Kuba i Rosen oraz my - koci "TouchPad" str.89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2010 13:46 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Męczy mnie to już wiele miesięcy i z tego powodu zaczęłam skracać włosy nawet! Olej jojoba sobie wmasowywałam, szampony różne próbowałam. Mnie skóra głowy nie swędzi, tylko robią mi się tam strupy.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt kwi 30, 2010 9:22 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Próbowałas doraźnie dobrych (z apteki) szamponów przeciwko łupieżowi tłustemu ? Ich skład powinien łagodzić.
To tylko moje domysły, ale to prawd. na tle stresu i nieuregulowanej gospodarki hormonalnej. Jesli to to o czym czytałam, to ma się to latami. Dermatologa odwiedź, przepisze Ci coś robionego, może weźmie zeskrobiny do badania :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt kwi 30, 2010 9:42 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Z dermatologami nie mam niestety dobrych doświadczeń (nie mam takich doświadczeń z większością "ludzkich" lekarzy - zdecydowanie wolę wetów :wink: ). Ostatnio powaliła mnie na kolana pewna diagnoza dermatologa :lol: Lekarz stwierdził "chorobę młodych mam" :roll: No fakt - miał przed sobą młodą mamę, ale tylko na tym oparł swoją diagnozę. Nie zrobił badań tylko zapisał sterydy :mrgreen: Ja stawiam na nierównowagę hormonalną i w związku z brakiem poprawy po sterydzie (i kilku antybiotykach przepisanych wcześniej przez innych lekarzy) młoda mama będzie testować moją hipotezę. Ciekawa jestem efektów :roll:

Pragnę donieść, że u nas pełnia księzyca była dziś :evil: Czeka nas przemeblowanie :roll:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pt kwi 30, 2010 10:07 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Jaaaa chceeeem nowe drzwi, ktore moge zamknac i przed tem wywalic koty z sypialni :evil: :evil: :evil:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt kwi 30, 2010 10:26 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Wolisz jak wyją pod drzwiami? :lol:

Zabezpieczyliśmy pralkę, tak że wydawało się nam, że Rosen za nią nie wejdzie. No i Rosen nie wszedł :roll: Rano kotki miały zabawę - Kuba siedział za pralką, Rosen przed tym co miało pralkę odgrodzić i grały w łapki :twisted: Trzeba było wszystko odstawić. Mam nadzieję, że taki swobodny dostęp szybko się im znudzi i znajdą ciekawsze miejsce do zabaw :roll:

mmk

Post » Pt kwi 30, 2010 10:50 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

:mrgreen: Przed drzwiami to jest dalej od lozka i wtedy dobra poducha na uszy i spie dalej. A tak to mi moze od razu do ucha biedolic.

Hmm...Wasza pralka widocznie ma jakis magiczny przyciag dla nich. Jak zakazane jabluszko...

SecretFire

Post » Pt kwi 30, 2010 14:32 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

SecretFire pisze:Jaaaa chceeeem nowe drzwi, ktore moge zamknac i przed tem wywalic koty z sypialni :evil: :evil: :evil:

spanko bez futrzastych? :mrgreen: toż to fanaberie
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pt kwi 30, 2010 14:34 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Oni mi ale juz od tygodni spac nie daja. A ja staje sie coraz to zlej zhumorowana...

SecretFire

Post » Pt kwi 30, 2010 14:41 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

SecretFire pisze:Oni mi ale juz od tygodni spac nie daja. A ja staje sie coraz to zlej zhumorowana...

Skoro i tak nie śpisz, to może Rosena Tobie podesłać? :twisted:
U nas dość dobrze sprawdza się wieczorna zabawa z kotami. Jeśli obaj panowie są wybiegani, noc zwykle mija spokojnie. Jeśli choć jeden się nie wybiega - rozkręca imprezkę i nie dają spać obaj :roll:

mmk

Post » Pt kwi 30, 2010 17:27 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Rzadko się odzywam ale czytam z tchem zapartem :P

Jakaś dokumentacja :?: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt kwi 30, 2010 18:48 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Jutro!!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt kwi 30, 2010 19:39 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Dokumentacja techniczna będzie jak jakąś zrobię. Ostatnio jakoś nie mogę się spotkać z aparatem fotograficznym :roll: Z tego co pamiętam w aparacie siedzą chyba tylko fotki "szytu kociej beszczelności" w wykonaniu Kuby :lol:
Jutro też pewnie nowe fotki będą :wink:

mmk

Post » Sob maja 01, 2010 17:59 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Siostry Czarowne były, pogłaskały (tyle ile Rosen pozwolił) i pojechały. Kuba prawie całą wizytę przespał - jak na niego to i tak sukces, bo spał w zasięgu wzroku. Rosen był lekko spowolniony i starał się trzymać w bezpiecznej odległości, ale nie był przerażony. Jak zostaliśmy sami Kuba odważył się zejść z drapaka, podszedł i obwąchał puste już miejsca. No i się zaczęło :roll: :strach: Najpierw uciekł do łazienki i schował się w najciemniejszym końcu, później przebiegł pod ścianami do swojej bezpiecznej przystani na oknie. Czy któraś z obecnych Sióstr ma wilka albo lisa w domu :???:
Obrazek

Kuba dopiero teraz zaczyna dochodzić do siebie.

Rosen poszedł się najeść, pobawił się jeszcze trochę
Obrazek

i "poległ" :lol:
Obrazek
Za dużo wrażeń jak na jednego małego kotka :wink:

"ktoś do nas idzie?"
Obrazek

Nasze koty nie przywykły do takiego nagromadzenia "zakoconych gości", a przede wszystkim zapachów z tym związanych. Trzeba je przyzwyczajać :wink:

mmk

Post » Sob maja 01, 2010 18:06 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Szczyt Jakubowej beszczeloności:

"mówiłaś, że nie wolno mi tu wchodzić, o spaniu nic nie mówiłaś" :roll:

Obrazek

Kubuś spał na luksferach oddzielających kuchnię od pokoju. Nie może tam wchodzić, bo jedyna droga prowadzi przez kuchenny blat - miejsce zakazane :twisted: Kuba upomniany spokojnie odwrócił się, zeskoczył na blat, przeciągnął się, przespacerował kawałek i dopiero łaskawie zszedł na podłogę :?

mmk

Post » Sob maja 01, 2010 20:18 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Luksferowa Drabina Jakubowa. :mrgreen:

I Różowonosy jaki wyciągnięty. :love:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]