kot bez posagu szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 27, 2013 13:45 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Ludzie są dziwni :roll:
Jedni się dziwią, że wkładasz w kota kasę i oddajesz za free. Inni się dziwią, że oddajesz kota, ale bez niczego.
Ja czasem nie nadążam... :oops:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw cze 27, 2013 13:49 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Nie można brać przecież kasy za kota.Kot jest bez wartości.

Może ja je zacznę sprzedawać jako gratisy do czegoś. Ale do czego? nie wiem
No w kazdym razie jestem podłamana.
Może najbardziej humanitarnie byłoby je wypuścić gdzieś. Ale gdzie? zanim je Sweetie zje.

zajrzę -jak coś wymyśle

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw cze 27, 2013 14:22 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Kot jest cudny.
Najcudniejszy.
Cytuje córkę: ludzie są głupi, bo nie kochaja kotów :mrgreen:
A wiesz ... ja generalnie słucham jej :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw cze 27, 2013 21:06 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

"Weź kota, dostaniesz gratis mieszkanie, samochód i będę ci płacić pensję dożywotnio"...
opowieść o pani od eksperymentu jest super, tylko inaczej super.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw cze 27, 2013 21:46 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

witam,
przyznam sie szczerze ze codziennie czytuję wątek i czekam na jakąś dobrą wiadomość o adopcji,no ale niestety.

My zaadoptowaliśmy dwa kotki-nazywają się biały i czarny.
straszne łobuzy i wielkie żarłoki-dla tego świetnie rozumiem twoje zmartwienie- bo to aż sześć kociaków.

a czy próbowała się pani ogłaszać na www.lca.pl lub www.legnica.net.pl tam ludzie dość często zaglądają.
na stronie legnickiego schroniska pewnie też można by było spróbować , dziś ukazało się ogłoszenie z małymi kotkami.

Nam nie udało się wziąć kotów ze schroniska-tak jak się więcej wczytałam to dorosłe kociaki często są juz zdziczałe-a ja mam dzieci.

Myślę że adopcja u pani i tak by nie doszła do skutku ze względu na to że mieszkamy tak wysoko(niestety). a szczerze powiem że z siatki raczej by nic nie wyszło ponieważ blok idzie do remontu w 2014 i wiadomo... :(

trzymam kciuki za Panią i kociaki :ok:

Postracie

Od: Nie cze 09, 2013 18:44

Post » Pt cze 28, 2013 6:14 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Postracie, nie rozumiem co ma piernik do wiatraka. Przecież siatkę można zamontować co wcale takie trudne nie jest i zdemontować przed remontem (taki demontaż to kilka/kilkanaście minut). Ja przynajmniej tak bym zrobiła nie narażając kotów na niebezpieczeństwo. No chyba że koty będą wychodzić w szelkach na balkon/okno co moim zdaniem nie jest tak bezpieczne jak siatka. Kot może wyswobodzić się z szelek i tak czy siak pofrunie.
Obrazek

nelka83

Post » Pt cze 28, 2013 10:16 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Wiadomości cały czas są dobre. Żyję. :mrgreen:

Postracie pisze:Myślę że adopcja u pani i tak by nie doszła do skutku ze względu na to że mieszkamy tak wysoko(niestety). a szczerze powiem że z siatki raczej by nic nie wyszło ponieważ blok idzie do remontu w 2014 i wiadomo... :(
Postracie -przecież powodem Twojej rezygnacji nie było to, ze ja wymagałam siatki -tylko, to że Ty chciałaś koty wykastrowane. 8) aby uniknąć kosztów kastracji.
(rozumiem to -tez bym chciała jak najszybciej wydać koty, żeby uniknąć kosztów kastracji 8) )

a ja sobie dzisiaj poczytałam ogłoszenia z cyklu -przyjmę kota
(szkoda, że złapałam dachowce a nie zdrowe, rasowe małe kotki perskie albo niebieskie brytyjskie :crying: )

takie ogłoszenia znalazłam

Przygarnę kotka brytyjskiego, najlepiej młodego, niebieskiego

Chętenie zaadoptuje kotka perskiego, młodego, zadbanego dla nastoletniej córki. Kontakt pod numerem wyżej lub na e-maila :

(i już nie trzeba do takiego dokładać karmy ani drapaka :ok: )

Patmol

Post » Pt cze 28, 2013 10:21 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Patmol, dawaj przemalujemy je na niebiesko :twisted: i jakieś sztuczne dłuższe futro dokleimy :twisted: :twisted: Może nikt się nie zorientuje 8)

A tak na serio: :?
Obrazek

nelka83

Post » Pt cze 28, 2013 10:23 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Goopie są te ludzie i tyle :evil:

Przecież wiadomo, że najpiękniejsze są dachowce :1luvu: :1luvu: :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt cze 28, 2013 10:26 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

AgaPap pisze:Goopie są te ludzie i tyle :evil:

O to to :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Pt cze 28, 2013 10:28 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Moje psy dostały małą paczkę Chappy. Wiem, że to marna karma -ale czasem dostają jako śmieciowy smakołyk.
Musi być pyszna 8) bo szybko ją zjadają.

Ale ostatnio jakos nie było Chappy. I wczoraj dostały.
Tylko, że 8) psy nie mogły się dopchać do misek -bo koty, a konkretnie Lucy, Zorri i Elbert -były szybsze i nie chciały się przesunąć.
One przypominają te wiewióry z filmu "Alvin i wiewióry"

Musiałam je na siłę odciagać od psich misek
a potem jeszcze zamknąć w drugim pokoju
Bo Sweetie zrobiła sie naprawde zła -widząc jak te wiewióry wyjadają jej osobiste chrupki.

Ale w jakim tempie jadły 8)

AgaPap pisze:Goopie są te ludzie i tyle :evil:

ale ci z ogłoszeń chcą dachowca ale żeby wyglądał jak brytyjski niebieski

Patmol

Post » Pt cze 28, 2013 10:33 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Patmol pisze: ale ci z ogłoszeń chcą dachowca ale żeby wyglądał jak brytyjski niebieski

A nie brałaś pod uwagę operacji plastycznej? :smokin:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt cze 28, 2013 11:33 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

w kazdym razie :mrgreen:
Zorro mruczy jak tylko się na niego spojrzy.
A nawet -zanim się spojrzy.
A Lucy najchętniej siedziałaby u Młodego na kolanach cały czas.
A głowa Elberta idealnie się mieści w paszczy Sweetie i jak krzyknę
zostaw
to nawet bez szwanku z tej paszczy wychodzi (mokra, ale jednak w całości).

Don Pedro jest zawsze tam gdzie ja -w każdym razie się stara.
Ryjek -przestał byc ospały i bardziej przypomina Małą MI,
A Maja zachowuje sie jak królewna.

Patmol

Post » Pt cze 28, 2013 12:08 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Dla mnie jestes bohaterką i zasługujesz na medal. Wiem, wiem, pewnie sama sobie wystrugasz taki z kartofla.
Ja mam jeszcze dwa i ciagle jakos pod górkę z mamą, ale powoli widac jakiś koniec.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt cze 28, 2013 12:14 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

czemu pod górkę z mamą?

Niestety coraz bardziej :mrgreen: sobie myślę, ze to nie bohaterstwo tylko głoopota - po co się okłamywać? :mrgreen:

Patmol

[poprzednia][następna]