Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-ciorna pątera

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 12, 2014 20:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

shira3 pisze:Po co Ci rękawice, wiosna idzie :D Lepiej na kotlety, one za tłuste nie są?

Nie, nie za tłuste. Za chude! :evil: :placz:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lut 12, 2014 20:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

agusialublin pisze:
MB&Ofelia pisze:No, szkoda :(
Mała Czarna też lubi dużo i wszystko (o ile jest to mięso). Zwykle dojadała to, czego nie zjadła Ofelia. Ale teraz zbuntowały się obie, solidarnie. Nie wiem, co jest nie tak. Mięsko naprawdę wyglądało ładnie, jak je kupowałam, a koty kręcą pysiami :evil:
Dzisiaj spróbuję im upolować biust kaczy i filety z ud kurczaka. Jak znów będa marudzic, to przerobię na skórzane rękawice :twisted:

wniosek jest taki że Ty powinnaś po kotach dojadać :mrgreen:
będziesz miała śliczne lśniące futerko po barfie :mrgreen:

I będę się zakłaczać? :twisted:
O, nie, dziękuję :evil:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lut 12, 2014 20:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

viewtopic.php?f=46&t=160485
Zapraszamy na 17 - tkę. :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lut 12, 2014 20:33 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

kuba.kaczor13 pisze:barfa w panierkę i mielony jak się patrzy :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Pudło. Nie mielony. Cały barf jest w kawałkach. Gdyż albowiem Jej Anorektyczność Ofelia nie weźmie mielonego do pysia :?
Co najwyżej trochę gulaszu by z tego wyszło. Tak na jeden ząb. Albo i na pół zęba.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lut 12, 2014 20:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

MB&Ofelia pisze:
shira3 pisze:Po co Ci rękawice, wiosna idzie :D Lepiej na kotlety, one za tłuste nie są?

Nie, nie za tłuste. Za chude! :evil: :placz:

To niemożliwe

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lut 12, 2014 20:54 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

Co niemożliwe?! Ofelia marudzi nad miską. Czarnidełko ma tylko mięśnie, tłuszczyku nie uświadczysz.
Chudziutkie by z nich były kotlety, oj chudziutkie...

PS. Dzisiaj Ofelia lepiej je. Znaczy się zasmakowała jej nowa mieszanka. Czarnidełko na razie nie bardzo - ale nie wykluczam, że znów zjadła dwa śniadanka :roll:
A Czarnidełko kibicuje łyżwiarzom figurowym. Ma nowe hobby kocinka.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lut 12, 2014 20:59 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

MB&Ofelia pisze:
kuba.kaczor13 pisze:barfa w panierkę i mielony jak się patrzy :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Pudło. Nie mielony. Cały barf jest w kawałkach.

Siekane kotlety też dobre są :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lut 12, 2014 21:10 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

Kotlety kotletami, ale niech mi ktoś wyjaśni, dlaczemu Małe Czarne siedzi przy misce i nie chce żreć? :evil: :(
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lut 12, 2014 21:12 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

MB&Ofelia pisze:Kotlety kotletami, ale niech mi ktoś wyjaśni, dlaczemu Małe Czarne siedzi przy misce i nie chce żreć? :evil: :(

Moja Rysia tak ma, czasami przyjdzie powącha amciu i tyle. Nie chce jeść 8O
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro lut 12, 2014 21:17 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

MB&Ofelia pisze:Kotlety kotletami, ale niech mi ktoś wyjaśni, dlaczemu Małe Czarne siedzi przy misce i nie chce żreć? :evil: :(

Nie pachnie jej to dobrze? Nie wiem, może jakiś inny zapach niż zwykle, czasem moje też jakiegoś mięsa nie chcą mimo, że świeże i moim zdaniem dobre. Koci węch czulszy, może czegoś nie wiemy?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lut 12, 2014 21:27 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

MUSI być dobre, bo Ofelia zjadła. A to ona jest pierwszą i naczelną marudnicą.
Może trzeba zaserwować pastę na kłaki?

