Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 23, 2011 21:43 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Bardzo pilnie potrzebny transport na trasie Kraków - Konstancin dla ciężko chorego kota do kliniki dr Neski Suszyńskiej.
Kontakt z Alinka6, tel 608 050 990.
Transport będzie sfinansowany.

Inna możliwość: Kraków - Warszawa, i może ktoś w stolicy mógłby przejąć kota i podwieźć do Konstancina?

Bardzo prosimy o pomoc.
Ostatnio edytowano Śro mar 23, 2011 22:14 przez anita5, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro mar 23, 2011 21:46 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

Anitko czy w W-wie ktoś by go do dalszej obsługi transportowej zabrał ?

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro mar 23, 2011 21:52 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

No wlasnie tez szukamy kogos takiego. Nie znam w Warszawie nikogo mobilnego :(

Z kotem jest bardzo zle... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro mar 23, 2011 22:28 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

Nutka miała atak... mam teorię kiedy i dlaczego one występują... jutro napiszę więcej...

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Czw mar 24, 2011 6:29 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

anita5 pisze:Bardzo pilnie potrzebny transport na trasie Kraków - Konstancin dla ciężko chorego kota do kliniki dr Neski Suszyńskiej.
Kontakt z Alinka6, tel 608 050 990.
Transport będzie sfinansowany.

Inna możliwość: Kraków - Warszawa, i może ktoś w stolicy mógłby przejąć kota i podwieźć do Konstancina?

Bardzo prosimy o pomoc.

Podnoszę. I proszę o podnoszenie prosby...

Bakeneko

Post » Czw mar 24, 2011 9:15 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

Cieszą dobre wieści z domków :)

Może się transport znajdzie... :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw mar 24, 2011 9:16 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

Bakeneko pisze:Nutka miała atak... mam teorię kiedy i dlaczego one występują... jutro napiszę więcej...

Biedna Nutka :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 24, 2011 11:22 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

mam teorię na ataki Nutki i czasami dziwne zachowanie naszych czworonożnych przyjaciół... a więc zaczynam ale nie śmiejcie się...
Nasz kituś, kiedy jeszcze był w świetnej kondycji, podczas przeprowadzki został umieszczony u teściów, około 3 km od naszego domu, skąd uciekł i po czterech dniach i wrócił na miejsce, przechodząc rzekę most i całe miasto. Śmiem przypuszczać że nasi przyjaciele posiadają jakiś rodzaj zmysłu geomagnetycznego.... i w związku z tym, że na naszym słońcu wiele się dzieje a temat ten mnie od dość dawna interesuje postawiłem sobie taką tezę, że aktywność słoneczna a przede wszystkim wiatr słoneczny niosący wysoko naładowane cząsteczki z CME-czyli koronalnych wyrzutów masy, ma niebagatelny wpływ na mózg i zachowanie naszych czworonożnych przyjaciół. wczoraj po tygodniowej przerwie nasze słońce się obudziło i nastąpił rozbłysk klasy M i wiatr słoneczny przyjął prędkość około 500 km/s-1, działo sie to około 2 w nocy, koło wieczora powoli zaczęło to docierać do ziemi... i wtedy nutka miała atak, muszę dale sobie to obserwować czy tak jest... :) milusia jako ślepaczek tez się dość dziwnie zachowywała... a tu dla zainteresowanych http://www.solarham.com/ k-xnex oznacza poziom burzy geomagnetycznej...

ps jak komuś się chce to jeszcze może zwrócić uwagę na grupy plam słonecznych 11177, 11176 http://www.solarmonitor.org/ :) są wielkości kilku/nastu Ziemi, generalnie w naszym słońcu zmieściło by się około miliona planet wielkości Ziemi, jaka to potega :)
Ostatnio edytowano Czw mar 24, 2011 11:30 przez Bakeneko, łącznie edytowano 1 raz

Bakeneko

Post » Czw mar 24, 2011 11:26 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

Tomku, o bardzo skomplikowanych sprawach piszesz...
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw mar 24, 2011 11:29 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

księżyc ma wpływ na nasze myśli, na rozwój roślin, na przypływy i odpływy. Aktywność słońca z pewnością też, przecież to potężna energia.
Chodzi Ci o ten "pik" na ostatnim wykresie?
http://www.solarham.com/xray.htm
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw mar 24, 2011 11:32 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

dolny wykres http://www.solarham.com/xray.htm to rozbłysk klasy M (B, C, M, X najsilniejszy rozbłysk klasy X to X45 na szczęście nie w kierunku Ziemi), zważywszy na to że po dość nietypowym okresie ciszy na słońcu, zbliżamy się do szczytu cyklu 24.... 2012/2013

Bakeneko

Post » Czw mar 24, 2011 12:07 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

Bardzo to skomplikowane, przynajmniej dla mnie :?
Jeśli ta teoria jest słuszna, to czy można z tego wyciągnąć jakieś praktyczne wnioski do zastosowania wobec Nutki?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 24, 2011 12:11 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

myślę że tak, bo wtedy wystarczało by w takim okresie podanie większej ilości lekarstwa, by zmniejszyć zależność elektryczną fal mózgowych, podanie stresnalu, czy relanium, ale to wszystko jest jeszcze do prześledzenia, bo padaczka to nic innego jak zestaw chaotycznych wyładowań elektrycznych w mózgu, prosto ujmując

Bakeneko

Post » Czw mar 24, 2011 19:44 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

Ja się nie śmieję Tomku ,a wręcz mam podobne podejrzenia 8)
Już wcześniej jak pisałeś o tych wybuchach to właśnie miałam zarwane noce - koty jakieś niespokojne jak przy pełni ...a wtedy był tylko rogalik :roll:
Na ludzi pewnie też ma to wpływ ,ale zwierzęta są jak barometry :P
Poza tym czytałam gdzieś kiedyś o wpływie wybuchów na słońcu na ziemię i że te powodzie ,tsunami i inne kataklizmy są właśnie spowodowane właśnie tym ...
Czyli tak sobie myślę że co by człowiek nie zrobił żeby zapobiec choćby efektowi cieplarnianemu ,to i tak natura zrobi swoje ,jak już od milionów lat robi :roll:

Masz fantastyczne hobby :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw mar 24, 2011 20:34 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

Dziękuję :1luvu:
Mam transport! :dance:

Nieustannie za Nutkę :ok:
Obrazek
Obrazek

alinka6

Od: Czw lip 09, 2009 21:50

[poprzednia][następna]