Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 13, 2015 10:37 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Hejka :) Świętujecie? :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt mar 13, 2015 10:59 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Sihaja pisze:Hejka :) Świętujecie? :)

Tak pół na pół bo Pola jest czarno biała :mrgreen:
Poza tym dziś mam wolne.
Pranko zrobione i powieszone, pitki wydrukowane i gotowe do wysyłki,z kominiarzem jestem umówiona na wtorek, kawkę dopije , ogarnę chałupkę i zbieram się do rodziców na obiadek.
Pogoda u nas dziś paskudna bo pada deszcz z takim drobnym śniegiem ale co mi tam.....dzień fajny bo piątek 13 - ego :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt mar 13, 2015 11:01 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Od dziś za 2 mieś. Polcia ma urodzinki - krowiasta kończy 4 lata. :kotek:
Jak to zleciało 8O 8O 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 13, 2015 11:43 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

No, czas leci. Moja Gajeczka w tym roku 11 lat... Kto by pomyślał... Wiesz, nie wiadomo, czy Pola jest biała w czarne kropeczki czy czarna w białe :) Więc na wszelki wypadek świętujcie, a co :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt mar 13, 2015 11:54 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

My będziemy czcić oficjalne urodziny Maszeńki 23 czerwca :D Teoretycznie, bo kiedy się urodziła nikt nie wie, a do mnie trafiła w czerwcu :D Czyli tak jakby jej życie zaczęło się właśnie wtedy :D 9 maja urodziny Trufli, w sierpniu Brutusa a we wrześniu oficjalnie obchodzimy urodziny Artemka :D Tyle okazji do świętowania i jak zawsze, nie wiadomo co jednemu z drugim kupić :D Ale podejrzewam,że skończy się michami z wygrawerowanym imieniem i oczywiście czymś dobrym do jedzonka :D Jak szaleć to szaleć. A W październiku 18 mojego Młodego. To dopiero będzie impreza... :D
Ostatnio edytowano Pt mar 13, 2015 14:32 przez kocia_mendka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Pt mar 13, 2015 13:17 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:Z okazji Dnia Czarnego Kota życzonka dla wszystkich czarnych kotków. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Ciociu. To dla mię ta mysia? 8O :D Czy ona jezd do zabawy, czy do amciania? Bo Ofelku miauczy, że mysie się amcia. Ale ja nie amciałam mysi i Ofelku też chyba nie.
Mała Ciorna Carmen
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt mar 13, 2015 13:22 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Z moich pannic Ofelia ma datę urodzin ustaloną z dokładnością do kilku dni (tata 17-go września zszedł był do piwnicy i w doniczce zobaczył czwórkę kociąt, którym właśnie otwierały się oczęta, czyli zakładamy że miały ok. tygodnia). Tak więc oficjalna data urodzin to 10 września. Gorzej jest z Małą Czarną - jak ją znalazłam to wet ocenił ją na pół roku (ja stawiałam raczej na 4 miesiące, ale nie będę się kłócić z wetem, w końcu to on zaglądał do paszczęki i oglądał zębiska). Skoro pół roku, to uznałam, że urodziny będą 1 lipca. Carmen chyba nie ma nic przeciwko temu :wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt mar 13, 2015 14:05 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Wszystkiego naj z Okazji Dnia czarnego Kota :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt mar 13, 2015 15:01 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:Mam propozycję - czarne kotki mają swoje święto 13 - ego w piątek a może ustalimy kolejny dzień świętem burych kotków np. 13 - ego sobota dzień burego kota.
Co wy na to ? :mrgreen:
A gdy 13 - ego to będzie środa wtedy ustalimy dzień rudego kota. :kotek:

