Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 27, 2015 12:31 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Hmmm, ja w sypialni mam przy jednej ścianie: szafę narożną (ta akutar jesrt świetna, mieści większość moich ubrań), biblioteczkę nr 1, stół, 2 krzesła, sekretarzyk; przy drugiej ścianie: szafkę nocno-bieliźnianą, wersalkę, maleńki słupek z szybą - na sowy, biblioteczkę nr 2. Wierzcie mi, na dłuższych bokach nie ma ani kawałka wolnej ściany (a sypialnia jest w kształcie wydłużonego prostokąta).
Z chęcią pozbędę się tego sekretarzyka - bo po kupieniu laptopa stracił rację bytu jako stolik pod komputer i teraz tylko zawadza. Chętnie bym się pozbyła jednej biblioteczki, ale to chyba nieosiągalne, mimo odchudzenia księgozbioru książek mam jeszcze całkiem sporo (w większości "branżowe", a więc potrzebne).
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sty 27, 2015 12:56 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Po remoncie pokoju też stwierdziłam,że zostawiam TYLKO najpotrzebniejsze rzeczy... W rezultacie owszem, wywaliłam potrzebny duży wygodny ( aczkolwiek nieco chwiejny ) stół, w zamian wstawiając stoliczek o wymiarach 80x80, a w miejsce stołu szafkę. Pojemną. Z duzym blatem. Na którym stoją dwa akwaria z chomikami... Na komodzie stoi klatka z trzecim chomikiem. Na parapecie akwarium z Kapslem. A w kącie pokoju szafka nocna z postawionym na niej drapaczkiem.... W witrynach nie mieszczą mi się książki. W pokoju męża dostawiony regał, któren się buja jak koty po nim chodzą. W salonie cztery regały z książkami. W pokoju małżona dwa regały z książkami. I na nich też się nie mieści. Gdyby nie wilgoć to bym zaczęła układać książki w łazien... A nie, przepraszam, w łazience na parapecie też leży stos książek. Żeby nie czytać w czasie posiedzeń etykietki od domestosu czy proszku do prania. Nie wiem, gdzie jeszcze mogę ustawiać książki, bo z ich kupowania nie zamierzam zrezygnować, e booki to nie to samo... No chyba,że zacznę wynosić książki na górę do pokoju gościnnego np. Ale tam nie ma półek a przecież nie będę układać lektury pod ścianami w kąciku, dopiero by koty miały używanie... Z resztą, to nierealne jest, w domu są drewniane stropy i troszkę się obawiam,że mogą nie wytrzymać ciężaru.... Aha, w pokoju synusia TEŻ nie ma miejsca na książki. Swoje lektury zaczyna układać gdzie popadnie. Chyba nie przemyśleliśmy pewnych rzeczy wprowadzając się tutaj. A marzy mi się przerobienie jednego pokoju na bibliotekę.Półki od podłogi do sufitu, na KAŻDEJ ścianie, kominek, miękkie kanapy, dobre oświetlenie... Ehhh...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Wto sty 27, 2015 12:59 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

kocia_mendka pisze: A marzy mi się przerobienie jednego pokoju na bibliotekę.Półki od podłogi do sufitu, na KAŻDEJ ścianie, kominek, miękkie kanapy, dobre oświetlenie... Ehhh...

Marzęęęę :1luvu: :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto sty 27, 2015 13:07 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

