kot bez posagu szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 24, 2013 9:36 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Don Pedro/ kot, który lubi słoneczko

Obrazek

Obrazek

Bardzo inteligentny kotek. Ciekawski, ale z rozmysłem. Myśli nad tym co robi.
Szybki. Wesoły. Lubi leżeć na słoneczku, najchętniej na czymś białym.
Miły dla innych kotów.

Obrazek

Obrazek

Lubi głaskanie, ale sam się nie pcha na ręce ani na kolana.
Bardzo proporcjonalny, taki miło okrąglutki. W porównaniu do Lucy (poniżej), która wygląda troszkę jak mały szczurek.

Lucy czyli kocioszczurek z ADHD
Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon cze 24, 2013 11:12 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Zazdraszczam Ci Patmolu tych kocich szczęść do głaskania.
Zrobiłaś kawał dobrej roboty, to na pewno wiesz, Ty i córa :ok:
Wydaje mi się, że jedyne co można teraz robić to ogłaszać, ogłaszać, ogłaszać :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon cze 24, 2013 11:58 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Zgadzam się z psiama tylko ogłoszenia, tony ogłoszeń. Wtedy na pewno TEN domek (hmm domki) się wreszcie znajdą. :ok:

No i niestety musisz się uzbroić w cierpliwość, bo teraz okres wakacyjny i adopcję na pewno się przyblokują :( a małe domowe są więc na dworze by sobie nie poradziły. Zresztą po tej pracy coście włożyły w nie serce by Ci nie pozwoliło ich wypuścić :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon cze 24, 2013 12:05 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Zazdraszczać nie ma czego -bo ja ich nie głaszczę .
Psa -owszem, głaszczę -ale głaskanie kota to nie jest jakoś pociągające :oops:
Jak nie muszę -to kotów nie dotykam :oops:
A i tak Zorro czy Lucy pchają się na kolana, żeby je głaskać.

Obrazek

Te kotki w sumie, to bardzo mnie lubią. :roll: I to jest dość męczące.
Uważają, że ja jestem bardzo interesująca ( bo ja i jedzenie -to jedno :wink: ) i godna zainteresowania.

Ja je ogłaszam
ludzie dzwonią i piszą i nic z tego nie wynika.

Jedynie zajmuje to bardzo dużo czasu. Ogłoszenia i odpowiadanie na telefony i maile.

Komuś zaginął kot i chce następnego. Bo to już dwa tygodnie i dziecko płacze o kota.
Komuś wypadł kot przez okno i chciałby znowu kota.
Ktoś by chciała takiego malucha, ale jeszcze rodziców nie zapytał o zgodę.
Ktoś by chciał od razu, żebym przyjechała. I przywiozła koty. A ja czasu nie mam bo pracuję 8O i w ogóle jakieś swoje sprawy mam 8O.

AgaPap pisze:a małe domowe są więc na dworze by sobie nie poradziły. Zresztą po tej pracy coście włożyły w nie serce by Ci nie pozwoliło ich wypuścić :wink:

Ja żadnego serca w koty nie wkładam -wiec bym bez problemu je wypuściła

I Elbert i Don Pedro i Ryjek -świetnie by sobie poradziły na dworze; gorzej Zorro (bo on ludzi kocha :roll: ) i Lucy (bo ma ADHD)
ale na razie nie mam miejsca gdzieżby je wypuścić.

Patmol

Post » Śro cze 26, 2013 17:34 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Co tam u mustangów słychać? Jakiś sensowny domek się nie odezwał?
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Czw cze 27, 2013 9:10 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Dzwonią ludzie -ale nic z tego nie wynika.
Główna trudność -ich adres.
Ja nie mam dużych wymagań, a właściwie mam jedno istotne wymaganie - muszą mnie do siebie zaprosić.

Koty się pchają na kolana i do głaskania i chcą we wszystkim brać udział.
No -może oprócz Ryjka. Panna Ryjkowa woli tak bardziej w cieniu być -ale można ją wziąć na ręce i pogłaskać.
Nawet jej się to podoba, jak się weźmie -ale sama na kolana się nie pcha.

Kociaki są strasznie żarłoczne. Teraz zamówiłam Brita dla kociaków. o tego http://www.telekarma.pl/p5757/brit.prem ... .300.g.htm 8kg za 89 zł. jest tańszy niż TOTW. A one własciwie zjadłyby wszystko. Straszne są 8)
Jak nasypuje psom chrupki -to tez się pchają, bo przecież to jedzenie.
Nieważne, że to jedzenie nie dla małych kotków -tylko dla dorosłych psów.

Wczoraj ukradły opakowanie po parówkach. Nie mogłam im zabrać. Dopiero Sweetie mi pomogła -zabrała i mogłam wyrzucić.

Pelletu nie ma w sklepach. Mam w planie kupić trociny w tartaku, tylko nie mam kiedy podjechać.

Patmol

Post » Czw cze 27, 2013 10:18 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Ale rozumiem, że wszystkie spoza Legnicy domki się odzywają?

AgaPap

Post » Czw cze 27, 2013 10:29 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Najczęściej tak - jedna pani spoza Legnicy ma przemyśleć i zadzwonić w piątek, , czy się umawiamy na weekend czy nie.
Ale mam wrażenie, że nie zadzwoni.
Tym bardziej, że jak powiedziałam, ze mnie pasuje w niedzielę, ale tak do 14 - bo potem nie mam samochodu.
To ona stwierdziła, że jej pasuje w niedzielę -ale wieczorem. A wieczorem nie pojadę autobusem poza Legnicę z 6 kotami w transporterze. Tym bardziej, że chirurg mnie troszkę ostatnio pociął i pozszywał i unikam dźwigania :oops: A kociaki coraz cięższe.