Już i tak nasze koty są rozpuszczone jak dziadowskie bicze, a jak będziemy robić im święto co dzień to sobie z nimi nie damy rady - będą uciekać z domu, pić, palić, ćpać, wszczynać awantury na ulicach, będą miały zatargi z prawem - nie daj bóg pójdą do więzienia ;p :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt mar 13, 2015 15:08 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Rozpuszczone? Owszem :D Dzis pojechałam do weta z siostrą przy okazji ona załatwiała sobie zmianę opatrunku po operacji ręki, stałyśmy na parkingu pod szpitalem, czekałam na nią w samochodzie, Masza w kontenerku oczywiście opatulona w kocyki zaopatrzona w zabawki ale nie, królewna się nudziła i zażądała stanowczo nader wypuszczenia bo ona musi pospacerować i obejrzeć autko. Puściłam larwę, niech pobiega. Uwaliła dupsko na desce rozdzielczej i tak sobie leżała poszczekując czasem na ludzi i ptaszki. Siostra wróciła, czas jechać i myślicie,że Masza chciała wrócić do kontenerka? Ha ha. Darła się ale to tak,ze nie było słychać silnika :D Ona nie chce i rób co chcesz. Zamknęłam ją oczywiście dla jej własnego bezpieczeństwa wiadomo,i zostałam skarcona pazurem bo jak to? Ja siedzę a ona nie może połazić? Rozpieściłam ich oboje tak,że chyba bardziej się nie da... :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Pt mar 13, 2015 16:24 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Sihaja pisze:No, czas leci. Moja Gajeczka w tym roku 11 lat... Kto by pomyślał... Wiesz, nie wiadomo, czy Pola jest biała w czarne kropeczki czy czarna w białe :) Więc na wszelki wypadek świętujcie, a co :)

Masz rację - świętujemy bo czarnego ma zdecydowanie więcej :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 13, 2015 16:25 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

kocia_mendka pisze:My będziemy czcić oficjalne urodziny Maszeńki 23 czerwca :D Teoretycznie, bo kiedy się urodziła nikt nie wie, a do mnie trafiła w czerwcu :D Czyli tak jakby jej życie zaczęło się właśnie wtedy :D 9 maja urodziny Trufli, w sierpniu Brutusa a we wrześniu oficjalnie obchodzimy urodziny Artemka :D Tyle okazji do świętowania i jak zawsze, nie wiadomo co jednemu z drugim kupić :D Ale podejrzewam,że skończy się michami z wygrawerowanym imieniem i oczywiście czymś dobrym do jedzonka :D Jak szaleć to szaleć. A W październiku 18 mojego Młodego. To dopiero będzie impreza... :D

Też dostanie michę z wygrawerowanym imieniem ? :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 13, 2015 16:27 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:Z okazji Dnia Czarnego Kota życzonka dla wszystkich czarnych kotków. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Ciociu. To dla mię ta mysia? 8O :D Czy ona jezd do zabawy, czy do amciania? Bo Ofelku miauczy, że mysie się amcia. Ale ja nie amciałam mysi i Ofelku też chyba nie.
Mała Ciorna Carmen

Myślę że ta mysia jest do zabawy. Zobacz jak czeka by sie z nią pobawić :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 13, 2015 16:31 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

MB&Ofelia pisze:Z moich pannic Ofelia ma datę urodzin ustaloną z dokładnością do kilku dni (tata 17-go września zszedł był do piwnicy i w doniczce zobaczył czwórkę kociąt, którym właśnie otwierały się oczęta, czyli zakładamy że miały ok. tygodnia). Tak więc oficjalna data urodzin to 10 września. Gorzej jest z Małą Czarną - jak ją znalazłam to wet ocenił ją na pół roku (ja stawiałam raczej na 4 miesiące, ale nie będę się kłócić z wetem, w końcu to on zaglądał do paszczęki i oglądał zębiska). Skoro pół roku, to uznałam, że urodziny będą 1 lipca. Carmen chyba nie ma nic przeciwko temu :wink:

Dlatego ja datę adopcji czyli 11 marca przyjęłam jako datę urodzin Zuzi + 4 lata jakie miała. Z Polą łatwiej bo gdy siostra koleżanki ja wzięła od poprzedniej właścicielki dowiedziała się że jej kocica okociła się 13 maja a Pola to właśnie kocię z tego miotu.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 13, 2015 16:33 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

klaudiafj pisze:
Ewa L. pisze:Mam propozycję - czarne kotki mają swoje święto 13 - ego w piątek a może ustalimy kolejny dzień świętem burych kotków np. 13 - ego sobota dzień burego kota.
Co wy na to ? :mrgreen:
A gdy 13 - ego to będzie środa wtedy ustalimy dzień rudego kota. :kotek:

Już i tak nasze koty są rozpuszczone jak dziadowskie bicze, a jak będziemy robić im święto co dzień to sobie z nimi nie damy rady - będą uciekać z domu, pić, palić, ćpać, wszczynać awantury na ulicach, będą miały zatargi z prawem - nie daj bóg pójdą do więzienia ;p :ryk:

Ej przecież to dobrze wychowane kotki i na psy chyba nie zejdą :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]