W sumie jest szansa na coś takiego o ile panfachowiec uzna,że na wschodniej ścianie można zrobić wyprowadzenie przewodu kominowego :D Martwi mnie tylko,że będę musiała z pokoju wywalić wersalkę, a spanie na kanapie do siedzenia to jednak nie mój styl :D No i oczywiście o ile uda mi się tanio kupić deski, zamiast gotowych regałów, już liczyłam i raz,że drogo wychodzi a dwa jak dotąd żaden regał mi nie pasował do koncepcji. Małż się wnerwia bo mówi,że ja to zawsze coś głupiego wymyślę a on musi robić :D A ja mu tłumaczę,że to wszystko przez moją umowę z drewnem, ja go nie tykam ono nie pęka :D Więc ktoś to musi robić a na usługi profesjonalnego stolarza ( a znam takowego ) to nas nie stać. Niemniej jednak facet jest artysta, widziałam co zrobił u znajomych...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Wto sty 27, 2015 13:24 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Twój małż jak mój małż chyba pochodzą z tego samego morza - Morza Marudnego :ryk: Mój też dostaje białej gorączki jak znowu coś wymyślę - bo po co zmieniać skoro już jest wszystko zrobione :D

klaudiafj

Post » Wto sty 27, 2015 13:26 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

No jak to małże :D Małże jak wiadomo żyją w wodzie :D A Morze Marudne zrobiło mi dzień :D Wiem,co powiem małżowi jak znów zacznie marudzić :D A na rozruszanie filmik który zrzucił mnie z krzesła :D Ciekawe, kiedy moje tak zaczną.... http://joemonster.org/filmy/36042/Kot_p ... szczekaniu
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Wto sty 27, 2015 14:00 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Nie narzekajcie na swoich Małżów :twisted:
Ja co prawda małża nie posiadam, ale w urządzanie mojego własnego mieszkanka włącza się mój tata. Z jednej strony to dobrze, bo to złota rączka i wiele rzeczy zrobi tak samo jak fachowiec albo i lepiej, a na pewno taniej. Z tym, że on jest typem chomika. U siebie ma półki zawalone kubeczkami, talerzykami, wazonikami itp, "od kompletu". Mi też co jakiś czas przywozi coś wyszperanego - "bo zielone albo z zielenią i pasuje do kuchni". Co z tego, że talerzyki, kubeczki itp. pierdółki nie mieszczą mi się w szafkach i wielu z nich nie używam, bo nie zapraszam na raz trzydziestu gości (tym bardziej że by mi się w chałupie nie zmieścili). Albo wazoniki i ozdóbki - ja preferuję tylko sowy, ewentualnie kilka ozdób (kilka, nie kilkadziesiąt!) z motywami egipskimi, do salonu.
No więc tata zasypuje mnie pracowicie przydasiami i co jakiś czas wpada na pomysł, żeby tu a tu umocować półeczkę, bo na niej można ustawić wazonik/figurkę/kubeczek/... :strach: A tu by można było powiesić jeszcze jeden obrazek... :strach:
:201429
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sty 27, 2015 14:35 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

hahahaaa pamiętam jak to opowiadałaś :D To taka Ci każdą przestrzeń zagospodaruje :D

klaudiafj

Post » Wto sty 27, 2015 14:59 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Co niektóre rzeczy to ja po cichu wyrzucam/oddaję albo staram się jak najszybciej "zużyć" :twisted:
A półeczek i obrazków już nie pozwalam przywieszać. Nie i już.

Pogrom będzie przy remoncie sypialni. Ale to nie w tym roku...
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sty 27, 2015 16:04 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

aannee99 pisze:Hej

12 miseczek zakupiłaś,powiadasz? :D Super,że Klaudia nam je wynalazła,ja też kupię :D

Cześć ! :1luvu:
Nie mogłam się zdecydować ile więc stanęło na 12 bo zawsze muszę mieć do pary. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto sty 27, 2015 16:05 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Sihaja pisze::)

Cześć Dorotko! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 27, 2015 16:06 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

MonikaMroz pisze:Ewciu oby dzionek w pracy szybko zleciał :)

