A ja wreszcie zatrybiłam do kogo Orzech ma podobne pućki. Do Puncika.

I jeszcze do Festera.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mokkunia pisze:A co tu taka cisza na wątku![]()
Fredziolina pisze:mokkunia pisze:A co tu taka cisza na wątku![]()
No własnie ????
agacior_ek pisze:Oj Dzioby, tyle rzeczy na raz..
Współczuję wam bardzo.. współczuję chłopakom tych wszystkich chorób..
Mam nadzieję, że szybko uda wam się jakoś zaradzić i Puntowemu kręgosłupowi i dolegliwościom pęcherza Malenstwa..
Merytorycznie w sprawie kręgosłupa nic nie pomogę.
wygłasz futra ode mnie.
CoToMa pisze:Dobrze byłoby, oprócz badania krwi zrobić badanie moczu...
agacior_ek pisze: ... u Kreski na struwity to najlepiej Biomill działa..
w ogóle teraz jesteśmy miesiąc na urosepcie, amitryplinie i wit.C i wyniki siiuuu sa jak nigdy. Jedynie ph słabo kwaśne i pojedyńcze kryształy. A zapalenia pęcherza nie ma.. Amitryplina to zasadniczo lek przeciwdepresyjny (który działa, o ile w pierwszych dwóch tygodniach nie dojdzie do próby samobójczej
- tekst z ulotki
![]()
)
ale w małych dawkach jest dobry na pęcherz.. no i rzeczywiście...
Blue pisze:Niestety - ja sie obawiam ze w tej karmie jest zwykla sol - bo tak sie robi.
Nikt nie powiedzial ze glownym motywem dzialan koncernow produkujacych karmy dla zwierzat - jest milosc dla takowych.
Karmy dla kotow ze struwitami zawierajace sol rzeczywiscie powoduja wieksze pobieranie wody i wyplukiwanie krysztalow. Czyli karma w tym aspekcie jest skuteczna, powiedzmy.
A ze przy okazji sol wplywa sobie tak a nie inaczej na organizm kota - to juz jest niewazne.
Takze to ze niektore koty wogole nie potrzebuja sztucznego zwiekszania pragnienia. I ze dzialanie moczopedne jesli jest potrzebne - powinno byc osiagniete lekami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot], Nul i 26 gości