Henryk już u PcimOlki, teraz musi być lepiej!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2011 19:04 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

Duszek686 pisze:Obrazek

Anetko - jaki piękny pychol sfotografowałaś!!!!!! :1luvu: taki ciekawski słodziak! :D :ok: :ok: :ok: za jego zdrowie!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto sie 02, 2011 19:32 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

Obrazek
hator....hator....hatorrr :wink:
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Wto sie 02, 2011 20:00 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

Okupacja gabinetu naszej psiej fryzjerki, to faktycznie dzisiejsze Heńkowe hasło dnia. Rano kąpałam amstaffkę - Henio twardo siedział na klatce obok wanny groomerskiej i wgapiał się w psa pokrytego pianą, a gały wychodziły mu z orbit. Po powrocie ze spaceru "osuszającego" psa zastałam Heńka w wannie :roll: Później z gabinetu psiej piękności doszły mnie odgłosy rzadko spotykane, więc poszłam zobaczyć co nasz Henryk wyprawia. Heniutek wściekle drapał tapicerkę ulubionego fotela pani fryzjerki. Po dopełnieniu kociego obowiązku uwalił się na tym fotelu i spał jak aniołek. Wieczór spędził na biurku pani fryzjerki wylegując się wśród drewnianych kwiatków na sprężynkach zdobiących to biurko.
Aha, mój super pomysł z karmieniem chłopaków już nie działa. Dziś panowie zamknięci w klatce w celu konsumpcji, zawiesili się wspólnie na kratkach i włączyli syreny. Darli się jak nienormalni, więc ich wypuściłam. Henio poszedł okupować gabinet fryzjerski a Marcelek uwalił się w klatce amstaffki.
Cyrk jakiś z nimi, naprawdę.
A co jedli? Jedzenie amstaffki :roll:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro sie 03, 2011 7:08 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

Za chwilkę wyruszam po Henryka :) :ok:
Jeeezu, o świcie :roll:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro sie 03, 2011 10:48 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

Heniuś chyba już po USG, nic nie wiem, a mi tel się zepsuł i nie mam nr. do Kasi :oops:
najszczesliwsza

Post » Śro sie 03, 2011 12:10 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

Jesteśmy po. Właśnie dotarłam do domu.

No niestety. Wątroba, śledziona, jelita, jama brzuszna, trzustka niewidoczna, to wszystko ok.
A nerki podniszczone, zacytuję z opisu:
Miąższ nerek wyraźnie hyperechogenny. Miedniczki nerkowe nieposzerzone. Torebki hyperechogenne o gładkim obrysie.

I trochę komentarza. Nerki typowe dla wolno żyjącego kota w średnim wieku. Kocury w efekcie bójek często fundują sobie ropnie, te zaś jak to ropne infekcje niestety rzutują na nerki. To jest prawdopodobna przyczyna. Nie pomogła mu tez narkoza przy kastracji i usuwaniu kła. Nie było wcześniejszych badań krwi i pewno też nie było (założenie) kroplówek osłaniających po zabiegu. Poza tym, nie ma zbyt dobrej morfologii, trzeba obserwować, jak reaguje na leki i wlewy. Jeśli parametry będą spadać, to rokowanie jest niezłe. W tym sensie, że przy właściwej opiece i regularnych kontrolach, Heniek może sobie jeszcze dobrze pożyć. I za to mocno :ok:
W przyszłym tygodniu powtórzymy badania krwi i moczu, i się okaże czy to wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Henio był bardzo grzeczny, miziasty, słodki. Fajny kot, super kot.
Później wstawię kilka fotek.

casica

Post » Śro sie 03, 2011 12:14 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

casica pisze:Jesteśmy po. Właśnie dotarłam do domu.

No niestety. Wątroba, śledziona, jelita, jama brzuszna, trzustka niewidoczna, to wszystko ok.
Miąższ nerek wyraźnie hyperechogenny. Miedniczki nerkowe nieposzerzone. Torebki hyperechogenne o gładkim obrysie.

I trochę komentarza. Nerki typowe dla wolno żyjącego kota w średnim wieku. Kocury w efekcie bójek często fundują sobie ropnie, te zaś jak to ropne infekcje niestety rzutują na nerki. To jest prawdopodobna przyczyna. Nie pomogła mu tez narkoza przy kastracji i usuwaniu kła. Nie było wcześniejszych badań krwi i pewno też nie było (założenie) kroplówek osłaniających po zabiegu. Poza tym, nie ma zbyt dobrej morfologii, trzeba obserwować, jak reaguje na leki i wlewy. Jeśli parametry będą spadać, to rokowanie jest niezłe. W tym sensie, że przy właściwej opiece i regularnych kontrolach, Heniek może sobie jeszcze dobrze pożyć. I za to mocno :ok:
W przyszłym tygodniu powtórzymy badania krwi i moczu, i się okaże czy to wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Na USG grzeczny?
To na pewno Heniek jest?

