♥ Marcel i Tosia ♥ cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 31, 2015 11:24 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Co to ombre?

Fajnie, że dałaś stronkę :) Czyli to fotografowie zwierząt :) W Bytomiu też jest takie studio - a ja chcę mieć takie, że jak ktoś chce ze zwierzem foto, to przychodzi ze zwierzem na foto :D W końcu zwierz to też rodzina :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto mar 31, 2015 11:27 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Tez sie bardzo dobrze czułam w ombre, na naturalnych miałam. Większy efekt zrobiłam na znajomych ta ombre niż tym jednolitym brązem :P
Ombre - jaśniejsze włosy połowa naturalnych a ku dołowi rozjaśnianie. Zobacz grafikę u przyjaciela Google. Ja cos ostatnio mam problem ze wstawianiem zdjeć. Przekręcają mi sie :|
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto mar 31, 2015 11:32 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

To ja tak chyba mam naturalnie ;p

Piękne -> Obrazek

Takie też bym chciała :)
Ja teraz odkryłam myk. Szuka się zdjęcia w google i pisze - wejdz na strone albo pokaz zdjęcie. Klikam pokaż zdjęcie, kopiuje adres i od razu tu się pojawia :)

klaudiafj

Post » Wto mar 31, 2015 11:34 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

O takie miałam dokładnie jak te.
O widzisz Klaudia całe zycie sie człowiek uczy :D
Chyba wrócę do ombre, w jednolitym kolorze czuje sie ok, ale lepiej mi było psychicznie w tamtym jednak, jeszcze jak zobaczyłam zdjęcie :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto mar 31, 2015 11:35 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

W ogóle to ja mam długie blond włosy - średni blond. I coś bym chciała z nimi zrobić, jakąś fryzurę im nadać i nie mam pomysłu :/ Wprawdzie byłam na podcinaniu i babeczka zawsze mi fajnie podetnie, ale to jeszcze nie to, bo wyglądają naturalnie, a ja bym chciała, żeby wyglądały modnie ;)

Może ja sobie sama zrobię ombre - koniec włosów wsadzę do wody utlenionej i może mi się rozjaśnią ;p

klaudiafj

Post » Wto mar 31, 2015 11:37 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Raz zachorowałam na takie Obrazek
Ale potem zobaczyłam dziewczynę z tym kolorem w parku i wyglądała jakby miała na głowie mokrą szmatę do podłogi i przeszło mi od razu ;p

klaudiafj

Post » Wto mar 31, 2015 11:57 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

ja też chorowałam na takie bo to mój ulubiony kolor, ale myśl o rozjaśnianiu do zera moich długich włosów aż mną wstrząsnęła >D
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Wto mar 31, 2015 12:03 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Widzę, że wiosna przyprawia wszystkie kobitki o myśli o fryzjerze :mrgreen: też się wybieram, w maju. Czerwony wypłowiał, szary odrost na kilka cm i zupełny brak kształtu :| Już czas coś zrobić z włosami.
Na zdjęcia z sesji też niecierpliwie czekam :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto mar 31, 2015 12:20 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Ombre jest cudowne,naprawdę :) Musi być jednak dobrze zrobione :ok:
Również nie mogę się doczekać tych zdjęć z sesji,serio :D

Troszkę kotełków,bo ostatnio ich tu mało :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto mar 31, 2015 12:26 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Piękne!! To pierwsze zdjęcie aż nie do uwierzenia jak się tulą do siebie i naciągają główki, żeby w zdjęciu się zmieścić - miłości moje :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo tam u Ciebie kolorowo :D :ok:

klaudiafj

Post » Śro kwi 01, 2015 4:38 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hej

Dostałam zdjęcia wczoraj,tylko 6 sztuk z całej sesji i..na każdym zdjęciu logo Schroniska :| Mam wybrać jedno,które chcę aby było wydrukowane w dużym formacie i odesłać,a Oni się tym zajmą.No,czyli się nie zrozumieliśmy,bo ja zrozumiałam,że jedno zdjęcie dostaniemy wydrukowane,a resztę dostanę na @,ale bez loga na środku zdjęć :mrgreen: No trudno..coś mi dziewczyna mówiła,że jedno zdjęcie dostaniemy w prezencie,wydrukowane,a resztę jak będę chciała,to koszt 20 zł jednego zdjęcia,no ale..wychodzi na to,że jeżeli bym chciała zdjęcia na @,to też musiałabym za nie zapłacić,troszkę bez sensu,ale ok.

Więc nawet nie wiem czy Wam pokazywać te zdjęcia :roll:
Obrazek

aannee99

Post » Śro kwi 01, 2015 11:50 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Oj, szkoda że to tylko 6 zdjęć... To bardzo malutko, jak na całą sesję (ile ona trwała?) Ale fotki przysłali Ci na maila w normalnym formacie, tylko że mają logo? Dopytaj jak to jest. Nie da się zretuszować logo? Albo poprosić by było z boku zdjęcia, bo rozumiem, że teraz zasłania sylwetki modeli?
Jesteś ogólnie zadowolona jak wyszły?

