Bazyli & Mila watek absolutnie optymistyczny 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 16, 2009 20:50

Małgosiu-odwiedziłam Twoją stronę-wpadłam w zachwyt-Boże !jakie cudne zdjęcia!!!!!!!
Zwłaszcza zdjecia z Niagara Falls powaliły mnie i zdjecia roślin-no mistrzostwo swiata !!!!!!!
I juz słów mi brakuje!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie sie 16, 2009 20:59

muac- przepiękne zdjęcia robisz !!!

Obrazek
Trzy, dwa, jeden, zero... przeciągania czas start :ryk:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie sie 16, 2009 22:38

dzieki, zdjecia z Niagary byly robione noca, wtedy wodospad jest tak oswietlony kolorowo :D

Zemsta jest slodka Milka wykwaterowala Bazylego z jego fotela :D

Obrazek

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Pon sie 17, 2009 17:28

a jaka ma dumną minę :lol:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon sie 17, 2009 18:20

muac pisze:

Zemsta jest slodka Milka wykwaterowala Bazylego z jego fotela :D

Obrazek

Buhaha,a teraz sobie drzemaj na podłodze CFANIACZKU
Buhahaha!!!
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon sie 17, 2009 20:44

Mila, jestes genialna, załatwiłas Bazylka na cacy :lol: :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto sie 18, 2009 8:56

Panie mają w końcu pierszeństwo... :ryk:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto sie 18, 2009 22:07

Bazylku, co u Ciebie? cos się nie odzywasz :( gnębią Cie te Twoje baby? :wink: :lol:

milenap

Post » Wto sie 18, 2009 22:44

No właśnie, mam wrażenie, że biedny Bazylek jest terroryzowany na własnym terenie!
A on był pierwszy, a pierworodny to pierworodny, o!
Mila, doigrasz się. Bazyl jak prawdziwy koci mężczyzna w końcu spuści ci manto!

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro sie 19, 2009 1:11

Bez szans. Najpierw musialby ja zlapac. Zreszta Milka dogadala sie juz z Duzym Wlochatym a i nad Malym Wlochatym pracuje.

Obrazek

a tak wogole to upal mamy tropikalny i tropikalna wilgotnosc, ja nie funkcjonuje w takich warunkach, jeszcze czlowiek palcem nie ruszy a juz jest caly mokry. Jak wracam z roboty to sie do wyzymaczki nadaje. Dobrze ze wszedzie sa klimy bo nie przezylabym tego. Koty leza do gory brzuchami na kafelkach nawet jedzenie nie robi na nich wiekszego wrazenia. Bazyli co prawda stawia sie na miche ale Milka w ciagu dnia zdecydowanie odmawia, je tylko rano i wieczorem jak jest jeszcze w miare chlodno
Ostatnio edytowano Śro sie 19, 2009 21:54 przez muac, łącznie edytowano 1 raz

muac

Post » Śro sie 19, 2009 18:42

Moja Mycha tez raczej je suche i wode pije,saszetkę cóś nie ma chęci.Jak nas nie było tez najczęściej suche,a wieczorami właśnie mokre
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw sie 20, 2009 22:52

Ale Mila ma fajnych nowych kolegów :lol: u mnie mimo barku klimy i upałów jakoś nie dostrzegam mniejszego zużycia zarełka :twisted: :lol:

milenap

Post » Pt sie 21, 2009 1:40

Bazylemu znowu odbija :twisted: filozofie ma taka ze jak juz Milka musi tu byc to niech siedzi w sypialni, a juz absolutnie niedopuszczalny jest jakikolwiek jej kontakt ze mna. Wlasciwie dopoki ja sie nia nie interesuje to jest spokoj, poganiaja sie pobawia no sielanka ale jakakolwiek z mojej strony reakcja na nia to zaczyna sie na nia rzucac. Widac ze tylko patrzy jak ja dopasc i wygonic. Np glaszcze Milke to on chocby nie wiem jak mocno spal zrywa sie, przyczaja na nia i czeka zeby dopasc jak tylko skoncze. Jak go przystopuje to i tak znajdzie sposob zeby ja dopasc. Nie gryzie i nie drapie ale uderza w nia calym ciezarem i wypedza z pokoju. Zawsze sie ustawia tak aby byc miedzy nia a mna.

