Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 30, 2013 8:39 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Timorka ma fajny pysio :)
Rysiek ma stały wyraz pysia taki niwzruszony,olewający
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Śro sty 30, 2013 11:30 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Kotina pisze:Ooooo, ten Rysiek Rudej to, tak z góry, wypisz wymaluj moja Timorka :ryk: :ryk:
Tylko pysio ma słodziutkie, czego nie można powiedziec o Timorce :ryk: :ryk:

ObrazekObrazek

Timorka to moja ulubienica, a jej mina mówi sama za siebie: nie wnerwiajcie mnie...... i tak już jestem dostatecznie wk.......a" :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro sty 30, 2013 11:30 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

ruda32 pisze:Timorka ma fajny pysio :)
Rysiek ma stały wyraz pysia taki niewzruszony,olewający

Rysiu, jak mój Gapciu...co by się w domu nie działo, Kacperek ma stoicki wyraz twarzy, jedynie brzdęk talerzy rozszerza mu powieki..........by do nich trafić:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro sty 30, 2013 12:16 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro sty 30, 2013 12:39 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:
Kotina pisze:Ooooo, ten Rysiek Rudej to, tak z góry, wypisz wymaluj moja Timorka :ryk: :ryk:
Tylko pysio ma słodziutkie, czego nie można powiedziec o Timorce :ryk: :ryk:

ObrazekObrazek

Timorka to moja ulubienica, a jej mina mówi sama za siebie: nie wnerwiajcie mnie...... i tak już jestem dostatecznie wk.......a" :mrgreen: :mrgreen:

Trafione w sedno :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Dokładnie tak właśnie jest :lol: :lol:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro sty 30, 2013 15:02 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Witamy :mrgreen:
Szufladowa Kropeczka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kacperek w konkursie na najbardziej leniwego kota zajął by pierwsze miejsce :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro sty 30, 2013 21:09 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Miraclle pisze:Witamy :mrgreen:
Kacperek w konkursie na najbardziej leniwego kota zajął by pierwsze miejsce :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Pewnie tak :ryk:, ale Kacperek musi się pochwalić, został wyróżniony za posiadanie "pięknego" ogona na wątku Kotkins :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro sty 30, 2013 22:02 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:
Miraclle pisze:Witamy :mrgreen:

Pewnie tak :ryk:, ale Kacperek musi się pochwalić, został wyróżniony za posiadanie "pięknego" ogona na wątku Kotkins :1luvu:

Bo Kacperek jest piękny i z przodu i z tyłu :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Śro sty 30, 2013 22:34 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

ruda32 pisze:Cudne śpiochy :)
Gapcia na stole poproszę fotkę :)

Proszę bardzo, mówisz i masz...
Na stole...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

I dodatkowo w prezencie fotki...
Przed lustrem...
Obrazek
Na kanapie...
Obrazek

Obok krzesełka...
Obrazek

Na leżaczku...
Obrazek

Na fotelu,
Obrazek
i tak, jeszcze ze 180 fotek Kacperka...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw sty 31, 2013 3:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Obrazek
Na bialym Kacprkowi najbardziej do twarzy! :1luvu:

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Czw sty 31, 2013 10:53 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

:1luvu: :1luvu:
Nareszcie doczekałam się sesji zdjęciowej Kacperka :D
Takiemu czarnuszkowi to trudno zrobić fotkę, aby nie wyglądał jak .... czarny mop :ryk: :ryk: :ryk:

Ale AnnAArczyk, Tobie się udało - brawo :ok:
Kacperek przed lustrem i w fotelu - cud, miód, malina - ślepka, spojrzenie .... :love: :love:
o twarzowym obrusiku nie wspomnę :wink: :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Czw sty 31, 2013 15:37 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Uwielbiam patrzeć na Kacperka :)
a jaki zadowolony chłopak :ryk: :ryk:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw sty 31, 2013 19:05 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ahhhh ta jego minka :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw sty 31, 2013 22:04 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Kacperek dziękuję wszystkim, u których wzbudził zachwyt :D bidulkowi nawet do głowy nie przyszło, że na stare lata jeszcze kogoś oczaruje :wink: ...

