Tamburynowe (opo)wieści

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 07, 2016 23:45 Re: Tamburynowe (opo)wieści

O Boże!!! Drugi Tamburyn!!!!!!!!!!! :1luvu: :kotek: Chyba padnę od nadmiaru piękna na tym wątku! Nie było mnie tu od stu lat a tu takie zmiany! Na swoje usprawiedliwienie mam to, że byłam (a właściwie wciąż jestem) chora, już któryś tydzień. Najpierw grypa czy inne podobne paskudztwo, a później infekcja za infekcją co skutkuje niestety kompletnie rozpuszczonym, niedziałającym mózgiem. Wciąż nie jest rewelacyjnie, ale po zobaczeniu drugiego Tamburyna po prostu musiałam zacząć tu piszczeć z zachwytu! (Chociaż tak między nami, Plusio wciąż wygrywa w tej konkurencji, Adelcia jest piękna ale Tambuś piękniejszy <3)
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Nie maja 08, 2016 9:37 Re: Tamburynowe (opo)wieści

Moli25 pisze:Tambku, bardzo Cie podziwiam za stoicki spokoj, bo jak mi przyprowadzili Fuksa, taka mała kulkę co sie wszędzie pchała, to myślałam ze wyjdę z siebie i stanę obok. Nie pomagały syki, prychanie i łapkoczyny. Został mały gad. No ale juz żyjemy na godnym poziomie,nie to ze sie kochamy od razu, ale sie tolerujemy. Czasami mnie denerwuje jak wyjada z mojej miseczki ale niech mu bedzie.
Masz super koleżankę, z czasem zostanie Twoja siostra! Jestescie tacy sami! Tylko ADelka ma inny kolor futerka :201461
Będziecie fajną załoga i zobaczysz jak to super ze bedziesz miec z kim pogadać
Moli

Bardzo sie cieszymy z Wami i teraz czekamy na historie o Tamburynie i Adeli :kotek: :kotek:

Moliś, moja Duża też mi mówi że to małe białe coś to nie jest konkurencja tylko koleżanka (ale ja sam jeszcze nie wiem co o tym myśleć :wink: ) wczoraj się trochę pogapiłem zza progu na tą nową a ona gupia chyba myślała że chcę się z nią bawić i do mnie podbiegła- cóż miałem zrobić- uciekłem :oops: Duża mnie bardzo chwali że ja jestem taki grzeczny i nie biję tego bielucha :wink: a mówię Ci Moili jakie to nowe gupiutkie: nie dość że skandalicznie małe; to ciągle tylko mruczy i się doprasza o głaskanie od Dużych (nawet brzuchol bezwstydnie wywala)- takie to bez kociej godności mi do domu przyprowadzili 8) ale chyba będą z niej koty- ja Księciunio ja będę uczył :king: :king:

chat_noir

Od: Pon paź 06, 2014 13:11

Post » Nie maja 08, 2016 9:47 Re: Tamburynowe (opo)wieści

rudalia pisze:O Boże!!! Drugi Tamburyn!!!!!!!!!!! :1luvu: :kotek: Chyba padnę od nadmiaru piękna na tym wątku! Nie było mnie tu od stu lat a tu takie zmiany! Na swoje usprawiedliwienie mam to, że byłam (a właściwie wciąż jestem) chora, już któryś tydzień. Najpierw grypa czy inne podobne paskudztwo, a później infekcja za infekcją co skutkuje niestety kompletnie rozpuszczonym, niedziałającym mózgiem. Wciąż nie jest rewelacyjnie, ale po zobaczeniu drugiego Tamburyna po prostu musiałam zacząć tu piszczeć z zachwytu! (Chociaż tak między nami, Plusio wciąż wygrywa w tej konkurencji, Adelcia jest piękna ale Tambuś piękniejszy <3)