Tak wiec juz chyba jednak czas na krople Bacha. Dodatkowy Feliway juz w drodze. Znalazlam takie opisy.

•ASPEN = fear of the unknown and constant anxiety (starch przed nieznanym, nieustajacy lek)

•BEECH = intolerance of other animals or people, or changes in their routine (nietolerancja innych zwierzat lub ludzi, zmian w rutynie zycia codziennego)

•CENTAURY = meek, picked on by other cats (potulnosc, szykanowanie przez inne zwierzeta)

•CRAB APPLE = for over-grooming and compulsive behaviour (zachowania kompulsywne)

•ELM = for cats that are easily overwhelmed, obsessive-compulsive behavior, or for territorial stress (obsesyjno-kompulsywne zachowania, stress terytorialny)

•HOLLY = lost status or attention, jealousy, abandonment, or for abused cats (utracony status, uwaga, zazdrosc, porzucenie, maltretowanie)

•IMPATIENS = for impatience, nervousness, and irritability (niecierpliwosc, nerwowosc, drazliwosc)

•LARCH = for cats intimidated by other cats, and for cats who spray (zastraszenie przez inne koty, obsikiwanie)

•MIMULUS = for specific fears (like a trip to the vet). Also for timid cats and fear of other animals or people(strach, niepokoj w czasie podrozy czy wizyty u weta, plochliwosc, starch przed zwierzetami lub ludzmi)

•PINE = for cats feeling guilt even though they have done nothing wrong, feel rejected, abused or fearful (koty czujace sie winne nawet jak nic nie zrobily, czujace odrzucenie, porzucenie, starch)

•STAR OF BETHLEHEM = for any kind of physical or emotional trauma, shock, need for comfort (kazdy rodzaj traumy, szok, potrzeba komfortu psychicznego)

•VINE = for the control freak intent on domination, aggressive cats, and cats who bully others (kontrola tendencji do dominacji, agresja, terroryzowanie, zastraszanie innych kotow)

•WALNUT = for cats experiencing changes, going into a new environment, meeting new animals, transitioning from outdoor to inside only (zmiany, nowe srodowisko, dokocenie, zmiana z wychodzacego na tylko domowego.

•WATER VIOLET = for grief, or for loners or reclusive cats (zal np z powodu smierci, osamotnienie)

Zastanawiam sie nad Larch lub Centaury dla Milki i Vine dla Bazylego. Te opisy sa podobne ciezko wybrac. Milka tchorzem nie jest i potrafi mu przylozyc ale on ja tak poniewiera ze czasamo boje sie ze cos jej polamie ona generalnie schodzi mu z drogi. Rudy zas to nie typowy agresor nie stosuje zebow i pazurow ale potrafi ja tak walnac ze ona koziolkuje. Rudy gad ma juz solennie obiecane ze jak jeszcze raz to idzie do chinskiej garkuchni na bitki slodko – kwasne, bo kusnierza to juz ciezko znalezc :twisted: :twisted: :twisted:

i jeszcze wpada w stan permanentnego odecia i obrazy na wszystkich i o wszystko :twisted:

Obrazek

Partyzant Mila tez w bojowym nastroju

Obrazek

muac

Post » Pt sie 21, 2009 19:35

koty są piękne
a czytając o bitkach obśmiałam się :lol:
jak dobrze, że są takie wątki
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt sie 21, 2009 20:06

Bazylku, no co Ty, przeciez Duza Cie kocha :wink: zazdrośnik :lol:

Małgosiu, napisz pw do "ryśka", ona dobiera krople, na pewno Ci pomoze i podpowie jaka mieszanka dla którego kota. U mnie Glus dostawał na poskromienie, a Zula na odwage :wink: :lol:

milenap

[poprzednia][następna]