Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie maja 08, 2016 18:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

A jeszcze coś zrobiłam. :D
Kupiłam przedwczoraj odżywkę do storczyków . Dzisiaj zrobiłam z nimi porządek. Poobcinałam suche gałązki, pomyłam listki, i postanowiłam podlać je odżywką bo niektóre listki zrobiły się wiotkie i takie nie świeże. Odkręciłam buteleczkę z odżywką i ........prawie padłam ze smrodu :strach: :strach: :strach:
Wprawdzie na odżywce pisało, że to guano ale smród mnie przeraził.Rozcieńczyłam tego trochę z wodą i podlałam te storczyki i mam nadzieję , że odżywka im pomoże i tak bardzo jak śmierdzi jest skuteczna.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie maja 08, 2016 18:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

A i to nie wszystko :mrgreen: zrobiłam jeszcze zamówienie w zoo+. Jedzonka wprawdzie mamy ale zostało nam 3/4 worka żwirku więc na wszelki wypadek wzięłam 15 l , Felixa z rybką, Gurmecika z sosikiem , szeleczki , piłeczki z pianki, małe opakowanie Hillsa na ząbki,saszetki Smailla na spróbę a jak nie przypasują to będą dla Fiołeczka i darmowe saszetki Feliksa mięsnego.
Patrzyłam na Felixa seniora ale u nas odpada bo jest w galaretce a galaretka jest nie jadalna według moich dziewczyn.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 08, 2016 19:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

A Zuzia biega dziś jak młody kocio a nie 9 letnia stateczna koteczka. :mrgreen: :ok: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 08, 2016 20:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:A Zuzia biega dziś jak młody kocio a nie 9 letnia stateczna koteczka. :mrgreen: :ok: :1luvu:

Inka też tak ma

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie maja 08, 2016 20:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:A Zuzia biega dziś jak młody kocio a nie 9 letnia stateczna koteczka. :mrgreen: :ok: :1luvu:

Inka też tak ma

Dzień im służy ? :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 08, 2016 20:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Jutro muszę zadzwonić do lecznicy i umówić Zuzię.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 08, 2016 20:13 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:A jeszcze coś zrobiłam. :D
Kupiłam przedwczoraj odżywkę do storczyków . Dzisiaj zrobiłam z nimi porządek. Poobcinałam suche gałązki, pomyłam listki, i postanowiłam podlać je odżywką bo niektóre listki zrobiły się wiotkie i takie nie świeże. Odkręciłam buteleczkę z odżywką i ........prawie padłam ze smrodu :strach: :strach: :strach:
Wprawdzie na odżywce pisało, że to guano ale smród mnie przeraził.Rozcieńczyłam tego trochę z wodą i podlałam te storczyki i mam nadzieję , że odżywka im pomoże i tak bardzo jak śmierdzi jest skuteczna.

Ja ostatnio kupiłam odżywkę do storczyków w takim małym opakowaniu niby jako jednorazową, stosuje się ją raz na miesiąc. Rosną ładnie i już wypuszczają wąsy a na nich niby pąki.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie maja 08, 2016 20:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Gosiagosia pisze:
Ewa L. pisze:A jeszcze coś zrobiłam. :D

Ja ostatnio kupiłam odżywkę do storczyków w takim małym opakowaniu niby jako jednorazową, stosuje się ją raz na miesiąc. Rosną ładnie i już wypuszczają wąsy a na nich niby pąki.

Tym gównem podlewa się raz na dwa tygodnie. Łyżeczka na 0,5 l przegotowanej i odstałej wody. Podobno też mają rosnąć jak wściekłe - zobaczymy.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 08, 2016 20:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Tak Zuzia pilnowała mnie podczas choroby - znalazłam jeszcze jedno zdjęcie. :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 08, 2016 20:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

A tak ostatnio budzę się rano - sorki za ostrość ale nie widziałam co cykam.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 08, 2016 20:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Tu trochę wyraźniejsze.
A wtedy tak bardzo mi się siusiu chciało a nie miałam jak wstać :placz: :placz: :placz:

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 08, 2016 20:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:A i to nie wszystko :mrgreen: zrobiłam jeszcze zamówienie w zoo+. Jedzonka wprawdzie mamy ale zostało nam 3/4 worka żwirku więc na wszelki wypadek wzięłam 15 l , Felixa z rybką, Gurmecika z sosikiem , szeleczki , piłeczki z pianki, małe opakowanie Hillsa na ząbki,saszetki Smailla na spróbę a jak nie przypasują to będą dla Fiołeczka i darmowe saszetki Feliksa mięsnego.
Patrzyłam na Felixa seniora ale u nas odpada bo jest w galaretce a galaretka jest nie jadalna według moich dziewczyn.

my mamy mieć go jutro, ciekawe jak Tofikowi posmakuje, bo on jeszcze nie senior :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie maja 08, 2016 21:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:A i to nie wszystko :mrgreen: zrobiłam jeszcze zamówienie w zoo+. Jedzonka wprawdzie mamy ale zostało nam 3/4 worka żwirku więc na wszelki wypadek wzięłam 15 l , Felixa z rybką, Gurmecika z sosikiem , szeleczki , piłeczki z pianki, małe opakowanie Hillsa na ząbki,saszetki Smailla na spróbę a jak nie przypasują to będą dla Fiołeczka i darmowe saszetki Feliksa mięsnego.

my mamy mieć go jutro, ciekawe jak Tofikowi posmakuje, bo on jeszcze nie senior :mrgreen:

Jak w galaretce to powinien posmakować u nas niestety jest bleee......
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 08, 2016 21:13 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

Jak w galaretce to powinien posmakować u nas niestety jest bleee......

co kot to inny smakosz :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]