ab. pisze:Witam sięniedzielnie
Witaj ab.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
puszatek pisze:faktycznieEwa biedna, jutro w pracy
nie rozumiem tego, kiedyś ludzie też pracowali, zakupy robili w najgorszym wypadku w sobotę
co jest takiego inspirującego w niedzielnych rodzinnych spacerach po centrach handlowych
chyba czas się już zabierać z tego świata bo coraz mniej go rozumię
![]()
spokojnej, bezkonfliktowej i szybkiej pracy![]()
![]()
![]()
Ewa L. pisze:puszatek pisze:faktycznieEwa biedna, jutro w pracy
nie rozumiem tego, kiedyś ludzie też pracowali, zakupy robili w najgorszym wypadku w sobotę
co jest takiego inspirującego w niedzielnych rodzinnych spacerach po centrach handlowych
chyba czas się już zabierać z tego świata bo coraz mniej go rozumię
![]()
spokojnej, bezkonfliktowej i szybkiej pracy![]()
![]()
![]()
Gdy zaczynałam pracować ponad ćwierć wieku temu sklep był czynny 5 dni w tygodniu od 6 do 18 w soboty od 7 do 13 a w niedzielę zamknięty. Na dzielnicę był jeden sklepy dyżurujący w niedzielę i wszyscy byli obkupieni i zadowoleni.
Teraz to wolna amerykanka bo wszyscy robią jak chcą. Na niedzielne zakupy nie przychodzą ludzie zapracowani tylko emeryci ,kury domowe itp.które nie ogranicza praca na etacie.
Dziś przyszła młoda kobitka i mówi do mnie - jak ja pani współczuję że musi pani pracować w niedzielę![]()
Więc jej odpowiedziałam - ja współczułabym pani gdybym w niedzielę nie pracowała bo gdzie by pani kartofelki i włoszczyznę na obiad kupiła![]()
Zrobiła![]()
![]()
i powiedziała - nooo...fakt
Użytkownicy przeglądający ten dział: aania, Gosiagosia, muza_51, zuza i 1110 gości