Ta pani, która sie odzywała na wątku -to była z Legnicy -ale tez zrezygnowała (ona -nie ja).
Doszła do wniosku, ze woli wziąć dorosłego kota ze schroniska. Pewnie -koty w schronisku tez potrzebują domu.

(postanowiłam sobie, że nigdy już przenigdy nie biorę do domu żadnego kota
i rodzinie zapowiedziałam, ze koniec przynoszenia
Jakoś mam dość kotów na następnych 50 lat)

Patmol

Post » Czw cze 27, 2013 11:38 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Kurcze, przykro mi, że same "nie takie" domki się zgłaszają :(
Ale ciągle wierzę, że w końcu się uda :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw cze 27, 2013 12:10 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Bo to wszystko wina tego, że wakacje za pasem i teraz wysyp maluchów. Więc ludzie maja duży wybór. A wiadomo, że większość idzie gdzie najłatwiej dostać kota, a jak jakieś warunki im się stawia (dla dobra kota oczywiście) to juz bee. :evil:

Ja też wierzę, że znajdą się TE prawidłowe domki wreszcie :ok: :ok: :ok:

AgaPap

Post » Czw cze 27, 2013 13:23 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Po prostu jest za dużo kotów/kotków- w stosunku do osób , które chcą kota.
A kot, zgodnie z nową ustawą, nie ma wcale żadnej, zupełnie żadnej wartości.
Jako rzecz -jest całkiem bezwartościowy. Nie można go sprzedać. Nawet za symboliczne 10-20 zł.

Według mnie jest to zupełnie okropne. Bo każda rzecz ma jakąś wartość -a kot czy pies (bez rodowodu) jest bezwartościowy,
a jednocześnie jako rzecz podlega prawom kodeksu cywilnego.
Dlaczego za starą szafę mogę wziąć opłatę -a kota czy psa muszę oddać za darmo?

Nikt nie wierzy przecież w bajki, że w ten sposób podnosi się rangę tych zwierząt.
Kot, pies -to tylko rzecz. jedyna taka wsród rzeczy 0 bez wartości.

Dlatego nie tyle ludzie nie chcą spełniać warunków i nie dostają kotów
ile
chcą, żebym ja spełniała ich warunków -bo inaczej nie wezmą kota.
(a ja jednak pracuje i prowadzę życie jakieś tam -i wiele razy muszę mówić, ze niestety teraz nie mogę sie spotkać -może pojutrze?)

I dlatego coraz więcej ogłoszeń
z kotem/psem (bezwartościowym) oddam smycz, miski, posłanie, drapak) czyli rzeczy wartościowe)

I to mnie przeraża.
I im więcej się ratuje kotów -tym w sumie gorzej dla nich. Bo jest ich i tak za dużo.
A ci co sprzedawali kotki w typie rasy -i tak sprzedają.
I czasem myslę sobie, ze gdybym ogłosiła, że moje koty są po np. 50 zł -to szybciej bym się ich pozbyła 8) niz za darmo.

Ostatnio rozmawiałam z pewną panią -kot jej poszedł w teren i nie wrócił, a córka chce kota -już.
Byłam ciekawa eksperymentu. 8)
Powiedziałam, ze oczywiście może je wypuszczać. (Chciała dwa kocurki) Oczywiście, ze jej przywiozę. Kiedy tylko będzie chciała.
Oczywiscie nie musi zabezpieczać okien. Itd itd.
Ale zrezygnowała 8) , po powiedziała ze kastracja to za duży wydatek. Może gdybym ja je wykastrowała :wink: to by wzięła. 8) I koniecznie bym musiała zaszczepić przed wydaniem. Nie pytałam, czy muszę jeszcze dołożyć worek karmy i miski i legowisko.

Patmol

Post » Czw cze 27, 2013 13:34 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

Eksperymentem mnie rozwaliłaś :mrgreen:
A ogłoszeń co do oddam miski, posłania i gratis psa/kota nie widziałam nigdy. Naprawde takie są ??? 8O
Obrazek

psiama

Post » Czw cze 27, 2013 13:37 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

pewnie
mnóstwo 8)

o proszę http://zabrze.olx.pl/oddam-kota-iid-473035988

ktoś chce oddać kota -to musi zapłacić przecież

może ja pomyśle coby do kotów dołożyć :roll:
Ludzie sa czasem zadziwienie, ze ja nic do kota nie dokładam. Ani karmy ani drapaka. I ktos ma sobe sam kupic? 8O

Patmol

Post » Czw cze 27, 2013 13:40 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

E no to nie jest az takie złe.
Myslałąm o skrajnościach oddach miski, posłanie, drapak za np. 50 zł i kota na dokłądke gratis :roll:
Obrazek

psiama

Post » Czw cze 27, 2013 13:43 Re: nikt nie chce mustangów-trzeba je chyba na wolnośc wypuś

nie jest źle ?

Oddam do adopcji kota 7 letniego za darmo.Dołoże również gratis miski ,drapak ,kuwetę ,kosz wiklinowy do transportu.Kotek ma czarno -białe umaszczenie ,jest wykastrowany ,zdrowy, załatwia sie do kuwety. Lubi dzieci, dużo wygląda przez okno ,lubi spac przez większość dnia.

Przecież to całkiem idiotyczne.

te z kotem gratis -to wiadomo, ze pseudo sprzedaje tak dziwnie.
Ale płacenie komuś przedmiotami (można je sprzedać) za wzięcie kota?

może ja zacznę pisać
weź kota; miły i młody; laptop do kota gratis

Patmol

[poprzednia][następna]