NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 23, 2012 9:51 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Witamy się i donosimy :mrgreen:
Dzisiaj mieliśmy ciężką noc, Musia nie mogła sobie w nocy znależć dogodnego miejsca do spania...
Przenosiła swoje kochane ciałko dosłownie co pół godziny, a spała wszędzie, na poduszkach, na kołderce w nogach, na głowie dużego, na jednym boku, na drugim, układała się między nami z przewagą przytulania do pana. Próbowała jeszcze przedostać się na drugą stronę mojej skromnej osoby, ale to miejsce było zająte przez Niebieską, która wygodnie (czyt.zajmując dużo miejsca na pańci ramieniu) spała snem sprawiedliwego...
W końcu Owadzik przylgnęła do mojej twarzy, a jeżowy nosek oparła o mój przypominający zgrabny nosek pani Baby J. :ryk:
I tak dotrwaliśmy do rana...

Przed chwilą do domu wpadła Kropeczka, ma podrapany cały pycholek...pewnie znowu komuś spuściła bańki :mrgreen:
Duży poszedł na kontrol któremu kotu udzielić pierwszej pomocy :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon lip 23, 2012 10:04 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Jak zwykle u was ciekawie i wesoło :ryk: Kropeczka obrończyni domu :ryk: a owadzik jak to owadzik wygoda musi być, ot co :1luvu: a że Lukna taka pieszczocha to nie wiedziałam :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon lip 23, 2012 10:10 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

AnnAArczyK pisze:Witamy się i donosimy :mrgreen:
Dzisiaj mieliśmy ciężką noc, Musia nie mogła sobie w nocy znależć dogodnego miejsca do spania...
Przenosiła swoje kochane ciałko dosłownie co pół godziny, a spała wszędzie, na poduszkach, na kołderce w nogach, na głowie dużego, na jednym boku, na drugim, układała się między nami z przewagą przytulania do pana. Próbowała jeszcze przedostać się na drugą stronę mojej skromnej osoby, ale to miejsce było zająte przez Niebieską, która wygodnie (czyt.zajmując dużo miejsca na pańci ramieniu) spała snem sprawiedliwego...
W końcu Owadzik przylgnęła do mojej twarzy, a jeżowy nosek oparła o mój przypominający zgrabny nosek pani Baby J. :ryk:
I tak dotrwaliśmy do rana...

Przed chwilą do domu wpadła Kropeczka, ma podrapany cały pycholek...pewnie znowu komuś spuściła bańki :mrgreen:
Duży poszedł na kontrol któremu kotu udzielić pierwszej pomocy :ryk:

AnnAArczyK - fajny ten Twój zwierzyniec :D
:ok: za Owadzika - śliczną maliznę, dzięki Wam ona ma - mimo wszystko - fajne życie :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon lip 23, 2012 11:16 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Miraclle pisze:Jak zwykle u was ciekawie i wesoło :ryk: Kropeczka obrończyni domu :ryk: a owadzik jak to owadzik wygoda musi być, ot co :1luvu: a że Lukna taka pieszczocha to nie wiedziałam :mrgreen:

Lunka jest ogromną pieszczochą tylko wtedy gdy jest obok mnie, lub na moich kolanach...baaardzo często śpi z nami w łóżku, oczywiście z mojej strony, ze względu na Musię,
Lunka nie cierpi dotykać psi...(jeszcze nie) :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon lip 23, 2012 15:31 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

No Kropeczka zachowuj się jak na kocią damę przystało :lol: a nie jak dresiara :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pon lip 23, 2012 17:10 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

rudy kociak pisze:No Kropeczka zachowuj się jak na kocią damę przystało :lol: a nie jak dresiara :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

8O 8O 8O 8O no nie :ryk: dresiara ? Kropeczka ? To wprost niemożliwe :roll: :roll: :roll: :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pon lip 23, 2012 20:05 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Miraclle pisze:
rudy kociak pisze:No Kropeczka zachowuj się jak na kocią damę przystało :lol: a nie jak dresiara :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

8O 8O 8O 8O no nie :ryk: dresiara ? Kropeczka ? To wprost niemożliwe :roll: :roll: :roll: :roll:

Kocie damy nie używają pazurków,no chyba że jakiś koci damski bokser wyciągnie pazury pierwszy to należy mu zdecydowanie oddać i to z nawiązką :lol:

rudy kociak

Post » Pon lip 23, 2012 20:37 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Foteczki wieczorową porą :ryk:

Dzisiaj było bardzo ładnie, bez deszczu, bez wiaterku...wieczorem zdążyłam złapać w ogrodzie, cała gromadę na podpatrywaniu mrówek, które całym szpalerem przemieszczały się w poprzek chodnika, a odkryła je Lunka :D