A ja miałam dzień do ...... niczego :evil:

Od rana pobolewał mnie ząb, który wczoraj "rozgrzebał" dentysta, potem wkurzyła mnie Kropka...
Kocica dała mi dzisiaj taki popis, że się zastanawiam, czy ją jeszcze będę kochać...
Prawie trzy tygodnie siedziała w domu, była taka grzeczna, kochana i nagle dzisiaj przyłapałam ją w trakcie sikania na poduszkę na kanapie :crying:
Normalnie sikała jak fontanna... z wrażenia zabrakło mi siły, żeby na nią krzyknąć...
Potem przyjechał kurier z żarełkiem dla kotów, musiałam wyjść w ten deszcz i wichurę do furtki, a ta @ wyskoczyła mi między nogami z chałupy i zwiała pod altanę...nie przeszkodziła jej paskudna pogoda...
Tam siedział Pudzian...najpierw wściekła zatargałam paczkę pod dom, potem polazłam za nią... zmoknięta, przewiana i wnerwiona do białości zaczęłam ją nawoływać, nie wyszła, jak ten czubek łaziłam w tą ulewę dookoła i czekałam na nią, że w końcu usłyszy i wylezie...
Ale ona miała mnie w głębokiej ciemności...
Nie wylazła...
Wróciła pod wieczór...
Głodna, śpiewająca i grzeczna, jakby się nic nie stało...
Poduszka po praniu jeszcze nie wyschła...

I tak przez cały dzień nic mi się nie układało...
Ulewny deszcz, szarość i wściekła wichura dobiły mnie zupełnie...
Ogarnęło mnie totalne zniechęcenie do wszystkiego...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt lut 01, 2013 8:06 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyk bardzo współczuje, tyle to za dużo na jedna Dużą … :( Ból zęba zawsze jest paskudny, bierz proszki i nie cierp - nie warto :)
Jak zapewne pamiętasz „przerabiałam” temat "siczków" z Tysiaczkiem. Też parę razy nalała na łóżko, wiele razy na posłanie psa :evil: Ona uciekała (na szczęście nie na dwór) bo na nią krzyczałam :mrgreen: :mrgreen: Koty doskonale wiedzą, gdy źle robią. Kropeczka też wiedziała i dlatego schowała się abyś … zapomniała i wybaczyła :wink: Moja miała złe wyniki badania moczu, potem to chyba weszło jej w nawyk. Jednak ona musi być cały czas na specjalnej karmie (mokrej i suchej) i mieć swoją kuwetę bez żwirku tylko z kratką i papierowymi ręcznikami. Nie mam pojęcia dlaczego po 10 latach tak sobie zażyczyła ? :?:
Kropeczki raczej nie podejrzewam o złe wyniki moczu, ale chyba nie ominie Cię zbadanie sików. Tak aby mieć pewność. Wg mnie to u niej zachowanie terytorialne. Pamiętam jak pisałaś, że długo przyzwyczajała się do Żuczka, do Rambusia chyba jeszcze nie do końca zaakceptowała. Dwa nowe osobniki na JEJ terenie 8O Najpierw silny stres, potem powolna akceptacja nowych, a teraz nabrała odwagi i pokazuje kto tu rządzi :twisted: Może tak jest :) Jeśli wyniki będą dobre, to bym spróbowała z obróżką feromonową, o której Ci wspominałyśmy. Do tego 200% rozpieszczanie Kropeczki , ona musi wiedzieć że jest bardzo ważna. Ja często noszę Tysiaczka na rekach,pozwalam jej siedzieć u siebie na karku, bo to lubi i już nie krzyczę na nią :oops: , w ogóle staram się nie podnosić głosu, bo Tysia tego nie lubi.

Mam nadzieję, że pogoda wkrótce się poprawi :D U nas w nocy i raniutko lało, ale teraz jakby przestało, ciut, ciut kapie. Wiatr też trochę mniejszy.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za poprawę nastroju, za ząbek - oby nie bolał oraz za Kropeczkę - niech Dużej nie denerwuje 8)
Obrazek

Kotina

[poprzednia][następna]