OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 14, 2012 14:12 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

wanilia03 pisze:
CatAngel pisze:Ja bym mu zmieniła tego Whiskasa(osobiście sama nie daję Whiskasa mokrego moim kotom) na to jedzenie http://www.happyclassiccats.co.uk/poland/ (naturalne składniki to min.99%) jeżeli jest promocja (tak jak u mnie w osiedlowym sklepie) to koszt 1.99 a normalna cena 2.50zł (real, carrefor, auchan itp markety)

tutaj jest http://www.telekarma.pl/p7388/butchers. ... 0nbspg.htm ale w sklepie raczej taniej wyjdzie :)

I mówisz że te karmy są jakościowo lepsze od whiskas ? W takim razie rozejrzę się za nimi chociaż nie kojarzę bym widziała tę markę w sklepach ktore odwiedzam :roll:
Ale może w jakimś zoologicznym znajdę :) Dzięki serdeczne za rady :ok: :kotek: któż mialby lepiej wiedzieć od dziewczyn które same mają koty i doświadczenie z nimi :kotek:

Wiesz ja nie jadłam :lol: :D ale po tym jak moje dwa koty dostały uczulenia na kurczaka(walczyłam ponad pół roku z tym uczuleniem) powiedziałam, że nigdy nie kupię im Whiskasa czy Kitekat. (od Whiskasa Tusia i Prążek dostali uczulenia-do dzisiaj gołe placki mają :? )
Ale Felixa także polecam :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lut 14, 2012 14:27 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

No whiskasa też nie jadlam :mrgreen: Nie wiedziałam że Felixy są także dobre :oops: poszukam ich w sklepach i dzięki za porady :ok: :kotek: :1luvu:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Wto lut 14, 2012 14:33 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

jeśli chodzi o Wadowice to najtańsze Felixy sa w rossmanie ;-)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto lut 14, 2012 14:40 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

Felix powinien mu smakować.
Jeden z moich kotów je tylko suche, nie chce żadnego mokrego jedzenia - poza saszetkami felixa właśnie.
Mój stary nieżyjący już kot jadał whiskasa bo kiedys nie było takiego wyboru i nie wiedziałam, że to niezdrowe, nic mu nie było na szczęście.
Teraz kupuje moim Animondę, Felixa, Gurmeta i Bozitę ale niezbyt im smakowała.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Wto lut 14, 2012 14:44 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

Tak właśnie sobie przypominam że Felixy widziałam w Rossmanie , a one mają dobry skład ? a jakbym nie znalazła karm Butchers o których pisała CatAngel to Felixy mogą je zastąpić ? a jak się ma sprawa z Gurmet ? Wiem że Animonda ma dobre mokre karmy ale widziałam je tutaj w zoologicznym i cena 6 zł za saszetkę to za dużo na moją kieszen :oops:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Wto lut 14, 2012 14:48 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

jeżdże w lecie czesto w Twoje strony i niestety kupuję tylko dorażnie bo jest wszystko droższe
nie widziałam tej karmy polecanej przez CatAngel., może na allegro albo w innym sklepie ?
ogólnie w Rossmanie w Wadowicach są najtańsze puszeczki i żarełka, żwirek też
spróbuj poszukać wysyłkowo -może krakvet masz blisko?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto lut 14, 2012 14:55 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

Ja Animonde kupowałam ostatnio na Allegro po niecałe 3,36 zł za puszkę 200g dla kociąt a Animonde Carny dla dorosłych 400g ponad 4 zł. Odbiór osobisty wiec bez przesyłki.
W Krakvecie jest jeszcze taniej ale trzeba zebrać 100 zł żeby przesyłka była gratis
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Wto lut 14, 2012 15:17 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

my z mokrych lubimy animondę carny i bozitę. Wychodzą niedrogo. czasem też daję na przegryzkę felixa, smillę, schmussy. Oczywiście, pewnie są lepszekarmy ale te są wg mnie ok i za przyzwoitą cenę.
fajne są indycze serducha - do kurzęcych nie mam cierpliwości obierać z tłuszczu. W ogóle takie mięska dobre są. Przemrożone i surowe lub sparzone/gotowane. Czasem wątróbka, ale potrafi wywołać rozwolnienie.

z suchych: orijen, taste of the wild, acana, applaws.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto lut 14, 2012 17:51 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

Może mi ktoś powiedzieć jak mam umieścić tutaj na forum zdjęcia Filusia :roll: ? bo szukam i nie znajduję sposobu :roll:
Obrazek
O już wiem :oops:
Obrazek
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Wto lut 14, 2012 18:41 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

A tutaj kolejne zdjęcia :kotek:
Filuś zmienia często miejsce spania :kotek:
Obrazek
czasem śpi na kocyku ułożonym na pufie :kotek:
Obrazek
Obrazek

a czasem śpi na półeczce przy kaloryferze wyłożonej podusią z polaru, zrobionej specjalnie dla niego żeby mógł :ok: grzać dupencje
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Wto lut 14, 2012 18:50 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

Fajny ma pycholek :) a na ostatnim zdjęciu ewidentnie się uśmiecha :1luvu:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Wto lut 14, 2012 18:53 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

:1luvu: Relaks po jedzonku :catmilk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Wto lut 14, 2012 18:59 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

Świetny jest :D

a jak już wyzdrowieje, to dopiero przystojniak będzie!
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto lut 14, 2012 19:00 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

jezuniu malusieńki...... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
piękny :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Wto lut 14, 2012 19:03 Re: OGROMNY 10 kg KOT w swoim nowym domku stałym

Jest piękny!!! :)

A co ma na nosie? Plamkę taką?

Wygląda na szczęśliwego :)))!

Z tego co wiem o karmach:
Felix to nie jest jakościowo dobra karma. Podobnie jak Whiskas, ale nie uzależnia tak jak Whiskas. Ja się nabrałam, bo w zoologicznym kosztowała 5 zł (4 lata temu), więc sądziłam, że to jakiś prima sort ;) :P w dodatku wygląda jak mięsko w galarecie... i smakowała... ;), więc kupowałam mojemu kotu jako główną karmę. Teraz kosztuje tyle co whiskas, albo i mniej. Skład łatwo sprawdzić: i Felix i Whiskas i Gourmet i Bozita (zachwalana także przed hodowców) zawierają ok. 4% mięsa. Reszta to wypełniacze (chociaż też mogą być lepszej lub gorszej jakości).

Wejdź sobie na stronę zooplus.pl i pooglądaj, poczytaj tam jest baaardzo duży wybór i stosunkowo tanio (niektóre karmy są tańsze w KrakVecie lub jeszcze gdzie indziej). Moje koty nie jedzą żadnych pasztetów niestety. Tylko galaretka, czasem sosik... W dodatku Mały Kot (ma trzy lata to tylko imię) nie może jeść kur bo brzusio mu pęcznieje, więc dostają głównie ryby. Niestety z wołowiną, czy innym mięsiwem bardzo trudno coś dostać.

No i zawsze warto podzielić się z kotem świeżym kurczakiem, a mi się częściej zdarza nawet kupić więcej wołowiny dla kotów. Przemrożona i koniecznie sparzona (może być gotowane też mięso, ale już sparzenie wrzątkiem zabija salmonellę)...

Z czasem Twój Kot wszystko Ci powie. Trzeba tylko cierpliwie i uważnie słuchać ;)...

A! I w socjalizacji świetnie się sprawdza zabawa... :). Zwykła kulka papieru też będzie fajną zabawką... :D.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[poprzednia][następna]