Cześć Monia ! :1luvu:
Dzisiaj jakoś zleciało - zobaczymy jak będzie jutro :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 27, 2015 16:08 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:Już jest zdecydowanie lepiej ale to jeszcze nie to. Mam w planach całkowite przemeblowanie i reorganizację całego pokoju.
Spróbujcie sobie wyobrazić jak jest teraz.
Pokój jest w kształcie prostokąta. Na prawej krótszej ścianie jest okno a po lewej stronie dłuższej ściany jest wejście do pokoju.
Pod oknem stoją dwa drapaki. Wzdłuż dłuższej ściany na przeciwko drzwi od okna stoją - bieliźniarka, komoda z szufladami na której stoi telewizor, szafka pod telewizor na której stoi wieża i kolumna, biblioteczka, mała szafka, biurko pod komputer, transporterek i stojąca lampa w rogu pokoju.
Na krótszej ścianie na przeciwko okna - fotel, ława, fotel , szafa za drzwiami.
Dłuższa ściana z drzwiami wejściowymi od strony okna - szafka z barkiem, nocny stolik i lampa stojąca, kanapa i przy drzwiach drapak.
W efekcie pokój jest zagracony na maxa.

Nie potrafię sobie tego wyobrazić 8O
Fakt, wyobraźni przetrzennej, jak blondynka, nie mam :oops:
Ale tyle powiem - myślałam, że to ja mam za dużo mebli w pokoju.
Co fakt, to fakt, trochę tych mebli w niewielkiej sypialni mam, ale sekretarzyk ma zniknąć jak tylko trafi się transport do mojej kuzynki (i od razu zrobi się znacznie przestronniej :D )

I to wszystko stoi na ok. 20 m2 :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 27, 2015 16:10 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Witamy się :)
A ja znoszę meble, bo wszystko się może przydać do zdjęć i nic nie potrafię wyrzucić, więc też mam zagracone mieszkanie :) Obiecywałam sobie, że kupie nowe krzesła to stare wyrzucę, a tu się krzesła kupiło i dostawiło do starych :ryk:

Witaj Klaudia ! :1luvu:
Bo to tak właśnie działa że zawsze szkoda i zawsze się jeszcze przyda. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 27, 2015 16:14 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

kocia_mendka pisze:Po remoncie pokoju też stwierdziłam,że zostawiam TYLKO najpotrzebniejsze rzeczy... W rezultacie owszem, wywaliłam potrzebny duży wygodny ( aczkolwiek nieco chwiejny ) stół, w zamian wstawiając stoliczek o wymiarach 80x80, a w miejsce stołu szafkę. Pojemną. Z duzym blatem. Na którym stoją dwa akwaria z chomikami... Na komodzie stoi klatka z trzecim chomikiem. Na parapecie akwarium z Kapslem. A w kącie pokoju szafka nocna z postawionym na niej drapaczkiem.... W witrynach nie mieszczą mi się książki. W pokoju męża dostawiony regał, któren się buja jak koty po nim chodzą. W salonie cztery regały z książkami. W pokoju małżona dwa regały z książkami. I na nich też się nie mieści. Gdyby nie wilgoć to bym zaczęła układać książki w łazien... A nie, przepraszam, w łazience na parapecie też leży stos książek. Żeby nie czytać w czasie posiedzeń etykietki od domestosu czy proszku do prania. Nie wiem, gdzie jeszcze mogę ustawiać książki, bo z ich kupowania nie zamierzam zrezygnować, e booki to nie to samo... No chyba,że zacznę wynosić książki na górę do pokoju gościnnego np. Ale tam nie ma półek a przecież nie będę układać lektury pod ścianami w kąciku, dopiero by koty miały używanie... Z resztą, to nierealne jest, w domu są drewniane stropy i troszkę się obawiam,że mogą nie wytrzymać ciężaru.... Aha, w pokoju synusia TEŻ nie ma miejsca na książki. Swoje lektury zaczyna układać gdzie popadnie. Chyba nie przemyśleliśmy pewnych rzeczy wprowadzając się tutaj. A marzy mi się przerobienie jednego pokoju na bibliotekę.Półki od podłogi do sufitu, na KAŻDEJ ścianie, kominek, miękkie kanapy, dobre oświetlenie... Ehhh...

Już widzę tą bibliotekę :D
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]