Rudalia nie padaj- bo kto będzie o plaskaczach czytał? A jak tylko skończymy wstępne oddzielanie Pluszów to mam nadzieję że będę miała o czym pisać :D :D co do piękności obydwu to Delka jest fajna (taka maciupeńka przy Tambuśku :wink: ciągle purczy, nie umie miauczeć :roll: - no mówię Ci śmieszna jak diabli jest :mrgreen: :mrgreen: ) ale masz absolutną rację że Tambuś jest ładniejszy (w końcu to Księciunio :king: ) Od piątku mu powtarzam: Tamburynku- pamiętaj że ty jesteś pierwszy i najpiękniejszy (Rudy sobie wtedy tak chrapie zadowolony :D ) Zdrówka Ci dużo życzymy :ok: :ok: a ja właśnie sobie zdałam sprawę że muszę uzupełnić podpis 8)

chat_noir

Post » Nie maja 08, 2016 13:44 Re: Tamburynowe (opo)wieści

Dzięki za życzenia, mam nadzieję, że niedługo się z tego wygrzebię bo ile można chorować?

Zapomniałam zapytać w poprzednim poście, jak wygląda sytuacja z Tamburynowym okiem?

Ile Adela ma lat? W podobnym wieku do Plusza? Skąd się wzięła w ogóle? I jak podjęliście decyzję o dokoceniu, od razu czy mieliście jakieś obawy, wątpliwości, itp?

rudalia

Post » Nie maja 08, 2016 19:37 Re: Tamburynowe (opo)wieści

rudalia pisze:Dzięki za życzenia, mam nadzieję, że niedługo się z tego wygrzebię bo ile można chorować?

Nie chciałabym straszyć ale na przykładzie Tambuśka widać że chorować można ciągle (albo z naprawdę krótkimi przerwami :roll: ) ale "nie idź ta drogą" :twisted: mam nadzieję że uda Ci się szybko wrócić do zdrowia i pełni sił (kciukamy za to :ok: :ok: :ok: ) Tamburynowe oko hmm :roll: powolutku się goi ten rozlany martwak na prawej rogówce (kończymy jedno opakowanie kropli i zaraz zaczynamy kolejne) na następną wizytę u okulisty będziemy się umawiać w czerwcu to zobaczymy jak to wygląda (ja widzę że goi się powolutku i jest lepiej niż było :wink: ) jak na razie Księciunio nie jest przeziębiony ani zakatarzony ani nic innego go nie łapie to i oczko ma się dobrze :D

A Delka :lol: jest w podobnym wieku co Tambek, ma ok 5-ciu lat i znalazłam ją zupełnie przez przypadek na miau :mrgreen: tzn. wlazłam w wątek na którym nie byłam chyba z rok i znalazłam linka do ogłoszenia Adeli a potem to poszłoooo :mrgreen: Adel adoptowaliśmy z Fundacji Koteria, gdzie trochę dziewczyna posiedziała ale miała tak wspaniałą opiekę, że na pewno miło wspomina pobyt. Z tego co wiem to: Adelka została przekazana Koterii bo jej pani nie mgła się nią opiekować (zmarła albo zachorowała nie pamiętam już :oops: ) a "rodzina" koteńki się pozbyła :evil: O towarzystwie dla Plunia ja już myślałam od dawna (zwłaszcza że Tambek jak jesteśmy w pracy to przechodzi w taki stan stand-by i dopiero jak wracamy to Plunio odżywa 8) ) bardzo to było widoczne jak miałam dzień wolny- Plusz był zachwycony tym że człowiek w domu z nim jest :D Obawy przed dokoceniem były a jakże, ale pomyśleliśmy że takie dwa cudaki plaskate to się powinny dogadać :D zwłaszcza że Plunio jest grzeczny i spolegliwy a Delka to już wogóle janiołek :D :D odnośnie Adeli to taka malutka kulo-kotka słodziutka :mrgreen: waży to to niecałe 3 kg, buzię ma ciągle otwartą, jak mruczy to zawija język w trąbkę, miauczy bezdźwięcznie-tylko pysia otwiera i śpi brzuchem do góry :ryk: mi to ona trochę przypomina LilBub z internetów :wink:
Generalnie Plusze na razie są oddzielone ( ja i TŻ też: bo Mirek śpi z Adelą w sypialni a ja z Tambkiem w salonie :twisted: ) ale już w ciągu dnia miały okazje się widzieć i na razie wygląda to tak że siedzą i się gapią 8O a jak im się znudzi to każde idzie do siebie, dosłownie zero syczenia, burczenia, puszenia futra czy nie daj boże łapoczynów- fajne mam koty(takie ułożone) :D myślę że się dogadają te nasze wynaturzone plaskate koteły :love: :love:

