Toluś/Toru w swoim DS.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 11, 2014 13:09 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Takie małe OT, ale chcę to napisać.Otóż, zauważyłam, że koty chętnie piją wodę z niebieskich miseczek.To znaczy, mam beżową, ale w środku jest niebieska i wszystkie chcą z niej pić.W większości mam ceramiczne, ale ta niebieska jest najlepsza.Muszę kupić jeszcze jedną.
felin, powinnam robić zdjęcia na innym tle, bo mam takie "owsikowe" :oops: , ale mieszkanie jest małe, zagracone, jeszcze jakieś jaskrawe kolory nie przejdą, ale postaram się coś niebieskiego albo czerwonego położyć chociaż na trochę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sie 11, 2014 13:21 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Taa, u mnie stoją trzy, ale najlepiej się pije z takiego kapiącego ustrojstwa co było gratisem do kiepskiej karmy (kupiłam wyłącznie, żeby dostać gratis, bo poprzedni już trochę przechodzony) :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon sie 11, 2014 14:16 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

A ja dostałam w sklepie ceramiczną miseczkę jako dodatek do czegoś, co i tak musiałam kupić, chyba żwirek.W tym sklepie też pani sama wypełniła kupon konkursowy za mnie i wygrałam transporter, całkiem fajny.A tę miseczkę kupiłam w rzeczach używanych za 2 zł.Dopiero po zakupie zobaczyłam, że ma napis CAT.Wyjątkowo udany zakup :D
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon sie 11, 2014 14:36 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

A to ciekawostka z tą miseczką :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sie 11, 2014 19:30 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Toluś jest kapitalny :lol: On jest malutki, mieszka w towarzystwie dużych naprawdę kotów.Nie są to jakieś monstra, ale koty sporych rozmiarów.Fantastycznie wygląda, kiedy jedzą wszystkie razem.Raz, dwa, trzy, cztery, a na końcu takie coś maniunie.Zjada najwięcej, je łapczywie, a potem próbuje zaglądać innym kotom do misek.Nie ma kompleksów, zaczepia Gucię, ale ona nie chce się z nim bawić.Wczoraj wylizywała talerz, Toluś podszedł i chciał zrobić to samo.Gucia warknęła, przyłożyła mu łapą w głowę i uciekła.Nie, ona nie jest groźna, nawet się dziwiłam, że tak zareagowała, ale Toluś potrafi być męczący.Bohun go znosi, ale tylko Benia jest naprawdę cierpliwa.Podziwiam ją.
Wyciągnęłam spod kanapy 21 kulek foliowych ( policzyłam :mrgreen: ), ileś tam myszek, piłeczek i teraz Toluś szaleje.Dywany zdjęte, kulki i piłeczki toczą się z prędkością światła ku zachwytowi Tolusia.
Dzisiaj u nas jakoś deszczowo, troszkę grzmi, ale to też zainteresowało brzdąca.Siedział przed moskitierą w otwartym oknie i wyglądał jak porcelanowa figurka.Biała z kropkami na grzbiecie.On ma też taką bardzo regularną łatkę na brzuszku.Nie jest jakimś niezwykle umaszczonym kotkiem, nie ma długiego włosa, ale jest tak słodki, tak uroczy, że nie da się go nie kochać.Naprawdę każdy uśmiecha się na jego widok.Kiedy jeszcze balkon był czynny Toluś próbował zaprzyjaźnić się z moją sąsiadką.Bardzo jej się podobał, podobnie jak Maniuś.Pozostałe do niej nie podchodziły.