Aia

Post » Śro kwi 01, 2015 12:12 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

To jako fotograf się wypowiem ;) Zawsze się robi tak, że się wysyła zdjęcia z logiem do wglądu dla klienta i on wybiera sobie zdjęcia, które chce dostać w formie wcześniej ustalonej - czy to wydruku czy na maila (ja daje płatki). Czyli tu była sesja na jedno zdjęcie - które dostaniesz wydrukowane? No to
Te z logo na pewno nie mają normalnego formatu tylko są zmniejszone jako wglądówki.
Jeżeli fotograf daje fotki z logo (nawet jak jest ono z boku) to nie można tego logo wycinać, ani w żaden sposób likwidować.
Jeżeli masz dostać pozostałe zdj na maila to na pewno nie z logiem zasłaniającym sylwetki.
Z mini sesji może być tylko kilka zdjęć, to nie jest malutko. Lepiej kilka dobrych nich jak niektórzy robią -dają 40 -100 szt i to jest dupa nie fotograf.
No, ale ja też myślałam że resztę zdjęć na maila dostaniesz.
Jadnak nawet jeżeli sesja była pod kątem jednego zdjęcia i dużego wydruku to i tak to jest fajna sprawa, nawet bardzo. Często jak klient dostaje zdjęcia na płycie czy na maila to nigdy ich nie wywoła, lub wywoła w podrzędnym labie na format 10x15. A duży format jednak kosztuje i oprawa i to już rzadko kto sobie robi sam. Więc ja też jestem zwolennikiem dawania odbitek z sesji niż wysyłania zdjęć na maila. :) No chyba, że z logiem do wglądu i wyboru ;)
Pewnie nic nie pomogłam, ale chodzi mi o to, że to nic nadzwyczajnego co zrobiło schronisko czy tamten fotograf :)
Ale z logiem czy bez zdjęcia bym chętnie zobaczyła :201494

klaudiafj

Post » Śro kwi 01, 2015 12:22 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Aia rozmawiałam z bratem,zdjęcia oglądał i powiedział mi,że jeżeli nie dostanę zdjęć bez tego loga zasłaniającego 'wszystko',to On spróbuje to maksymalnie zniwelować,bo się da..trochę roboty przy tym jest,ale da się 8)

O to mi chodzi,że logo absolutnie mi nie przeszkadza,bo nigdzie nie zamierzałam i nie zamierzam publikować tych zdjęć jako wykonane przez siebie,ale to co teraz mam,to do publikacji tak naprawdę się nie nadaje :) Ja zrozumiałam tą dziewczynę w ten sposób,że jedno zdjęcie wywołamy,te które mi się najbardziej spodoba,a resztę dostanę na @. Zresztą,najpierw mówiła,że mam wziąć pendrive ze sobą na sesję,to od razu mi zrzucą te fotki,ale..nie zrobili tego.Na koniec sesji poprosiła o adres e-mail i tyle :) Ona mówiła,że jedno zdjęcie wywołane mam za darmo,w ramach nagrody,a gdybym chciała resztę zdjęć,to 20 złotych sztuka,no ok,ale serio Ona przy naszej pierwszej rozmowie mówiła tak,że zrozumiałam iż fotki dostanę na @,dla siebie,do 'albumu' ;) Absolutnie nie przeszkadza mi na zdjęciach logo fotografa,Jego podpis - imię i nazwisko,ale te zasłonięcie najważniejszych modeli,to nie fajne jest,nie tego się spodziewałam :) Napisałam,zadałam pytanie,zobaczymy co dalej.Jeżeli nie uda mi się dostać tych zdjęć 'normalnych',to trudno.Byłyśmy,przeżyłyśmy,zobaczyłyśmy :ok:

Aaaa,sesja trwała około 40 minut,zdjęć było więcej niż 6,niektóre były takie,które naprawdę mi się podobały,nie dostałam ich jednak wcale :)
Ostatnio edytowano Śro kwi 01, 2015 12:28 przez aannee99, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aannee99

Post » Śro kwi 01, 2015 12:26 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Logo jest jak najbardziej w porządku i zrozumiałe, że fotograf chce się podpisać pod zdjęciem, które zrobił. Nigdy go nie usuwam, a już szczególnie, jeśli bym chciała posyłać dalej fotki, do Internetu!. Tylko się właśnie zdziwiłam, że tak na środku zdjęcia (bo nawet jeśli klient nie będzie chciał wywoływać, to oglądać na kompie też tak nieprzyjemnie). Ale jeśli piszesz, że wglądówki tak wyglądają, to ok :) Sztuk myślałam, że zrobią tak z 15-20. Tyle nie jest przecież ciężko wybrać z całej sesji, a coś konkretnego to już jest. W każdym razie, dobre jest co by nie było :ok: Jedynie szkoda, że się Ania nastawiła na co innego. Też bym chętnie zobaczyła zdjęcia.

Edit: oj... no rzeczywiście to logo... ciężko nawet zobaczyć, które zdjęcie wybrać :|
Ostatnio edytowano Śro kwi 01, 2015 12:28 przez Aia, łącznie edytowano 1 raz

Aia

[poprzednia][następna]