Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i KW

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 13, 2016 14:58 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

felin pisze:A usunięcie zębów daje 70% szans na to, że nawrotów nie będzie - tylko żal tak zdrowe zęby wyrywać.

Nie żal. Zmrol tak odżył (a miał zdrowe zęby, tylko dziąsła "na dzień dobry" CAŁE we krwi i "kalafiorach") i utył, że zmieniłam zdanie - jednak nie żal :)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro sty 13, 2016 15:17 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

no więc właśnie identyczne opinie słyszałam od mojej wetki. Dam chyba kotemu odpocząć, żeby go nie marnować znów narkozą, będę mu ten dziób obserwować w razie wu, a za niebawem znowu na stół i zęby won. Nie wiem tylko co z kłami zrobić - Nocek ma tak ogromne górne kły, zresztą słynie z nich ;>, że jak pomyślę o ich korzeniach, to mi się słabo robi...

MariaD pisze:
KotkaWodna pisze:nawet nie chcę sobie wyobrażać chałupy po takiej akcji...

Pompea po wybuchu wulkanu live. :lol:

jak cholera, albo i lepiej. W wersji zielonogórskiej...

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Czw sty 14, 2016 11:31 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

MariaD pisze:

oj dzialoby sie... :strach:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw sty 14, 2016 11:32 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Kly czesto mozna zostawic, u Czarnej 2 jedynki zostaly... No chyba ze przy klach jest brzuydko, wtedy nie ma wyjscia.

zuza

Post » Czw sty 14, 2016 11:33 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

no masz. Tak spokojnie kilo popiołu i innych piecowych odpadków...
ale spoko. Wykopałam dziecku spod łóżka zachomikowane myszki - 7 sztuk - jest mord na myszach obecnie, masowy. I tak z pół dnia spokoju :mrgreen:

przy kłach u Nocnika ok, nic na dziąsłach się nie dzieje, zaglądam mu co parę dni...

KotkaWodna

Post » Czw sty 14, 2016 11:42 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

MariaD pisze:

wersja demo: bez lawy
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw sty 14, 2016 12:03 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

mhm
chyba, że Piksa dostałaby z przestrachu sraczki.... :strach:

KotkaWodna

Post » Czw sty 14, 2016 12:16 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Tu już by nie był wulkan, tylko szambo :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw sty 14, 2016 12:22 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

jednym słowem - kibel ;>

KotkaWodna

Post » Czw sty 14, 2016 13:55 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Hehe, pewnie nieco się spociłaś, zanim kotecka dopadłaś i z torby wyplątałaś :lol:

Pięknie dziękuję za dedykacje, bardzo do twarzy Ci z Niunią :lol:
Aż mnie chętka na "pierożki wg. KW" naszła ;)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Czw sty 14, 2016 13:58 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

jak ruda mysz. Ona naprawdę już była gotowa do spłoszonego startu....
też za mną łażą won-tony, chyba w weekend zrobię.. A przedwczoraj upiekłam sobie karkówkę, która dość długo przeleżała sobie zamrożona i natarta musztardą i przyprawami przed zamrożeniem - wyszła bombowa: mięciutka, krucha, a zarazem soczysta, żarłam jak Reksio szynkę...
i pochwalę się nieśmiało, że jakiś czas temu dla znajomego rodem ze Śląska zrobiłam rolady wołowe - jadł i chwalił, że nie różnią się od babcinych (a babcia też Ślązaczka, więc ugięłam się z wrażenia) ;>

KotkaWodna

Post » Czw sty 14, 2016 14:05 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Ooo, gratulacje :D Napisz, jak robiłaś rolady?
Kurcze, narobiłaś mi smaka.
I na won-tony i na rolady i na pieczeń. Muszę przegrzebać zamrażarkę, niewątpliwie znajdę jakieś potrzebne składniki :idea:

Olat

Post » Czw sty 14, 2016 14:12 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

a, zupełnie prosto i jakoś mam wrażenie, że niekanonicznie ;>
udało mi się trafić bardzo tanio kilka pięknych kawałków ligawy - rozbiłam przez folię, opaćkałam musztardą i przyprawami, wpakowałam na kilka dni do zamrażarki.
po rozmrożeniu położyłam na każdym plastrze po kawałku ogórka kiszonego - domowego, mniam; cebulki, boczku wędzonego z dobrej masarni - zwinęłam, związałam nitką, obsmażyłam na ostrym ogniu na oliwie, króciutko, potem zmniejszyłam gaz i podlałam wodą całość, wrzuciłam kulkę jałowca, ziela angielskiego, pokruszony listek laurowy, troszkę majeranku, tymianku i czosnku - i zakryłam pokrywą. Jak zaczął się robić sosik, wlałam porcję śmietany kremówki i wrzuciłam szczyptę suszonych grzybków dla smaku.
Pachniało tak, że mało mi jęzor do tyłka nie uciekł...
Niecałe 3 godziny i było gotowe. Rozpływały się dosłownie w ustach, jaki smak tego sosu, to brak mi słów - aksamitny, zawiesisty.... pycha. Mąką nie zagęszczałam, nie było potrzeby.
podane z kluskami śląskimi i kiszonym ogórem - kolega - oraz buraczkami - ja.

KotkaWodna

Post » Czw sty 14, 2016 14:16 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

O żesz, zrobilas mi krzywdę okrutną tym opisem, zwłaszcza że głodna jestem :lol:
Wrzuć może do obiadowego, co?

Chyba sie przejdę jednak do mięsnego, poszukać ładnej krowy. Bo przecież nie przestanie za mną łazić :crying: :lol:

Olat

Post » Pt sty 15, 2016 11:46 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Po naszemu to sie zrazy zawijane nazywa :) Tak mnie zdziwily te rolady w liczbie mnogiej :P

zuza

[poprzednia][następna]