będziemy na starość ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon lis 06, 2017 12:57 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Bardzo się cieszę ,że Zuzia coraz swobodniej czuje się na drapaku. Po tym jak za pierwszym razem położyłam ją w najwyższe legowisko teraz sama chętnie tam wchodzi jak tylko nie jest zajęte przez Polę. Ponieważ nie skasowałam jeszcze starego drapaka Zuzia wskakuje na stary drapak , po parapecie przechodzi do nowego na półeczkę , później na budkę a stąd na niższą platformę i na najwyższe legowisko i tam wtula się i zasypia. Czasami wystawia pyszczek opierając o te mięciutkie brzegi . Rura od centralnego dodatkowo grzeje więc jest jej tam dobrze. Za to Pola upodobała sobie budkę Zuzi i potrafi przespać w niej całą noc . Plecy budki przylegają do kaloryfera więc jes jej ciepło i przyjemnie.
Dziś nad ranem Zuzia przyszła do mnie do łóżka na mizianki. Najpierw poleżała na poduszce a później położyła mi się pod ręką i mruczała niesamowicie gdy miziałam ją po brzuszku.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lis 06, 2017 13:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

klaudiafj pisze:W sumie to nie wiemy jacy my będziemy na starość ;)

Jedno wiem na pewno nie będę taka jak ona. Jak będę chciała iść na spacer to pójdę do pobliskiego parku/lasku a jak się zmęczę to usiądę na ławce. Jak będę chciała komuś pozawracać głowę to wezmę telefon i wybiorę pierwszy lepszy nr i sobie pogadam a nie będę łazić bez sensu po sklepie i wynajdować sobie problemów i podnosić ciśnienia sobie i innym.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lis 06, 2017 13:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zaraz się zbieram na pocztę wysłać pocieszajki. Mam nadzieję ,że mój wybór obdarowanych jest trafny i zgodny z wolą obdarowujących. Zuzik śpi na drapaczku a Polcia pod kocykiem więc pewnie nawet nie zauważą jak wychodzę. Kupiłam też mamie masło które muszę jej zanieść. Masło jak i jajka bardzo ostatnio poszły w górę. U nas jeszcze do jutra jest promocja na masło extra 82% czyli takie prawdziwe 200 g Polmlek . Przy zakupie 1 szt. kosztuje 6,49 zł a jak się kupi 3 szt. za 14,97 zł to za jedną sztukę wychodzi 4,99 zł to dużo jak na paczce więc wzięłam jej 6 kostek. U rodziców masło idzie więc mama zamrozi sobie i będzie jak znalazł. Ja wolę smarowidło typu Smakowita z masłem bo lubię wyjąć , posmarować i schować a nie czekać aż masło będzie nadawało się do smarowania. Wiem ,że ktoś może powiedzieć ,że mogę przecież wieczorem wyjąć żeby na rano było albo trzymać w maselniczce ale u mnie to nie przejdzie bo maselniczkę Pola potrafi otworzyć a jak zostawiałam w zimnej wodzie to wypijała wodę i wylizywały z Zuzią masło.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lis 06, 2017 14:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze: Wiem ,że ktoś może powiedzieć ,że mogę przecież wieczorem wyjąć żeby na rano było albo trzymać w maselniczce ale u mnie to nie przejdzie bo maselniczkę Pola potrafi otworzyć a jak zostawiałam w zimnej wodzie to wypijała wodę i wylizywały z Zuzią masło.

:ryk: :ryk: :ryk:
Artystki te Twoje Panienki <3
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon lis 06, 2017 18:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Smutny wiersz na zakończenie dnia znaleziony na FB. :cry: :cry: :cry:

A gdy się wypełniły dni i umrzeć przyszło latem,
przez most tęczowy przeszły psy. - Równiutko. Łapa w łapę.
Od łap tysięcy dudnił most, deszcz krwawy smagał ziemię,
a one szły, i szły, i szły, ból niosąc i cierpienie.
Anioł zastukał w boże drzwi,: - „Mój Panie, już są blisko"-...
Popatrzył w oczy pełne łez, choć przecież znają wszystko.
U zejścia z mostu stanął Bóg- pobladły, wargi drżące-
-jak tu utulić wszystkie psy, gdy idą ich tysiące?..
Jakimi słowy błagać ma Bóg psy o wybaczenie
za to, że wierząc w obraz swój, dał człowiekowi Ziemię?
Barbara Borzymowska

też to widziałam na FB
łzy same poleciały :cry:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

[poprzednia][następna]