A jakie wyniki ma na dziś? Mocznik i kreatynina?
najszczesliwsza

Post » Śro sie 03, 2011 12:38 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

najszczesliwsza pisze:A jakie wyniki ma na dziś? Mocznik i kreatynina?

Nie wiem, pojęcia nie mam. Wiem natomiast jakie miał 20 lipca. Ty też, bo przecież są wklejone w wątku.
Nie robimy badań krwi co dwa dni, ani nawet co trzy. Ze wstydem dodam, że nawet co cztrey nie robimy :oops: Chyba, że sytuacja jakoś szczególnie tego wymaga.
Jak będą kolejne wyniki, po zakończeniu jakiegoś etapu kuracji, wkleję. Przecież napisałam, że będą badania w przyszłym tygodniu.

casica

Post » Śro sie 03, 2011 12:40 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

Jeżeli dobrze zrozumiałam :oops: to wcale nie są takie złe wyniki :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro sie 03, 2011 12:56 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

Nie, nie są najgorsze. Ale jednak wszystko wskazuje na pnn i to jest zła wiadomość.
Teraz trzeba poczekać i sprawdzić jak Henio reaguje na leczenie. Jesli reakcja będzie ok, to będzie powód do radości.

casica

Post » Śro sie 03, 2011 12:56 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

kamari pisze:Jeżeli dobrze zrozumiałam :oops: to wcale nie są takie złe wyniki :D

Kamari piszę PW
najszczesliwsza

Post » Śro sie 03, 2011 14:03 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

CoolCaty pisze:Okupacja gabinetu naszej psiej fryzjerki, to faktycznie dzisiejsze Heńkowe hasło dnia. Rano kąpałam amstaffkę - Henio twardo siedział na klatce obok wanny groomerskiej i wgapiał się w psa pokrytego pianą, a gały wychodziły mu z orbit. Po powrocie ze spaceru "osuszającego" psa zastałam Heńka w wannie :roll: Później z gabinetu psiej piękności doszły mnie odgłosy rzadko spotykane, więc poszłam zobaczyć co nasz Henryk wyprawia. Heniutek wściekle drapał tapicerkę ulubionego fotela pani fryzjerki. Po dopełnieniu kociego obowiązku uwalił się na tym fotelu i spał jak aniołek. Wieczór spędził na biurku pani fryzjerki wylegując się wśród drewnianych kwiatków na sprężynkach zdobiących to biurko.
Aha, mój super pomysł z karmieniem chłopaków już nie działa. Dziś panowie zamknięci w klatce w celu konsumpcji, zawiesili się wspólnie na kratkach i włączyli syreny. Darli się jak nienormalni, więc ich wypuściłam. Henio poszedł okupować gabinet fryzjerski a Marcelek uwalił się w klatce amstaffki.
Cyrk jakiś z nimi, naprawdę.
A co jedli? Jedzenie amstaffki :roll:

Nie no. Turlałam się ze śmiechu! :ryk:

casica pisze:Jesteśmy po. Właśnie dotarłam do domu.

Trochę można się cieszyć, a trochę martwić. Choć chyba słowo "martwić" raczej za mocne? Może lepiej: "być czujnym"?

Heniutto :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro sie 03, 2011 22:00 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

Henio dziś mógł się poczuć lekko osamotniony, bo jego kumpel Marcel znalazł domek :)
Pocieszenia szukał w pudle karmy RC :lol:

Obrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw sie 04, 2011 10:51 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

Duszek686 pisze:Henio dziś mógł się poczuć lekko osamotniony, bo jego kumpel Marcel znalazł domek :)
Pocieszenia szukał w pudle karmy RC :lol:

Obrazek

:1luvu:
najszczesliwsza

Post » Czw sie 04, 2011 11:07 Re: HENRYK SIĘ WCZASUJE U COOLCATY, W ŚRODĘ USG

Żałując osamotnionego Henia, bardzo, bardzo się cieszę, że Marcelek znalazł dom. To taki słodki kotek :1luvu:

casica

[poprzednia][następna]