Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 04, 2011 20:35 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

alix76 pisze:No, w sobotę sesja zdjęciowa - a Aśka pewnie rozmyśla nad treścią ogłoszenia z uwzględnieniem powyższych opowieści :twisted:

Alix, jak ktoś poczyta o Cukierku - to się zakocha w nim jeszcze szybciej niż ja w nim :mrgreen:
Rzeczywiście jakoś tak wyszło, że mam samych panów w domu.... Ale i jakie powodzenie :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro sty 05, 2011 9:54 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Pan Wielka Bojowa Pantera Czarna nauczył się wczoraj wieczorem kolejnych dwóch bardzo ważnych rzeczy - mruczenia na zawołanie i pocieszania pańci :mrgreen:
To prawda, że wróciłam wczoraj z pracy skonana jak nie wiem co.... nic dziwnego, dzwigałam koło 40 kilogramów :evil: Jak usiadłam to nie miałam siły wstać za bardzo. Kociaki nie zarządały od razu jedzonka, dały mi diabełki troch odpocząć :lol: Po kolacji kolejno przychodziły do mnie, ocierały się, mruczały, jakby mówiąc, że jak się położę to wygrzeją wszystkie bolące miejsca :wink: I rzeczywiście, zaczęły to robić 8O Przyszedł nawet Cukierek i tak nieśmiało dotknął języczkiem mojej ręki i zaczął lizać z takim zapamiętaniem :D Złapałam tego małego i ułożyłam sobie na klatce piersiowej. Garfildek oczywiście próbował wejść na mnie aby zrobić to samo, ale nie pozwoliłam mu - nie był zachwycony :twisted: za to zaczął ugniatać i ślinić rękaw mojej koszuli, głośno przy tym mrucząc. Cukierek nie chciał być gorszy, więc podpatrzywszy zachowanie starszego kolegi zaczął też zaciskać łapki i traktorzyć :ryk:
A teraz po śniadanku morduje wszystkie szlufki od mojego plecaka :1luvu:

joarkadia

Post » Śro sty 05, 2011 9:56 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

:1luvu: bo to groźne szlufki są :mrgreen: . Słodko Cukiereczek się uczy!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sty 05, 2011 10:14 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

ogłaszać, następni czekają!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro sty 05, 2011 13:19 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

jopop pisze:ogłaszać, następni czekają!

W sobotę sesja zdjęciowa - nie dysponuję niczym innym niż starą komórką w której nic nie widać :evil:
A kto tym razem jest przewidziany do przybycia do tego czarno rudego gniazdka kociaków??

joarkadia

Post » Śro sty 05, 2011 13:41 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

to się okaże jak Ci się miejsce zwolni ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro sty 05, 2011 13:48 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Może być znowu jakaś młodzież.... nawet nie podejrzewałam, że opieka nad takim szkrabem przynosi tyle zadowolenia :mrgreen:

joarkadia

Post » Śro sty 05, 2011 19:34 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Puszek nadal coś cierpi na żołądek :( Może coś chwycił do pyszczka i przykleiło mu się do podniebienia. Kociak stosuje swoją metodę pozbycia się tego czegoś z siebie; je mało, ale często, sporo pije i śpi w ciepełku. A na nim śpi Cukierek - wlazł mu na grzbiet, łapki zwisają po bokach, pyszczek zwisa przy uszach Puszka.... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Śro sty 05, 2011 19:41 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Asia, może vet mu powinien zajrzeć do tego pyszcza? Ja trochę przewrażliwiona jestem ...

alix76

Post » Śro sty 05, 2011 19:59 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

To skórka od pomidora 8O Puszek ostatnio odkrył smak pomidora (uwielbiają wszystkie surowego ogórka, mandarynki, a ostatnio Rademenes i Garfildos rozsmakowali się w jabłku :lol: ) i pożera go w upojeniu jakbym dała mu conajmniej diament do zabawy :twisted: Przed chwilą właśnie sprzątnełam pozostałości pomidorka wyrzucone z żołądka Puszka. CZekam aż kociaki polubią jeszcze cebulę, czosnek albo rabarbar, szpinak.... :?

joarkadia

Post » Śro sty 05, 2011 20:39 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

A mówi się , że koty są mięsożerne :roll: moje też lubią surowego ogórka ,
kalafiora czy ziemniaki .
Ale cebuli i czosnku to raczej nie wolno dawać kotom :wink:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sty 05, 2011 20:50 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Annaa pisze:A mówi się , że koty są mięsożerne :roll: moje też lubią surowego ogórka ,
kalafiora czy ziemniaki .
Ale cebuli i czosnku to raczej nie wolno dawać kotom :wink:

O czosnku uciekają - nawet od pieprzu czosnkowego :mrgreen:
Za to widziałam jak Ryś próbował pożreć kawałek cebuli, ale po kilku próbach wypluł :ryk: Może za bardzo piekło go w pyszczku :twisted:

joarkadia

Post » Czw sty 06, 2011 20:15 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

A propos cebuli.... dziś Cukierek odkrył istnienie tego "czegoś" :D Najpierw próbował się tym pobawić, a potem zjeść :mrgreen: i zjadł :D A potem był bieg do miseczki z wodą :mrgreen: :mrgreen: teraz siedzi na oknie i próbuje się pozbyć nieprzyjemnego zapachu z pyszczka kichając prychając i latając do miseczki co jakiś czas :ryk: :ryk:
Nie zrobiłam tego specjalnie - musiał znaleźć przeoczony kawałek na podłodze :oops: :oops:
Ale od czosnku uciekają wszystkie :D

joarkadia

Post » Czw sty 06, 2011 20:19 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Daj mu smakołyk na zmianę smaku :twisted: Zasadniczo cebula szkodzi kotom, ale Trawis jadł twarożek z cebula z wielkim apetytem :roll:

alix76

Post » Czw sty 06, 2011 20:24 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Nic nie chce - podtykałam mu gournet gold, kiełbaski.... ucieka do miski :mrgreen: Mina świetna - ale chyba nigdy więcej w życiu tego nie zje :mrgreen: :mrgreen:

joarkadia

[poprzednia][następna]