♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥ Słodkości str. 86 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 30, 2014 18:44 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

nie licząc trzech maleńkich atłasowych kopertówek też mam dwie z czego dużą jedną i popsutą :D
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Czw paź 30, 2014 19:29 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Cześć chorowitku :1luvu:
Dla kotów śniadanie rzecz świeta . :twisted:
Katar też mam . Tylko ja nie zużywam chusteczek ale ... ręczniki papierowe :twisted:
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw paź 30, 2014 20:59 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Hej Madziś :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Na miau to chyba wszyscy poprzeziębiani....
Kuruj się porządnie :ok: :ok: :ok:
W czasie choroby nie ma co się przejmować, powikłania np. po grypie mogą być opłakane, leż otulona kotełkami i odpoczywaj :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw paź 30, 2014 21:03 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Qbeu życzy Madzisiowi zdrówka i tula w niedoli chorobowej .
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw paź 30, 2014 21:06 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

kuba.kaczor13 pisze:Qbeu życzy Madzisiowi zdrówka i tula w niedoli chorobowej .

i ja się dołączę - zdrowiej kochana :ok: :ok: :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw paź 30, 2014 21:08 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Co druga osoba chora, katastrofa :( trzymaj się zdrowo, i dużo pij. Masz skąd skombinować sobie soczek malinowy? jest bardzo dobrym naturalnym antybiotykiem :ok:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw paź 30, 2014 21:09 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

vanesia1 pisze:Co druga osoba chora, katastrofa :( trzymaj się zdrowo, i dużo pij. Masz skąd skombinować sobie soczek malinowy? jest bardzo dobrym naturalnym antybiotykiem :ok:

eeee tam czosnek jest lepszym antybiotykiem :mrgreen:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw paź 30, 2014 21:13 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Sok malinowy + czosnek na prawdę pomagają :ok:
Herbatka z sokiem każdego zimowego wieczoru obowiązkowa :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw paź 30, 2014 22:11 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Nie znacie się. Grzane piwo z imbirem i cynamonem :mrgreen:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt paź 31, 2014 0:19 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

a ja kiedyś słyszałam o ciekawym sposobie (nie testowałam, ale podobno skutecznym :D) - należy wymoczyć nogi w misce z ciepłą wodą z dodatkiem...wysokoprocentowego alkoholu :D następnie nałożyć grube skarpetki, zawinąć się w koc i wypocić z siebie choróbsko :D

osobiście po prostu piję dużo wapna, przy mocniejszym przeziębieniu stawiam na napój imbirowy (przegotowana woda, miód, imbir i cytryna). ;) zdrowiej Madzia, pozdrawiamy Perełkowo :)

mssunflower

Od: Pon wrz 02, 2013 22:21

Post » Pt paź 31, 2014 8:15 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

O, właśnie! Zapomniałam! Nogi owszem w gorącej wodzie, ale z solą. Wymoczyć porządnie, na jeszcze mokre włożyć grube skarpety i od razu do wyrka!

A co do wapna, mi jedna lekarka mówiła, że wysusza śluzówkę, więc się nie powinno go pić. Lepiej samą wit. C musującą.

Kurka, ale się madycznie zrobiło na wątku 8O Sami "lekarze" na forum :wink: :ryk:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt paź 31, 2014 8:23 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Cześć wszyscy :) Dziękuję za rady odnośnie zdrowia. Nogi moczyłam wczoraj :D

Ja się chyba zabiję. Ale tak dosłownie...
Czemu?

O 6 rano obudziła mnie moja "kochana" współlokatorka, biorąca kąpiel. Albo prysznic, bo dokładnie przez 27 minut woda była odkręcona na maxa - akustyka jest taka, że bardzo dobrze słychać ciśnienie wody - bez ani jednej przerwy. Nie wiem, jak to w ogóle możliwe, ale ok... Druga współlokatorka (Magda) też się obudziła, bo napisała mi smsa o treści "ja zaraz zwariuję!". Anka poszła do swojego pokoju, za chwilę wyszła i nastawiła pranie :roll: Tak, pranie o 6:30. Następnie wróciła do siebie suszyć włosy. Magda się wkurzyła, wyłączyła jej pralkę i podniosła pokrywę, a w środku były 3 rzeczy! Bluza, ręcznik i spodnie :? Dodam, że Anka również wczoraj robiła pranie...