Tylko bałam się, że nie zdążę po aparat, więc na wszelki wypadek do mrówek (takie duże ze skrzydełkami brrr...) dosypałam parę chrupek, tym sposobem zrobiłam całemu stadku, wieczorowe fotki :ryk:

Obrazek Obrazek

Duży kwiat i mały piesek :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon lip 23, 2012 23:22 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Nie mogę dzisiaj zasnąć :oops:
Więc sięgam pamięcią do przeszłości...
Jestem wielką panikarą, nigdy bym nie wyszła w nocy z domu...a jednak z duszą na ramieniu raz wylazłam...
Przed Jamniurkiem miałam kundelka :D,
Pieskowi pewnego razu ok.23,30 zachciało się siusiu...mąż się kąpał, więc ja wyszłam z nim przed blok...cicho, ciemno i zimno...czekam aż, się wysiusia...nagle zza moich pleców wyłania się postać...i pyta: "Nie chce pani czegoś kupic"? W tym momencie ze strachu zapomniałam jak się nazywam i gdzie mieszkam...ba nawet nie byłam w stanie uciec... a postać ponawia pytanie...
No, nie, myślałam, że śnię 8O,!!! ...zanim doszłam do stanu jako takiej świadomości, o mało jej ponownie nie utraciłam...W ciemności dokładnie zobaczyłam... faceta z wiadrem fasoli :ryk:
Pan wytłumaczył mi, że ma działkę, że fasolę zamówiła u niego moja sąsiadka, że właśnie od niej wyszedł, a ona nie chciała dwóch wiader więc ma jeszcze jedno do sprzedania...
Dalej byłam półprzytomna, ze strachu i ze zdziwienia, :mrgreen:
I wtedy zdarzyło się coś...
Gdy doszłam do siebie, zgodziłam się odkupić tę fasolę, pan zaproponował mi przydżwiganie tejże do domu, kiedy pan w kuchni przesypywał mi towar do misek, zadzwonił dzwonek do drzwi...po chwili wszedł ...mój Kundelek... :ryk:(z emocji zapomniałam, ze wyszłam z psem, bidulek został przed klatką)...
Pan ZSZOKOWANY... nie może zrozumieć.. .PIES SAM ZADZWONIŁ... :ryk:
I mówi jak księdzu na spowiedzi: "Pani, jak Boga kocham, ja tylko pół literka do południa z dwoma kolegami... nie wiem..chyba jestem mocno pijany albo chory...jeszcze nie zdarzyło mi się mieć takich omamów... pies ...tak sam...od siebie... nie...nie...to nie mozliwe"... Szybko podziękował i jeszcze szybciej opuścił nasze gościnne mieszkanko :ryk:
Jak się stało, że piesio zadzwonił? Ano, sąsiedzi wracali do domu, zobaczyli niuńka pod drzwiami więc zadzwonili i poszli do siebie...

Transakcji zakupu fasoli z dostawą do domu dokonałam w ciągu 10 min...w tym czasie w drugim pokoju mój małż nie ujawniając się płakał ze śmiechu.... :mrgreen: :ryk:
Nigdy więcej nie wyszłam sama z domu o podejrzanej porze :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon lip 23, 2012 23:35 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

:ok: :ryk: :ryk: :ryk:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto lip 24, 2012 9:48 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: fajna historia

rudy kociak

Post » Wto lip 24, 2012 10:27 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

:ryk: :ryk: :ryk: ale się uśmiałam
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto lip 24, 2012 16:29 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Tak sobie tutaj po cichutku poczytuje. Fajny macie zwierzyniec. Pozdrowienia! Takze od futrzakow (koty: Cookie i Klara, york - Tolek, fretka -Zosia).

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Wto lip 24, 2012 17:02 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

RAnia pisze:Tak sobie tutaj po cichutku poczytuje. Fajny macie zwierzyniec. Pozdrowienia! Takze od futrzakow (koty: Cookie i Klara, york - Tolek, fretka -Zosia).

Witamy i zapraszamy!
Też wstąpiliśmy z rewizytą i obejrzeliśmy sobie cały album :D !
Zdjęcia są przepiękne, widać, że robione ręką fachowca :ok:
No i oczywiście zwierzorki na nich też cudne :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto lip 24, 2012 17:50 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

AnnAArczyK pisze:No i oczywiście zwierzorki na nich też cudne :1luvu:

Powiem nieskromnie: zwierzaki przecudne. I dziwadla. Ale to tak jest: duzi dziwni i zwierzeta tez :ryk: :piwa:
A Twoja Musia to moja uluienica. Serdeczne pozrowienia i lizki od Tolka (on to olbrzym przy Twoim kaukazie).

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

[poprzednia][następna]