olafen pisze:Może jakieś płyny odstraszające te meszki używaj. Na komary sa to może i na meszki zadziałają
Wszystko co zawiera citronellę. Moim zdaniem śmierdzi jak perfumy taniej dziwki, ale skuteczne jest

Moderator: Estraven
olafen pisze:Może jakieś płyny odstraszające te meszki używaj. Na komary sa to może i na meszki zadziałają
felin pisze:olafen pisze:Może jakieś płyny odstraszające te meszki używaj. Na komary sa to może i na meszki zadziałają
Wszystko co zawiera citronellę. Moim zdaniem śmierdzi jak perfumy taniej dziwki, ale skuteczne jestNa większość owadów dziala odstraszająco, lącznie z moskitami w tropikach.
felin pisze:Tutaj jest kilka: http://www.mosbito.pl/?link=produkty_gama_natura Jakby pogrzebać w necie, to pewnie jeszcze sporo się znajdzie.
Broszka pisze:Po naprawieniu przez TZta ogrodzenia wybiegu mogłam wreszcie wytyczyć wiosenno-letnie kwatery dla koni i zacząć wypas tam gdzie jest trawa a na zimowych kwaterach gdzie było błoto po pachy i jest pustynia będę w końcu mogła wysiać nawóz i trawę - z co najmniej miesięcznym opóźnieniem![]()
Konie szczęśliwe tak latały i szalały, że niestety Siwy mocno skręcił nogę a może nawet naderwał ścięgno - skacze na trzech nogach i nie daje sobie bolącej obejrzeć ani pomacaćKoński wet oczywiście jest niedostępny aż do przyszłego tygodnia
Dzisiaj od świtu wszyscy we wsi myślą że morduję konie - chłopak musiał zostać w stajni, więc dla towarzystwa zostawiłam też jego matkę a wypuściłam rano tylko trzy pozostałe. Siwy drze non-stop ryja w stajni a jego siostra na wybiegu - jakby ktoś żywcem obdzierał je ze skóry![]()
No ale co zrobić - muszą się przyzwyczaić bo Siwy będzie musiał z taką kontuzją dłuższy czas stać w boksie
Broszka pisze:Dzisiaj od świtu wszyscy we wsi myślą że morduję konie - chłopak musiał zostać w stajni, więc dla towarzystwa zostawiłam też jego matkę a wypuściłam rano tylko trzy pozostałe. Siwy drze non-stop ryja w stajni a jego siostra na wybiegu - jakby ktoś żywcem obdzierał je ze skóry![]()
No ale co zrobić - muszą się przyzwyczaić bo Siwy będzie musiał z taką kontuzją dłuższy czas stać w boksie
olafen pisze:I co u Ciebie Broszunia? Jak sobie radzisz?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 206 gości