Adela en face :D
Obrazek
Tambek mysliciel :wink: myśli czy ją polubić czy nie
Obrazek
A tak sypia kot drugi dzień w nowym domu :D Delka jest meeega wyluzowana 8)
Obrazek

chat_noir

Post » Czw maja 12, 2016 13:12 Re: Tamburynowe (opo)wieści

Nasze dokocenie przebiega idealnie :mrgreen: :mrgreen: Plusze są takie grzeczne że w ogóle na siebie nie fuczą ani nie buczą :D od wczoraj już kilka razy widziałam jak próbowały się ganiać (chociaż w połowie ganiania któryś rezygnuje i po zabawie :roll: ale najważniejsze że próbują). Na czas jedzenia i czyszczenia oczu jeszcze je oddzielamy ale widzę że Plusze się polubiły :D :D

Dela to niemożliwy pieszczoch 8O :1luvu:
Obrazek Obrazek

A tu z wujciem Tamburynem :D :D a to dopiero kilka dni :mrgreen:
Obrazek
Jaka ona jest malutka, normalnie pół Tambka :mrgreen:
Obrazek

Tambusiek pokazuje Delce jak sprawdzać czy zakupy dobrze zrobione :mrgreen: odwrócenie się doopkami do zakupów sugeruje,do czego są te sprawunki :twisted: (nic dla kotów- łeee :evil: )
Obrazek

chat_noir

Post » Pt maja 13, 2016 17:53 Re: Tamburynowe (opo)wieści

Przepiękne zdjęcia! Gratuluję i zazdroszczę niemożliwie <3 Chyba znalazłaś idealne towarzystwo dla Tamburyna.
Rzeczywiście Delcia jest połową Tamburyna - miałam podobne zaskoczenie gdy do kocurków dołączyły koteczki, nagle panowie okazali się być taaacy wielcy! Czy mi się wydaje, czy Adelka ma odrobinkę dłuższe futro od Plusza?

rudalia

Post » Pon maja 16, 2016 19:01 Re: Tamburynowe (opo)wieści

100 % racji :ok: , Delka świetnie pasuje do Tambuśka :D jak te Plusze potrafią się za sobą uganiać wieczorem to po prostu szok :mrgreen: bawią się w berka i mają bazę w szeleszczącym tunelu :twisted: Dela jest w ogóle malutka (niecałe 3 kilo kotka) a Tambek to dosyć duży gościu więc jak biała goni rudego to wygląda to komicznie :ryk: co do futerka to Delka ma chyba inny "skład" (może więcej podszerstka albo coś w tym stylu)bo Tambuś jest taki gładki a ona bardziej nastroszona :D no i jak je ostatnio czesałam to z białej wyczesałam z 3x tyle co z Tambka 8O. Przechwaliłam ostatnio Tambka że zdrowy i od wczoraj ma załzawione oko :? na razie próbuję go podleczyć bo jak nie to znowu antybiotyk- a miałam w planach iść je odrobaczać w tym tygodniu- echh te Plusze :roll: na deser zdjęcia jak sobie Pluszaki śpią razem :love:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
W piątek minął dokładnie tydzień jak Dela do nas dołączyła :D szybko nam poszło dokocenie :lol:

chat_noir

Post » Pon maja 16, 2016 21:41 Re: Tamburynowe (opo)wieści

Obrazek
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie maja 22, 2016 16:45 Re: Tamburynowe (opo)wieści