Teraz obie pannice ucięły sobie drzemkę. Ofelia oczywiście na dekoderze. Mała Czarna - nie wiem gdzie, ale pewnie na łózku na kocyku. Nie chce mi się wstawać i sprawdzać, wolę sączyć mojego zdrowotnego grzańca
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lut 12, 2014 22:45 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

A wcześniej Carmencita jadała taką mieszankę? Bo Fio uważa np. podanie indyka za próbę otrucia :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 13, 2014 10:43 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

Carmen jadała już różne mieszanki. U mnie cały czas przewija się kurczak, indyk, kaczka i gęś - w różnych układach i proporcjach. W dupince się pannicy poprzewracało i tyle :evil: Widocznie zaczyna zapominać, jak to było gdy zimowała pod chmurką i szukała żarcia w śmietniku.
Zastanawiam się, czy się cieszyć z tego powodu, czy nie :roll:

Za próbę otrucia Czarnidełko uważa podanie ryby. Chociaż czasami trochę zje. Ale tylko trochę.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw lut 13, 2014 19:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

Bly wiecól :1luvu: :1luvu:
A Lamar za podjęcie próby pozbawienia życia uważa także podanie surowej ryby.
Ostatnio nie chce mi jeść wątróbki, chociaż kiedyś trząsł się na sam jej widok jak alkoholik w delirium.
Wczoraj ukradł mi surową polędwicę wieprzową jak kroiłam ją w takie medaliony do obiadu i wpierniczył jakby żarcia przez miesiąc nie widział.
Zanim zacznę robić tego barfa , do którego przymierzam się jak pies do jeża, to na zooplusie zakupiłam mokrą Bozitę. Więc tak: Królik, kurczak, wołowina mniam, jagnięcina i kaczka BE :evil:

Ceść Ofelku Gardzonca Mnom i Ceść Kuleszanku Serdeczna Carmenku.
Ja dziś wymyśliłem Dużej o 2.30 w nocy zabawę!!! JUPI!!!
Wysypałem kulki nesquick wszyyyystkie co Młody je na śniadanie do mleka!!! I cała kuchnia w nich była!!!!
Ale było zabawy!!! Duża wstała i mówiła coś w jakimś pogańskim języku, za bardzo nie kumałem bo nigdy takiego dialektu nie słyszałem. Śląski to też nie był. Dzisiaj też to powtórzę.
Lamar Nieodjajczony.
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Czw lut 13, 2014 19:57 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-uwaga foty!!

Blodka pisze:Bly wiecól :1luvu: :1luvu:
A Lamar za podjęcie próby pozbawienia życia uważa także podanie surowej ryby.
Ostatnio nie chce mi jeść wątróbki, chociaż kiedyś trząsł się na sam jej widok jak alkoholik w delirium.
Wczoraj ukradł mi surową polędwicę wieprzową jak kroiłam ją w takie medaliony do obiadu i wpierniczył jakby żarcia przez miesiąc nie widział.
Zanim zacznę robić tego barfa , do którego przymierzam się jak pies do jeża, to na zooplusie zakupiłam mokrą Bozitę. Więc tak: Królik, kurczak, wołowina mniam, jagnięcina i kaczka BE :evil:

Ceść Ofelku Gardzonca Mnom i Ceść Kuleszanku Serdeczna Carmenku.
Ja dziś wymyśliłem Dużej o 2.30 w nocy zabawę!!! JUPI!!!
Wysypałem kulki nesquick wszyyyystkie co Młody je na śniadanie do mleka!!! I cała kuchnia w nich była!!!!
Ale było zabawy!!! Duża wstała i mówiła coś w jakimś pogańskim języku, za bardzo nie kumałem bo nigdy takiego dialektu nie słyszałem. Śląski to też nie był. Dzisiaj też to powtórzę.
Lamar Nieodjajczony.

Ponownie obudziłam kota rżeniem przy czytaniu wyczynów Lamarka :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

[poprzednia][następna]