No więc Magda puka do Anki, ale ona nie słyszy bo suszy włosy. Jak skończyła, to otworzyła i zaczęły się kłócić przed moimi drzwiami. Magda słusznie zauważyła, że tak się nie robi, że mogła zmieścić dzisiejsze rzeczy do wczorajszego prania, że kto w ogóle robi pranie o 6:30 rano, że dlaczego puszcza tak dużo wody? Anka coś tam poburczała i wyszła do pracy.

Kurde felek, przecież jak się mieszka z innymi osobami to wypadałoby grać wg jakiś reguł, nie? Choćby samo to, że Magda pracuje w systemie 12-godzinnym i na nocki, wymusza na nas jakieś cichsze zachowanie rano, kiedy ona wraca z pracy i chciałaby spać. Ja też nie po to zostałam chora w domu, żeby codziennie się o 6 budzić :? Dziewczyna ma 31 lat i ani kropli oleju w głowie... To nie przedszkole, żeby obwiesić całe mieszkanie kartkami typu "Nie robić prania po 20" (już jedna taka wisi, bo szanowna Anna robiła pranie o 22 i o północy wirująca pralka roznosiła mieszkanie) czy "Nie robić prania o 6 rano" :?

Wygląda na to, że jak wróci to będziemy musiały przeprowadzić z nią wychowawczą rozmowę. Eeeeh, jak ja nie lubię takich rzeczy... :(

W dodatku znowu mnie gardło boli :(

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt paź 31, 2014 9:02 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Kurde to naprawdę zadziwiające, że ludzie nie potrafią jakoś współżyć w stadzie... Masakra. Co innego, gdyby mieszkała sama w domku jednorodzinnym na odludziu - róbta co chceta. Ale dzieli mieszkanie z dwoma osobami, a zachowuje się jak księżniczka. Zrozumiałabym może jakąś 15-letnią dziewczynę, ale 31-letnia baba???

Ja wiem, co przeżywasz Madziu. Co prawda nie mam tego u siebie w mieszkaniu, ale nade mną mieszkają starsi ludzie. Mam szacunek do ludzi starszych, natomiast to co oni wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie. Już nie wspominam o tym, że telewizor im hula przez cały dzień, do późnych godzin wieczornych (kiedyś nawet wzywałam policję, bo była 1 w nocy w niedzielę, ja rano o 6 wstaję a tu tv na cały regulator). Nie można poczytać w ciszy książki, można tylko słuchać "Rozmów w toku", "Szkoły życia", "Barw Szczęścia" i innych tego typu bzdur. Jestem na bieżąco, mimo, że bez wizji. Antoś odrabia zadanie i nie może się skupić, bo u nich tak głośno, że wydaje się jakby to było u nas puszczone. Do tego 6 rano każda sobota - odkurzanie, szuranie taboretami (bo przecież później się tego nie da zrobić), a 6-7 rano w niedzielę - tłuczenie kotletów (obiad co prawda pewnie koło południa, ale na wszelki wypadek trzeba utłuc wcześniej). Mam serdecznie dość.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt paź 31, 2014 9:08 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Dzięki Milenko, chociaż przykro mi że i Tobie nie jest dany święty spokój :(

Dodam też, że Anka codziennie ok. 19-20 wychodzi na jakiś fitnes i wraca o 22 lub 23. I przez ten cały czas światło w jej pokoju jest zapalone, bo oczywiście ręka by jej uschła, gdyby kliknęła przełącznik :? Kilka razy zgasiłam jej to światło, ale chyba nie załapała aluzji.

No i jeszcze takie cyferki. W tym miesiącu było 20 prań. Z czego 3 moje, 4 Magdy i 13 Anki... Jak zobaczy 200 zł rachunków do zapłacenia to się zdziwi, ale ja nie będę za nią płacić :/

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt paź 31, 2014 9:16 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Nie no bez przesady. Jeśli nie potrafi być gospodarna to niech płaci połowę rachunku za prąd, a wy po 1/4.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

[poprzednia][następna]