Heej wszystkim :mrgreen: w Pluszolandii pełna harmonia: Rude z Białym wszędzie są razem; początkowo Tambek traktował Delkę z dystansem- teraz jest dobrym wujkiem i uczy małą jak rządzić ludźmi :twisted: Plusze razem jedzą, razem śpią, razem się bawią: po prostu przyjaźń pełną gębą :piwa: Tambusiek na szczęście się nie pochorował- ostatnio trochę był zaglucony ale już jest ok, a Delka w końcu się unormowała kuwetowo i ma już normalne koopska- wreszcie można wejść do łazienki bez maski gazowej :wink: tyle tytułem wstępu teraz foto-relacja 8)

Najlepsze miejsce na mycie nóżek? no oczywiście że na stole :twisted:
Obrazek

krótko o tym jak Tambusiek nauczył Delkę sępić :D
Daj mi no daj!!
Ja też bym poprosiła !!
ObrazekObrazek

zakochana para na balkonie <3
Obrazek

jemy już razem :D ale ciągle Delka chce zjadać z Tambuśkowej miski (Rude wtedy idzie zjeść jej porcję :mrgreen: nawet mokrą karmę jej podjada czasami)
Obrazek

- wyczytałeś coś w tej gazecie ciekawego?
-nie czytałem , spałem na niej :twisted:

Obrazek

Nie ziewaj bo Ci jedzie :evil:
Obrazek

No i jeszcze kilka zdjęć z Pluszowego spania :D właściwie to od samego początku Kociaste śpią razem (zmieniają tylko ułożenie) a w nocy obowiązkowo śpią z nami w łóżku zabierając nam miejsce i kołdrę :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to z naszą nową ulubioną zabawką: ptasia wędka z zooplusza-oba Plaskacze latają jak szalone :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
ale częściej udaje się Rudemu złapać i porwać wędkę- wtedy zagryza w kącie o tak:
Obrazek Obrazek
Plusze pozdrawiają :D a ja powiem tyklko, że zrobić ładne zdjęcia dwóm kotom naraz to na prawdę nie łatwe zadanie :wink:

chat_noir

Post » Nie maja 22, 2016 17:27 Re: Tamburynowe (opo)wieści

Super fotorelacja!
Pasują razem jak kuchenka z gazem :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie maja 22, 2016 23:31 Re: Tamburynowe (opo)wieści

Serdeczne pozdrowienia dla obu pluszowych. :kotek:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon maja 23, 2016 8:30 Re: Tamburynowe (opo)wieści

Moli masz absolutną rację- Plusze sobie przypasowały :mrgreen: mimbla64 witaj w pluszolandii :mrgreen: jeszcze udało mi się "złapać" Delkę jak śpi- Tambek juz dawno zyskał przydomek Księciunio a tu proszę jaka Księżniczka na podusiach z Adeli wyszła- normalnie królewska para :king: :king:
Obrazek

chat_noir

Post » Pon maja 23, 2016 12:24 Re: Tamburynowe (opo)wieści

Witam, my się znamy z wizyty przedadopcyjnej. :wink:

Mam nadzieję, że się nie obrazisz jak sobie do wieści od Adelki na fejsa pożyczę ze dwa zdjęcia stąd. Śliczne są. :love:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon maja 23, 2016 13:17 Re: Tamburynowe (opo)wieści

Tak właśnie myślałam że Koteria nas podglądnie - bardzo się cieszę że jesteś :mrgreen: :mrgreen: w wątku staram się wklejać dużo zdjęć i pisać w miarę na bieżąco o tym co u nas słychać :mrgreen: zdjęcia na fejsa można brać, które tylko chcesz :D foty ładne bo modele przepiękni nam się trafili 8)

chat_noir

[poprzednia][następna]