ewar

Post » Pon sie 11, 2014 19:36 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Będzie Ci niezmiernie trudno rozstać się z nim, prawda? :(
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Pon sie 11, 2014 20:02 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Mam wprawę :mrgreen: Z każdym jest trudno, trafiają mi się takie miłe koty.One jednak trafiają do dobrych domków, mają lepsze warunki niż u mnie i kochają swoich nowych Dużych.Miło czytać o nich na forum, dostaję też maile, są i telefony.Nie zawsze, ale w większości.Najtrudniej było z Edziem, moim pierwszym i najwspanialszym tymczasem, potem już jakoś szło.Nie mam pamięci do nazwisk, twarzy, często nie poznaję ludzi :oops: , ale żadnego kota nie zapomnę.Kociaków szczególnie, nie miałam ich zbyt wiele, ale za to jakie :lol: Niuniuś-biały agorka, Misza, Afra i Nikon- najsłodsze niedżwiadki pod słońcem.Tak małego kociaka jak Toluś nie miałam jednak nigdy, bałam się czy przeżyje.Toluś da sobie radę, jest śmiały, nie boi się niczego.Potrafi podbijać serca.Bardziej boję się o Benię, to jest kotka, którą pokochałam od pierwszego wejrzenia.Ona też na działce bardzo nieśmiało, ale podchodziła do mnie, patrzyła na mnie, nawet bawiła się kulką z folii, którą jej rzuciłam.Jakoś czułam, że ta pieguska do mnie w końcu trafi.To nie jest kotka na pokaz,nie podejdzie sama na mizianki, ale jest tak dobra, tak grzeczna, że mnie to bardzo rozczula.Bardzo ją kocham.Moja siostra miała okazję zobaczyć Benię w objęciach Bohuna, potem jak zajmowała się Tolusiem i tylko kręciła głową.Od razu też stwierdziła,że powinnam im poszukać wspólnego domu.

ewar

Post » Wto sie 12, 2014 15:25 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Pięknie piszesz o kotach z taką czułością :D

Na pewno znajdą najwspanialsze domki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto sie 12, 2014 17:54 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Zobaczcie zdjęcia.One mówią same za siebie
Obrazek Obrazek Obrazek
A tutaj Toluś zainteresowany ulewą za oknem
Obrazek
Bohun,Benia i Toluś sprawiają wrażenie kociej rodzinki, a nie są w ogóle spokrewnione
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Wto sie 12, 2014 23:20 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Piękne koty :1luvu: .
Bohun to koci przystojniak :) .
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Wto sie 12, 2014 23:39 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

:1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro sie 13, 2014 9:15 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Bohun jest nie fotogeniczny, on jest piękniejszy niż na zdjęciach.Trochę go zaniedbuję :oops: , powinien częściej być czesany, ale kołtunów nie ma.
Toluś to takie słoneczko kochane, śpi ze mną na łóżku, na kołdrze, ale przytulony do moich nóg.Mruczy przy tym pięknie :lol: Futerko ma miłe w dotyku, p.Iza mówi, że wcześniej było takie "zabiedzone".

ewar

Post » Śro sie 13, 2014 17:01 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Zaraz będą zdjęcia, ale najpierw parę słów.Otóż, Toluś jest kotkiem lubiącym inne koty, ale i ludzi.Teraz na przykład leży obok mnie, bliziutko.W nocy na przykład będzie ze mną spał.Dodam, że to chyba jedyny kot dogadujący się z Maniusiem.Najważniejsza jest jednak dla niego Benia.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A kiedy Toluś już śpi w brudnym,( jak wszystko teraz u mnie ) domku
Obrazek
Benia nie zapomina, że Bohun też potrzebuje ciepła i czułości
Obrazek

ewar

Post » Śro sie 13, 2014 17:18 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Naprawde dzialaby sie zarowno Tolusiowi jak i Beni ogromna krzywda gdyby zostali rozdzieleni :?
A na fotce Bohuna i Beni wyglada na to, ze to Benia sama potrzebuje troche czulosci - tak sie wtulila w Bohuna :1luvu:
Przepiekne i madre te wszystkie Twoje koty :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro sie 13, 2014 18:05 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Bardzo szczerze życzę jak najlepszego własnego domku dla Tolusia i Beni. I chociaż wiem, że to nieuniknione, to jednak żal mi Bohuna.
Cały czas myslę, jak on poradzi sobie ze stratą kolejnego przyjaciela.

Nie wiem czy pisałam, ale Bohun bardzo przypomina mi moją kotkę Tusię. Żałuję, że nie mam jej zdjęć cyfrowych, bo bym Wam pokazała.
Dziasiaj mija 11 lat jak odeszła :(
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]